Ирска на челу ЕУ жели привредни раст и запошљавање

Ирска жели да током свог предсједавања Европском унијом у првом полугодишту идуће, 2013. године, подстакне привредни раст и запошљавање, како би Европа изашла из кризе, изјавио је потпредсједник ирске Владе и шеф дипломатије Имон Гилмор. „Треба да се усредсриједимо на побољшавање конкурентности да ако бисмо дошли до привредног раста и нових радних мјеста”, рекао је […]

уторак, децембар 18, 2012 / 00:42

Ирска жели да током свог предсједавања Европском унијом у првом полугодишту идуће, 2013. године, подстакне привредни раст и запошљавање, како би Европа изашла из кризе, изјавио је потпредсједник ирске Владе и шеф дипломатије Имон Гилмор.

„Треба да се усредсриједимо на побољшавање конкурентности да ако бисмо дошли до привредног раста и нових радних мјеста”, рекао је Гилмор на конференцији за новинаре у Бриселу двије недеље прије но што Ирска преузме мјесто предсједавајуће ЕУ.

Наводећи балканске земље и Турску, ирска министарка за европска питања Лусинда Крајтон изјавила је на истој конференцији за новинаре да ЕУ треба да настави ширење.

Вицепремијер Гилмор је рекао да су неопходна нова радна мјеста за младе које највише погађа незапосленост, а неопходна је и либерализација трговине.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *