Италијани финансирају трећи мост преко Босфора, концесија 10 година

Италијанска грађевинска компанија Асталди потписала је уговор о зајму од 2,3 милијарде долара за финансирање изградње трећег моста на Босфорском мореузу. "Потписани споразум омогућава исплату прве транше зајма за изградњу моста, на којем је до данас завршено 25 одсто грађевинских радова", наводи се у саопштењу фирме Асталди, које преноси турски лист Хуријет Дејли. Укупна вредност […]

четвртак, мај 29, 2014 / 12:10

Италијанска грађевинска компанија Асталди потписала је уговор о зајму од 2,3 милијарде долара за финансирање изградње трећег моста на Босфорском мореузу.

"Потписани споразум омогућава исплату прве транше зајма за изградњу моста, на којем је до данас завршено 25 одсто грађевинских радова", наводи се у саопштењу фирме Асталди, које преноси турски лист Хуријет Дејли.

Укупна вредност инвестиције је око 2,9 милијарди долара, при чему италијанска компанија поседује удео од 33 одсто у пројекту а 67 процената је удео турске грађевинске фирме ИЦ Ичташ.

Концесија је дата на рок од 10 година, при чему је за изградњу одређен период од 30 месеци.

Мост ће бити најшири на свету, ширине 60 метара, са осам трака аутопута (по четири у сваком смеру) које ће делити два коридора брзих пруга. Поред тога, ово ће бити највиши висећи мост на свету, а на првом месту ће бити и по висини стубова који ће износити 320 метара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *