Истанбулски напади: У једном убијен нападач, у другом бомбашица

У размјени ватре полиције и два нападача испред сједишта истанбулске полиције данас је убијен један нападач, а два полицајца су рањена, јавили су турски медији. Турска новинска агенција Доган објавила је видео-снимак на свом сајту на коме се види једна особа да лежи на земљи, док су полицијска возила блокирала улица у Аксарају у централном […]

среда, април 1, 2015 / 11:15

У размјени ватре полиције и два нападача испред сједишта истанбулске полиције данас је убијен један нападач, а два полицајца су рањена, јавили су турски медији.

Турска новинска агенција Доган објавила је видео-снимак на свом сајту на коме се види једна особа да лежи на земљи, док су полицијска возила блокирала улица у Аксарају у централном дијелу Истанбула.

Један од двојице нападача је, током окршаја, успио да побјегне, додаје АФП.

Званичник из сједишта градске полиције потврдио је за агенцију Ројтерс да се догодио напад и да се чула пуцњава изван зграде, али је одбио да коментарише да ли је било жртава и најавио да ће касније бити уприличено саопштење за јавност.

Истанбул: Отмичари убијени, тужилац подлегао ранама

Напад је услиједио неколико сати пошто су двије наоружане особе ушле у канцеларије владајуће Партије правде и развоја (АКП) у предграђу Истанбула.

Полиција је блокирала пут испред те зграде у четврти Картал, на азијској страни Истанбула, навела је турска агенција Доган.

Ројтерс наводи да је полиција ухапсила нападача на канцеларију владајуће АКП који је истакао са прозора канцеларије турску заставу са додатим амблемом мача.

Убијена жена због бомбе

Полиција у Истанбулу је близу главне полицијске станице убила жену која је носила бомбу, рекао је гувернер Истанбула Васип Сахина.

Сахина је рекао да је једна особа успјела да побјегне и да је један полицајац лакше повријеђен.

Засад није познато ко стоји иза напада који је услиједио дан после отмице тужиоца у суду у Истанбулу који је потом умро од рана.

Револуционарни фронт за ослобођење народа (ДХКП-Ц) јуче је преузео одговорност за отмицу тужиоца.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *