Инспекција обуставила радове на већ изграђеном балону код Арсланагића моста

Републичка урбанистичко-грађевинска инспекција обуставила је радове на балон сали, која се гради у непосредној близини Арсланагића моста у Требињу, након што је за то добила сагласност од Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију у Влади Републике Српске.  Због утврђених неправилности, републички урбанистичко-грађевински инспектор је Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске поднио […]

среда, април 15, 2015 / 22:48

Републичка урбанистичко-грађевинска инспекција обуставила је радове на балон сали, која се гради у непосредној близини Арсланагића моста у Требињу, након што је за то добила сагласност од Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију у Влади Републике Српске.

 Због утврђених неправилности, републички урбанистичко-грађевински инспектор је Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске поднио иницијативу за укидање Рјешења по праву надзора. Након проведеног поступка ресорно министарство је поништило рјешење Одјељења за просторно уређење Града Требиња, те је сходно томе републички урбанистичко-грађевински инспектор забранио даље извођење радова и физички обиљежио забрану“, саопштено је из Републичке управе за инспекцијске послове.

Из Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију у Влади Републике Српске поновили су да су у складу са Законом о уређењу простра и Законом о управном поступку поништили рјешење Одјељења за просторно уређење Града Требиња.

Из овог одјељења у Требињу казали су да они немају никакву даљу надлежност у овом случају.

Подсјећамо, грађевинска дозвола за спорни објекат издата је 2011. године, а проблем је настао након што се испоставило да, за његову изградњу, није тражена сагласност Завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа РС.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *