Италија неће финансијски помоћи Фијату

Италијанска влада не планира да пружи било какву финансијску помоћ домаћем произвођачу аутомобила „Фијат”, чију је ситуацију искомпликовала дужничка криза, рекао је данас премијер Марио Монти. Монти је у суботу неколико сати разговарао са извршним директором „Фијата” Серђом Маркионеом о даљим плановима фирме у Италији, пренијеле су агенције. Састанак је сазвао пошто је руководство „Фијата” […]

понедељак, септембар 24, 2012 / 14:12

Италијанска влада не планира да пружи било какву финансијску помоћ домаћем произвођачу аутомобила „Фијат”, чију је ситуацију искомпликовала дужничка криза, рекао је данас премијер Марио Монти.

Монти је у суботу неколико сати разговарао са извршним директором „Фијата” Серђом Маркионеом о даљим плановима фирме у Италији, пренијеле су агенције.

Састанак је сазвао пошто је руководство „Фијата” саопштило да првобитни план да до 2014. године у пет домаћих фабрика инвестира око 20 милијарди евра, није више актуелан због новог развоја на тржишту. „Нисмо (током састанка) добили захтјев за финансијску подршку, а и у случају да до тога дође, не бисмо је дали”, рекао је Монти у Риму на конференцији Организације за привредну сарадњу и развој (ОЕЦД).

Умјесто тога, влада ће „Фијату” помоћи преговорима са синдикатима и запосленима како би се договорили о мјерама које ће повећати продуктивност рада, рекао је италијански премијер.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *