Иванић, Цвијановић и Шаровић добили позив за саслушање

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Младен Иванић, добио је позив за саслушање у Тужилаштву БиХ, потврђено је за Н1.

четвртак, јануар 19, 2017 / 15:41

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Младен Иванић, добио је позив за саслушање у Тужилаштву БиХ, потврђено је за Н1.

Осим њега, позив на саслушање добили су премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић као и министар вањске трговине и економских односа Босне и Херцеговине Мирко Шаровић, потврдио је за Н1 Борис Грубешић, портпарол Тужилаштва БиХ.

Они ће бити испитани у својству осумњичених у предмету за казнено дјело неизвршења одлуке Уставног суда из чланка 239. КЗ БиХ.

Члан 239. Кривичног закона БиХ односи се на ‘Неизвршење одлуке Уставног суда Босне и Херцеговине, Суда Босне и Херцеговине или Дома за људска права’.

Подсјећамо, крајем прошле године тужилац Одјела 3. Тужилаштва БиХ у својству осумњиченог испитао је и Милорада Додика, предсједника РС.

У предмету који Тужилаштво БиХ води због организовања референдума изјаве је до сада дало свих девет чланова Комисије, од који четири као осумњичени, а пет, који су посланици у Народној скупштини Републике Српске, као свједоци, највјероватније, због њиховог имунитета.

Као осумњичени су саслушани и предсједник Комисије Синиша Каран и чланови Милан Петковић и Горан Змијањац, а као народни посланици Перица Бундало, Недељко Гламочак, Давор Шешић и Зденка Гојковић, те делегат из Клуба из реда српског народа у Вијећу народа Српске Војислав Глигић, шеф Клуба посланика СДС-а у НСРС Вукота Говедарица.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Само да подсјетим заборавне да се сва ова саслушања врше на основу тужбе Реуфа Бајровића.

  Подсјетићу да на Реуфовом списку није Мехтић, Пробосића, Испрдак, иако су и они подржавали реферндум.

  За заборавне је изненађење што је на списку Мирсо Шаровић, али ћу вас такође подсјетити да је Шаровић нетом прије доношења пресуде УСБиХ у емисији “Поштено“ рекао да ће он прихватити ту пресуду, а испало је да није, а сећијаши то не опраштају.

  Како рече Крин, они су некад Кусту, Нелета, а сада Мирсу, сматрали својим па их зато боли издаја.

  С обзиром да је опет Бајровић поднио пријаве, а на њима се налази поново Иванић баш ме интересује да ли ће Испрдак то назвати личним обрачуном Иванића и Тужилаштва БиХ које преко реда прима Реуфове приваве.

 2. Симо П. Ороз,25.01.2017. 10:43:51[168105]

  исправак:

  Јебено је кад НИСИ код ћаршије више најомиљенији српски министр у СМ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *