Из Србије у Русију извезено воће са превише пестицида?

Руска Федерална служба за ветеринарски и фитосанитарни надзор саопштила је да је централна лабораторија Центра за проверу квалитета житарица открила 413,5 тона неквалитетног увозног воћа и поврћа, међу којима је и оно, како се тврди, увезено из Србије. Увезено воће и поврће је садржало пестициде и нитрате у количинама које су изнад максимално дозвољеног нивоа, […]

уторак, март 12, 2013 / 08:16

Руска Федерална служба за ветеринарски и фитосанитарни надзор саопштила је да је централна лабораторија Центра за проверу квалитета житарица открила 413,5 тона неквалитетног увозног воћа и поврћа, међу којима је и оно, како се тврди, увезено из Србије.

Увезено воће и поврће је садржало пестициде и нитрате у количинама које су изнад максимално дозвољеног нивоа, наведено је у саопштењу које је објављено на Интернет страни Рошељхознадзора.

Међу опасним производима биљног поријекла нашло се 19,5 тона грожђа, 19,6 тона нара, седам тона тиквица, 56,1 тона краставаца и 311,3 тоне јабука.

Највећа количина тих неисправних производа пристигла је из Пољске, углавном јабуке, а остатак из Србије, Турске и Италије, наводи руска служба.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *