Исламска држава напала Хамас у Гази!?

Најмање четири експлозије потресле су град Газу, а на мети су била возила званичника исламистичких организација, укључујући Хамас и Исламски џихад. Двоје људи је рањено и шест возила је уништено, јављају палестински медији. Возила су била паркирана испред кућа локалних званичника у кварту Шеик Радван, наводи АП. Ниједна организација није одмах преузела одговорност, али очевици […]

недеља, јул 19, 2015 / 14:23

Најмање четири експлозије потресле су град Газу, а на мети су била возила званичника исламистичких организација, укључујући Хамас и Исламски џихад.

Двоје људи је рањено и шест возила је уништено, јављају палестински медији. Возила су била паркирана испред кућа локалних званичника у кварту Шеик Радван, наводи АП.

Ниједна организација није одмах преузела одговорност, али очевици су рекли да су видjели заставу организације Исламска држава на месту експлозија.

Хамас је недавно повео жесток обрачун са присталицама ИД на тој палестинској територији на обали Средоземног мора.

Полиција Хамаса и безбjедносне снаге су јутрос затвориле мjесто напада, а портпарол Министарства унутрашњих послова Ијад Албазам рекао је да се безбjедносне снаге током протекле године боре с поновљеним покушајима напада разних милитантних елемената да ослабе безбjедност цивила у Гази.

И раније је било експлозија аутомобила, а на мети је био Хамас. Та организација за инциденте криви Палестинску управу и милитанте повезане с Исламском државом.

Прошлог мjесеца Хамас је објавио видео-снимке у којима затвореници признају да су дjеловали по наредби Палестинске управе, којом руководи палестински председник Махмуд Абас, вођа ривалског, секуларног Фатаха.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *