Изазивач: Мутабџија објавио књигу „Европски изазови“

У издању Завода за уџбенике и наставна средства из Источног Сарајева из штампе је изашло научно дјело „Европски изазови“ аутора Горана Мутабџије, професора на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. Мутабџија је изјавио Срни да се главни закључци књиге односе на препознавање процеса друштвеногеографске трансформације Европе током протеклих четврт вијека, прије свега њене анализе и […]

четвртак, мај 5, 2016 / 20:59

У издању Завода за уџбенике и наставна средства из Источног Сарајева из штампе је изашло научно дјело „Европски изазови“ аутора Горана Мутабџије, професора на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Мутабџија је изјавио Срни да се главни закључци књиге односе на препознавање процеса друштвеногеографске трансформације Европе током протеклих четврт вијека, прије свега њене анализе и назнака посљедица таквих промјена.

Према његовим ријечима, други закључак односи се на идентификацију и појашњење паралелних процеса који озбиљно угрожавају европску економску, еколошку и демографску стабилност.

"Посредни закључак односи се на статус и перспективу регије `Западни Балкан` која, заокупљена проблемима `постисторијског свијета`, и не види да се `лавина покренула` и да јури и према њој", истакао је Мутабџија, бивши министар просвјете и културе Републике Српске.

Књига је намијењена превасходно студентима географије и других друштвених наука /прије свега економије, социологије, права, новинарства и политичких наука/, али и као актуелно и општеобразовно штиво академској популацији широке лепезе интересовања.

Промоција књиге биће одржана у уторак, 10. маја, у просторијама Завода за уџбенике и наставна средства у Источном Сарајеву.

О књизи ће говорити професор Никола Глуховић са Економског факултета, професор Драго Вуковић са Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, те аутор.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *