Изетбеговић почасни доктор Универзитета у Исламабаду

Предсједавајућем Предсједништва БиХ, Бакиру Изетбеговићу, на посебној свечаности приређеној у његову част, на Универзитета за науку и технологију у Исламабаду додијељена је титула почасног доктора наука.

четвртак, октобар 11, 2012 / 15:01

Другог дана посјете Исламској Републици Пакистан, предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић сусрео се са премијером Пакистана Раја Первез Асрафом. Разговарали су о односима двије земље, с посебним акцентом на унапређење привредне сарадње.

Истакнуто је да фокус економских односа треба бити на дефинисању заједничких пројеката и отварања могућности потенцијалним пакистанским инвеститорима у Босни и Херцеговини, посебно у области туризма и пољопривреде, те финансијском сектору.

Иницијално је договорена сарадња у области образовања, кроз универзитетску размјену, као и програми усавршавања дипломата на дипломатским академијама у Пакистану.

Такође, данас су директор Намјенске индустрије Пакистана генерал Мухамед Ахсан и директор фирме Претис Хајрудин Пезо потписали споразум који ће бити од велике важности за намјенску индустрију у БиХ, преносе агенције.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *