Ирак – Авганистан 10:18 у мртвима

На мртве људе који сваки дан освану у медијима као посљедице америчког извоза демократије нико више ни не обраћа пажњу. У наставку данашњи биланс смрти. Ирак Најмање десеторо цивила погинуло је данас од експлозије аутомобила бомбе у прометној трговачкој улици у Багдаду, саопштили су ирачки званичници. Бомба је била смјештена у камионету натовареном поврћем и […]

понедељак, април 13, 2015 / 14:53

На мртве људе који сваки дан освану у медијима као посљедице америчког извоза демократије нико више ни не обраћа пажњу. У наставку данашњи биланс смрти.

Ирак

Најмање десеторо цивила погинуло је данас од експлозије аутомобила бомбе у прометној трговачкој улици у Багдаду, саопштили су ирачки званичници.

Бомба је била смјештена у камионету натовареном поврћем и воћем, а возило паркирано у округу Амил, у шиитском дијелу града.
Од детонације је рањено најмање 25 цивила и оштећено око 20 аутомобила, пренио је АП.

Напад се догодио у вријеме када ирачке снаге и њихови савезници из шиитских и сунитских организација воде битку за кључне градове против бораца "Исламске државе" на сјеверу и западу земље.

Ирачке снаге у овим борбама имају ваздушну подршку међународних снага.

Авганистан

Талибански борци заузели су војне положаје на сјевероистоку Авганистана и убили најмање 18 припадника оружаних снага, а некима су одрубили главе, саопштиле су данас власти.

Ово је била прва већа битка за авганистанске снаге послије зимске паузе. Домаће трупе сада су одговорне за безбједност у земљи послије окончања међународне борбене мисије у Авганистану почетком ове године.

Напад у округу Бадакшан Џурм десио се прије четири дана, али су детаљи објављени тек данас.

Око 250 талибана напало је војне положаје. Погинуло је и 19 нападача, од којих су осморица били странци. Побуњеницима је у међувремену стигло појачање у ову област, пренио је АП.

Министарство одбране саопштило је да је у току истрага о овом догађају.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *