Инспекторат: Олакшане процедуре за увоз хуманитарне помоћи

Инспекторат Републике Српске одлучио је да инспекцијске службе које надзиру спољнотрговински промет приликом увоза раде 24 часа дневно, с обзиром на појачан прилив хуманитарне помоћи за подручја угрожена поплавама. У саопштењу наводи се да ће инспекцијске службе радити на свим граничним прелазима и царинским испоставама на којима је обезбијеђен рад царинских органа 24 часа. "У […]

уторак, мај 20, 2014 / 14:43

Инспекторат Републике Српске одлучио је да инспекцијске службе које надзиру спољнотрговински промет приликом увоза раде 24 часа дневно, с обзиром на појачан прилив хуманитарне помоћи за подручја угрожена поплавама.

У саопштењу наводи се да ће инспекцијске службе радити на свим граничним прелазима и царинским испоставама на којима је обезбијеђен рад царинских органа 24 часа.

"У складу са наведеним, за сада ће гранични прелази Брод, Градишка и Зворник, као и царинска испостава Требиње, на којима надзор врше инспектори Инспектората Републике Српске, бити отворени 24 часа за увоз хуманитарних пошиљки, како би се у најкраћем могућем року доставиле угроженим подручјима", наведено је у саопштењу.

Из Инспектората Републике Српске подсјећају да су, у складу са наредбом Владе Републике Српске, све хуманитарне пошиљке ослобођене плаћања републичких такси које подразумијевају инспекцијски и царински прегледи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *