Исјечци са Демофеста

Демофест полако улази у посљедњу вече и вечерас ће се на Кастелу сазнати име бендова који ће понијети титулу, друго и треће мјесто, те припадајуће награде. Подсјетимо, 2.000 евра је награда за треће мјесто, 3.000 евра за вицешампионе, а 5.000 евра се уручује побједницима осмог по реду ЈДФ-а. Поред главних, фестивал уручује и награде најбољем […]

субота, јул 18, 2015 / 18:14

Демофест полако улази у посљедњу вече и вечерас ће се на Кастелу сазнати име бендова који ће понијети титулу, друго и треће мјесто, те припадајуће награде.

Подсјетимо, 2.000 евра је награда за треће мјесто, 3.000 евра за вицешампионе, а 5.000 евра се уручује побједницима осмог по реду ЈДФ-а.

Поред главних, фестивал уручује и награде најбољем басисти, који добија ручно израђену бас гитару, те најбољем бубњару Јелен Демофеста, који добија елемент за свој инструмент. Најперспективнији бањалучки бенд добија 1.000 евра.

 

"Стејтмент оф хејт" је један од домаћих бендова. Жестоко су одсвирали прве вечери, а данас су се на бањалучких 40+ презнојили на тонској проби. Гитариста “Стејтмента“ Милан Гогић, иначе будући инжењер електротехнике, програмер и хорски пјевач, стигао је да нам каже нешто о фестивалу прије цркавања батерије:

Истовремено у Дому омладине, гдје се налази прес центар фестивала и у који и око којег се уселила посебна фестивалска атмосфера, друга група финалиста је подијелила своје утиске из полуфинала. Осим представника бендова, са новинарима су се дружили чланови жирија Зоран Кики Лесендрић и Бранка Главоњић.

Конференција за штампу пред крај се претворила у свирку, захваљујући бањалучком саксофонисти Данијелу Каралићу, члану састава Брутал Протест, који је прошле године проглашен за најперспективнији бенд из БЛ.

Фестивалци су протеклих дана у Дому омладине испратили изложбу Сенке звука, гледали филм о Џентлмену, видјели књиге и филмове о Бијелом дугмету и Милану Младеновићу, а Испред Дома смјестио се Поп-ап маркет, мини-пијаца уникатних производа, гдје је свако могао пронаћи нешто за себе.

Док се над долином Врбаса ваљају масе врућег ваздуха, кроз велику капију Кастела вечерас ће се провући масе љубитеља музике из Бањалуке, Српске, цијеле БиХ, комшијских земаља и иностранства да чују и запамте име побједника Демофеста. Публику ће затим поздравити Пункарт и Хулахоп, освајачи “медаља“ из претходних година.

На крају, сплитски репери ТБФ разгалиће, у то не сумњамо – препун Кастел – и својим стиховима и музиком прогласити фајронт на увијек дуго чеканој и радо дочеканој Јелен Демофест журци.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *