Иран одговорио Израелу: Узвратићемо на сваки напад

Иран је данас саопштио да ће се осветити за сваки напад, након што је Израел позвао да се успостави „црвена линија” и спријечи Техеран да се домогне нуклеарне бомбе. Узвраћајући на говор који је јуче у Генералној скупштини УН одржао израелски премијер Бењамин Нетанијаху, мисија Ирана у свјетској организацији у писаном саопштењу је навела да […]

петак, септембар 28, 2012 / 08:33

Иран је данас саопштио да ће се осветити за сваки напад, након што је Израел позвао да се успостави „црвена линија” и спријечи Техеран да се домогне нуклеарне бомбе.

Узвраћајући на говор који је јуче у Генералној скупштини УН одржао израелски премијер Бењамин Нетанијаху, мисија Ирана у свјетској организацији у писаном саопштењу је навела да је Израел изнио „неосноване и апсурдне оптужбе против искључиво мироднопског нуклеарног програма Техерана”.

„Иран је довољно снажан да се одбрани и задржава пуно право да узврати свом силом за сваки напад”, наводи се у саопштењу, јавио је Ројтерс.

Нетањаху је упозорио да ће Иран за годину дана имати довољно обогаћеног уранијума да произведе нуклеарну бомбу и позвао међународну заједницу да повуче „јасну црвену линију” и реагује на вријеме.

Британија, Француска, Њемачка, САД, Русија и Кина већ скоро 10 година преговарају са Ираном у настојању да га убиједе да обустави свој нуклеарни програм у замјену за политичке и економске уступке.

Иран пориче да жели да се домогне нуклеарне бомбе, истичући да нуклеарни програм користи само за производњу струје и медицинских изотопа.0 КОМЕНТАРА

  1. Volim izraelski narod, klanjam se svim njegovim zrtvama , divim im se kako su u neprekidnom ratu, neprijateljskom okruzenju u pustinjskim uslovima uzdigli mocnu ekonomiju…
    Ali, svakoga onoga ko se drzne da napadne drugu zemlju, da atakuje na ljude bilo pod kojim izgovorom , osudjujem.
    Moju zemlju su napali ti isti koji sada prijete narodu Irana , ti koji su razorili Irak, Libiju, Avganistan…. s jedinim ciljem da uniste moj narod.
    I, drznu li se da to urade , a vjerujem da hoce, srcem i dusom bicu uz narod Irana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *