Избјегло се и погорило, али се има 800 евра за улазак у Европу

Мигранти, којима Македонија не дозвољава улазак, плаћају кријумчарима по 800 евра за илегалан прелазак грчко-македонске границе. На овај начин прелазе код села Селемли гдје се често сијече ограда, затим код мјеста Три бора гдје има пуно необиљежених бункера, те код села Моин и Рожен, објавила је скопска телевизија "Алфа". Најодлучнији за илегалне преласке су држављани […]

недеља, мај 8, 2016 / 17:09

Мигранти, којима Македонија не дозвољава улазак, плаћају кријумчарима по 800 евра за илегалан прелазак грчко-македонске границе.

На овај начин прелазе код села Селемли гдје се често сијече ограда, затим код мјеста Три бора гдје има пуно необиљежених бункера, те код села Моин и Рожен, објавила је скопска телевизија "Алфа".

Најодлучнији за илегалне преласке су држављани Авганистана, Пакистана и Марока.

Извори скопске телевизије наводе да мигранти улазе у граничну зону из пет праваца – кампа Идомени, гдје се тренутно налази 10.720 миграната, затим од хотела "Хера", напуштених објеката у селу Евзони у близини Поликастра, од бензинске пумпе у Поликастру и из кампу у Херсу.

У непосредној близини границе са Македонијом на грчкој територији налази се око 17.000 миграната.

У протеклих 48 сати заустављене су три групе са укупно 904 миграната који су покушали да уђу у Македонију, наводи телвизије "Алфа". Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *