Избори: СНСД има највише кандидаткиња

СДС на предстојећим локалним изборима у Републици Српској неће имати жене за кандидате за начелнике општина, ПДП је кандидовао двије жене за начелничке функције, док ће СНСД имати четири жене као кандидате за начелнике општина, а из њихових редова је и заједнички српски кандидат за начелника Сребренице Весна Кочевић, пише данашњи „Прес“. Лист наводи да […]

петак, август 3, 2012 / 11:51

СДС на предстојећим локалним изборима у Републици Српској неће имати жене за кандидате за начелнике општина, ПДП је кандидовао двије жене за начелничке функције, док ће СНСД имати четири жене као кандидате за начелнике општина, а из њихових редова је и заједнички српски кандидат за начелника Сребренице Весна Кочевић, пише данашњи „Прес“.

Лист наводи да ће из СДС-а само двије жене бити носиоци одборничких листа – Александра Пандуревић, која је на челу листе у Братунцу, и Биљана Томић, која је на врху листе СДС-а у општини Језеро.

Исти број жена носилаца листа у Српској има и ПДП, али ова партија, за разлику од СДС-а, има и двије жене које ће учествовати у трци за начелника општине.

Шансу да буду прве грађанке својих средина добиле су Љиљана Јанковић у Новом Граду и Сњежана Стојановић у Братунцу. Листу ПДП-а у Челинцу носи Каранфилка Мрђа, а Сњежана Јовичић је прва на листи те партије у Источном Старом Граду.

Када је ријеч о СНСД-у, ова партија има четири жене као кандидате за начелнике општина, а из редова ове странке је и заједнички српски кандидат за начелника Сребренице Весна Кочевић.

Актуелне начелнице Новог Града Сњежана Рајилић, Мркоњић Града Дивна Аничић, као и Калиновика Милева Комленовић поново ће у изборну трку испред СНСД-а, а мандат начелника Језера из ове странке покушаће да добије Сњежана Ружичић.

"На врху одборничких листа ситуација је још боља, па су жене на првим мјестима у десетак општина, међу којима су Лакташи, Градишка, Котор Варош, Власеница и Костајница", наводи "Прес".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *