Источно Ново Сарајево: Спортски терени у центру града, о трошку ФИФА

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, представник Фудбалског савеза БиХ Нихад Хоџић и извршни директор Удружења „Вратите нам осмијех“ Зденка Марић потписали су данас споразум о провођењу пројекта изградње дјечијег игралишта у овој општини, вриједан 90.000 КМ. Игралиште, које ће се налазити у централном дијелу урбане градске зоне, састојаће се из дијела за мали […]

уторак, март 11, 2014 / 12:02

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, представник Фудбалског савеза БиХ Нихад Хоџић и извршни директор Удружења „Вратите нам осмијех“ Зденка Марић потписали су данас споразум о провођењу пројекта изградње дјечијег игралишта у овој општини, вриједан 90.000 КМ.

Игралиште, које ће се налазити у централном дијелу урбане градске зоне, састојаће се из дијела за мали фудбал, те за кошарку. Игралиште ће имати двије подлоге – једна подлога је димензија 24 пута 16 метара од вјештачке траве, а друга је поливалентна, димензија 16 пута 10 метара.

Ћосић је рекао да се игралиште финансира под покровитељством УЕФА и ФИФА, и то 30.000 КМ из буџета општине, а 60.000 КМ из средстава Фудбалског савеза БиХ.

"По добијању пројектне документације одмах ћемо кренути у припремене радове, који су обавеза општине, а након тога се очекује испорука и монтажа опреме од стране Савеза", појаснио је Ћосић новинарима.

Према његовим ријечима, игралиште ће користити првенствено дјеца са посебним потребама, односно дјеца из Удружења, али и други суграђани.

Хоџић је рекао да је ријеч о пројекту изградње мини терена за лица са посебним потребама, који финасира УЕФА, путем Фудбалског савеза БиХ, додавши да је ово једна од девет локација у БиХ, на којима ће се имплементирати овај пројекат.

"Добра сарадња са локалним заједницама даје нам наду да ће и у будућим временима УЕФА и ФИФА, путем Савеза, реализовати и неке друге пројекте", истакао је Хоџић.

Марићева је захвалила Ћосићу што је локална заједница препознала потребе лица са инвалидитетом, те додала је изградња дјечијег игралишта значајан корак за побољшање услова за живот ове категорије становништва.0 КОМЕНТАРА

  1. Можда је то зато што не живим тамо, али овај начелник је повукао неке потезе који су за похвалу. Умјесто зграда прави игралиште и парк у центру града. Мислим да грађевинске фирме нису баш одушевљене овим потезима, што је разлог више да се Ћосићу честита, па макар био из СНСД

  2. Не знам шта рећи за његов урадак, ништа пута ништа, тако некако. То што се слика за дневник да је свечано отоворио двије љуљашке у парку гдје се скупљају наркомани и тако то и остало. Нула бодова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *