Иран: Нападните нас, и ето трећег свјетског рата

Иран би могао извести превентивни напад ако се Израел буде припремао за напад на ту земљу, упозорио је командант елитне иранске војске Чувари револуције. „Ако дође до војног сукоба између Израела и Ирана више ништа неће бити предвидиво и то ће прерасти у Трећи свјетски рат”, изјавио је бригадни генрал Амир Али Хаџизадех за иранску […]

недеља, септембар 23, 2012 / 17:16

Иран би могао извести превентивни напад ако се Израел буде припремао за напад на ту земљу, упозорио је командант елитне иранске војске Чувари револуције.

„Ако дође до војног сукоба између Израела и Ирана више ништа неће бити предвидиво и то ће прерасти у Трећи свјетски рат”, изјавио је бригадни генрал Амир Али Хаџизадех за иранску тв мрежу на арапском „Ал-Алам”.

Хаџизадех, који је задужен за ракетне системе Чувара револуције, рекао је да у околностима у којима су Израелци све припремили за напад постоји могућност да Иран изведе превентивни напад, али да до тога, за сада, неће доћи.

Он је додао да ће Иран сматрати да је сваки евентуални напад Израела изведен уз благослов САД.

„И зато без обзира да ли ционистички режим нападне са или без знања САД, ми ћемо дефинитивно одговорити нападом на америчке базе у Бахреину, Катару и Авганистану”, казао је Хаџизадех, пренео је АФП.

Он је упозорио да Израел не може ни замислити какав ће бити њихов одговор, да ће претрпити велику штету и да ће то бити увод у његово тотално уништење.

Главни командант Чувара револуције, генерал Мухамед Али Џафари, јуче је изјавио да ће кад тад доћи до рата између Ирана и Израела, али да се не зна кад и где.

То је био први пут да је један високи ирански званичник признао да постоји вјероватноћа избијања рата између два стара непријатеља.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *