Ивица у клин, Тома у плочу: Николић каже да је договор никад ближе

Предсједник Србије Томислав Николић jе, на конференциjи за новинаре после састанка са високом представницом EУ Kетрин Eштон, коjи jе траjао два сата, рекао да jе оптимиста, а да то значи да се рјешење креће у правцу онога на шта Србиjу обавезуjе Релозуциjа донијета у Скупштини Србиjе. "Све оно на шта нас jе обавезала Скупштина jе […]

четвртак, март 14, 2013 / 20:09

Предсједник Србије Томислав Николић jе, на конференциjи за новинаре после састанка са високом представницом EУ Kетрин Eштон, коjи jе траjао два сата, рекао да jе оптимиста, а да то значи да се рјешење креће у правцу онога на шта Србиjу обавезуjе Релозуциjа донијета у Скупштини Србиjе.

"Све оно на шта нас jе обавезала Скупштина jе предмет инсистирања у разговорима и ако неко каже да jе оптимиста то значи да би се решење веома блиско кретало у том правцу", рекао jе председник Србиjе.

Николић jе наjавио да ће директни разговори у Бриселу бити настављени 20. марта и додао да постоjи могућност да до тада проциркулише неформални (нонпеjпер споразум) коjи би био предложен у Бриселу, а састављен на основу мишљења Приштине и наше владе.

"Jа сам увек оптимиста када преговарамо и оптимиста сам да можемо да дођемо до решења. Mислим да ми никад нисмо били ближи споразуму коjим ћемо да уредимо живот на KиM, да тамо сви становници живе као људи, да буду заштићени и имаjу шансу да се развиjаjу и да живе у миру, а да Срби живе у оквиру заjеднице у коjоj ће правилима да регулишу своj жуивот и да буду повезани са Србиjом, на начин да она може да им помогне ", рекао jе предсједник Николић.

Николић jе рекао да им jе Eштонова пренијела своjе утиске из разговора у Приштини и да jе, према мишљењу овдашњих саговорника, она умерени оптимиста. Сви наши разговори са њом и представницима Приштине крећу се у оквиру Резолуциjе Народне Скупштине, то смо jасно рекли пре неколико дана у Бриселу и данас поново, рекао jе предсједник Србије.

Косанчић и Топлица

Договор о формирању заједнице српских општина на Косову није постигнут, јер и даље постоје разлике у ставовима Београда и Приштине, рекао је данас премијер Србије Ивица Дачић.

Дачић је казао да договора неће бити док се не размотре суштински приједлози Београда и нагласио да се, прије свега, морају наћи одговори на питања шта је заједница српских општина и које су њене надлежност, као и на питања полиције и правосуђа.0 КОМЕНТАРА

  1. http://www.nspm.rs/hronika/djordje-vukadinovic-dogovor-verovatno-postignut-daleko-od-dobrog-za-srbiju-i-kosovske-srbe.html

    „“Aктуелна власт je у кооперативности према западу надмашила своје претходнике и све подредила добијању датума за почетак преговора са ЕУ. Оно што је сада већ очигледно то је да се сви ови преговори воде о правима српске мањине УНУТАР независног Косова“, рекао је политички аналитичар и уредник НСПМ Ђорђе Вукадиновић.“

    Овог сам се и бојао…морају више да праве уступака не би ли се показали довољно „европским“…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *