Инспекција параџемата значи да Ефбих има вјерску полицију?

Федерална управа за инспекцијске послове у сарадњи са општинским инспекцијским органима и полицијским службеницима Федералне управе полиције започела је контролу објеката у којима се обављају алтернативни, паралелни, организовани облици вјерског дјеловања на подручју Федерације БиХ, такозваних параџемата. Инспекцијске надлежности врше се на локалитетима у мјесту Стијена у општини Цазин, Брезичани у Доњем Вакуфу, те у […]

четвртак, мај 12, 2016 / 20:31

Федерална управа за инспекцијске послове у сарадњи са општинским инспекцијским органима и полицијским службеницима Федералне управе полиције започела је контролу објеката у којима се обављају алтернативни, паралелни, организовани облици вјерског дјеловања на подручју Федерације БиХ, такозваних параџемата.

Инспекцијске надлежности врше се на локалитетима у мјесту Стијена у општини Цазин, Брезичани у Доњем Вакуфу, те у Ошве у Општини Маглај, потврдио је за "Аваз" представник Федералне управе за инспекцијске послове Един Ченгић.

Подршку инспекцијским актвностима инспектора Федерална управа за инспекцијске послове општих инспекцијских органа и Федералне управе полиције, како је рекао Ченгић, пружају Агенција за истраге и заштиту БиХ и Обавјештајно-безбједносна агенција.

Он је навео да је ријеч је о сложеним инспекцијским активностима и успостављеној међуагенцијског сарадњи између надлежних контролних, безбједносних и обавјештајних агенција и институција у БиХ.

"Инспекцијске активности врше се из надлежности дефинисаних законом и подзаконским прописима које регулишу грађевине и захвате из општинске надлежности, из надлежности дефинисаним Законом о слободи вјере и правног положаја цркава и вјерских заједница у БиХ, те у другим прописима којима је регулисано обављање дјелатности које су предмет контрола", рекао је Ченгић.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *