Историјски успјех Војводине, освојен куп изазивача

Тренер Војводине Страхиња Козић рекао је да је пресрећан што је његов тим освојио Куп изазивача, као и да је поносан на екипу која је издржала притисак.  "Пресрећан сам. Вечерас смо исписали историју како клупске, тако и српске одбојке. Мало сам се прибојавао овог меча против Бенфике, како због притиска, тако и због дворане, али […]

понедељак, април 13, 2015 / 07:19

Тренер Војводине Страхиња Козић рекао је да је пресрећан што је његов тим освојио Куп изазивача, као и да је поносан на екипу која је издржала притисак.

 "Пресрећан сам. Вечерас смо исписали историју како клупске, тако и српске одбојке. Мало сам се прибојавао овог меча против Бенфике, како због притиска, тако и због дворане, али су момци све то издржали и заслужено освојили трофеј", рекао је Козић после меча.

Војводина је изгубила 3:2 од Бенфике, али је у првом мечу славила 3:1, тако да је освојила европски трофеј, као први клуб из Србије коме је то пошло за руком. Први сет Војводина је добила са 26:24, тада је спасена и сет лопта, а други са 25:21. Бенфика је касније преокренула и добила реванш са 3:2 у сетовима (24:26, 21:25, 25:16, 25:23, 15:10), али тада су Новосађани већ осигурали трофеј.

Капитен и најискуснији првотимац Новосађана Вељко Петковић казао је да је његов тим имао прави приступ на путу освајања европског трофеја.

"У овом финалу се искуснија екипа показала неискусно, нарочито у другој утакмици… Када је данас почео меч, знао сам шта ће да се деси. Ми смо екипно расли из утакмице у утакмицу. Био нам је план да догурамо што даље и на крају смо дошли до самог краја. Свакој
утакмици смо прилазили исто и то нас је довело до трофеја", рекао је Петковић.

Техничар Игор Јовановић такође је истакао добар приступ.

"Најважније је да смо веровали у себе и остварили смо тај сан који смо имали од почетка, од кад смо почели такмичење у Европи. Свака част момцима, управи, стручном штабу, нико нам није стварао притисак. Пресрећан сам, ово је велика ствар, поготово за овако млад тим као што је Војводина. Ово је велики подстрек за наше даље каријере", рекао је Игор Јовановић.

Коректор Дражен Лубурић казао је да је тим сваком европском утакмицом стицао искуство.

"Наша смиреност у зарвшницама је последица тога што смо одиграли 12 европских утакмица и у свакој смо стицали искуство. Драго ми је да су сви на терену то показали", рекао је Лубурић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *