Италијански предсједник распустио парламент

Италијански предсједник Ђорђо Наполитано распустио је данас парламент, дан пошто је премијер Марио Монти поднио оставку, утирући пут националним изборима у фебруару. „Управо сам потписао декрет за распуштање парламента”, рекао је Наполитано новинарима после консултација са политичким лидерима, а пренио Ројтерс. Монти је у петак поднио оставку, неколико мјесеци прије истека мандата, пошто је његова […]

субота, децембар 22, 2012 / 19:58

Италијански предсједник Ђорђо Наполитано распустио је данас парламент, дан пошто је премијер Марио Монти поднио оставку, утирући пут националним изборима у фебруару.

„Управо сам потписао декрет за распуштање парламента”, рекао је Наполитано новинарима после консултација са политичким лидерима, а пренио Ројтерс.

Монти је у петак поднио оставку, неколико мјесеци прије истека мандата, пошто је његова влада изгубила подршку партије десног центра Народ слободе бившег премијера Силвија Берлусконија.

Одлуку о датуму избора, за који се очекује да ће бити 24. фебруар, донијеће Монтијев кабинет, који ће настављати да обавља дужност у својству прелазне владе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *