Ивана Максимовић освојила сребрну медаљу

Репрезентативка Србије у стрељаштву Ивана Максимовић освојила је данас на Олимпијским играма у Лонодну сребрну медаљу, што је 100. олимпијска медаља за ову земљу.  Максимовићева је освојила сребро у дисциплини малокалибарска пушка тростав са 687,5 кругова, са четири и по круга мање од Американке Џејми Лин Грин, која је поставила нови олимпијски рекорд. Предсједник Владе […]

субота, август 4, 2012 / 16:54

Репрезентативка Србије у стрељаштву Ивана Максимовић освојила је данас на Олимпијским играма у Лонодну сребрну медаљу, што је 100. олимпијска медаља за ову земљу.

 Максимовићева је освојила сребро у дисциплини малокалибарска пушка тростав са 687,5 кругова, са четири и по круга мање од Американке Џејми Лин Грин, која је поставила нови олимпијски рекорд.

Предсједник Владе Србије Ивица Дачић честитао је Ивани Максимовић освајање сребрне медаље у стрељаштву на Олимпијским играма у Лондону.

"Честитам Вам на великом успеху за српско стрељаштво и спорт. Постигли сте двоструки успех освојивши и 100. медаљу на Олимпијским играма за Србију“, наводи се у честитки премијера Дачића.

Максимовићева, кћерка олимпијског шампиона из Сеула 1988. године Горана, донијела је другу медаљу Србији на Играма у Лондону, послије Андрије Златића, који се окитио бронзом у дисциплини ваздушни пиштољ на десет метара.

Нова олимпијска шампионка до злата је дошла са 691,9 кругова, а њој и Максимовићевој се на подијуму придружила Адела Сикорова из Чешке, која је имала 683 круга.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *