Ирак извезао највише нафте у последњих 30-ак година

Ирак је у августу дневно извозио 2,56 милиона барела сирове нафте у просјеку, што је најбољи резултат у последњих 30, па и више година, саопштено је данас из ирачког министарства за нафту. Портпарол министарства Ашем Џихад изјавио је да је извозни приход у августу износио 8,442 милијарде долара, по цијени од 106 долара за барел. […]

недеља, септембар 2, 2012 / 23:05

Ирак је у августу дневно извозио 2,56 милиона барела сирове нафте у просјеку, што је најбољи резултат у последњих 30, па и више година, саопштено је данас из ирачког министарства за нафту.

Портпарол министарства Ашем Џихад изјавио је да је извозни приход у августу износио 8,442 милијарде долара, по цијени од 106 долара за барел.

Према његовим ријечима, 2,25 милиона барела дневно извезено је преко Персијског залива а још 313.000 барела преко луке Чејхан у Турској.

Извоз ирачке нафте од прошле године постојано јача, захваљујући неколицини страних нафтних компанија које раде у Ираку, али и због овогодишњег пуштања у погон два нова терминала за извоз која су смјештане у Заливу.

Ирак је четврти по резервама нафте у свијету – процјењује се да има око 143,1 милијарде барела.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *