Иран представио нови систем противваздушне одбране

Иранске власти представиле су данас нови систем противваздушне одбране потпуно домаће производње који представља унапрјеђење у односу на раније коришћени руски модел. Систем је представљен током војне параде у Техерану којом је обиљежен 32. годишњица почетка рата Ирана са Ираком, јавио је АП. Према писању полузваничне иранске новинске агенција Фарс, систем под називом „Гром” је […]

петак, септембар 21, 2012 / 19:18

Иранске власти представиле су данас нови систем противваздушне одбране потпуно домаће производње који представља унапрјеђење у односу на раније коришћени руски модел.

Систем је представљен током војне параде у Техерану којом је обиљежен 32. годишњица почетка рата Ирана са Ираком, јавио је АП.

Према писању полузваничне иранске новинске агенција Фарс, систем под називом „Гром” је унапрјеђена верзија руског модела и пројектован је за нападе на борбене авионе, крстареће и вођене пројектиле, хеликоптере и беспилотне летјелице.

Нови ирански систем противваздушне одбране носи ракете домета 50 километара, које могу прецизно да погоде мете на 22.000 метара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *