Инвенције: Кад штрајкујеш глађу имаш бесплатно здравствено

Министарство је обавијестило васколики народ да је обишло жељезничаре који штрајкују глађу и да им при пружању здравствене заштите нису наплаћивали услуге, нити издавали рачуне.

понедељак, септембар 18, 2017 / 20:00

Представници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске у пратњи Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља Бањалука посјетили су данас раднике „Жељезница Републике Српске“ који штрајкују глађу у згради жељезничке станице у Бањалуци.

Том приликом упознали су се са здравственим стањем радника и пружили им неопходну здравствену заштиту. Представници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске претходно су посјетили двојицу радника који су збринути у Служби хитне медицинске помоћи у Бањалуци и информисали се о њиховом тренутном здравственом стању.

Представници Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља Бањалука свакодневно ће редовно наставити да посјећују раднике и предузимају све неопходне мјере за очување њиховог здравља у тренутним околностима, а такође ће, као и до сада, реаговати и по потреби. Од почетка штрајка Служба хитне медицинске помоћи ДЗ Бањалука пружа медицинску помоћ штрајкачима.

Према информацијама са којима располаже Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске једном од штрајкача је издат рачун за пружену медицинску услугу у УКЦ РС, што се убудуће неће дешавати. Напомињемо да поменута услуга, као и остале пружене у претходном периоду, нису наплаћене.

Такође наглашавамо да радници који штрајкују глађу имају бесплатну здравствену заштиту и да ће и убудуће све здравствене услуге наставити да добијају бесплатно, јер је очување њиховог здравља и лијечење основни приоритет.

Радници „Жељезница Републике Српске“ изразили су захвалност представницима Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и нагласили да имају разумијевање за здравствени систем, а да од управе предузећа очекују редовну уплату доприноса за здравствено осигурање. Посебну захвалност исказали су према медицинском особљу Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља Бањалука које им је непрестано на располагању.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *