Информер угасио црногорско издање – које је хвалило Мила и пљувало Русе!

Власници Инфромера угасили су црногорско издање тог таблоида, након готово три године рада, пишу данашње „Вијести“ наглашавајући да је тиме црногорска власт остала без ударне „батине“.

уторак, јануар 3, 2017 / 20:06

Власници Инфромера угасили су црногорско издање тог таблоида, након готово три године рада, пишу данашње „Вијести“ наглашавајући да је тиме црногорска власт остала без ударне „батине“.

„Од оснивања је Информер био неодржив. Сви смо знали да ће да се угаси, али нам је раније саопштено да ће то бити након предсједничких избора. Ово нам је дошло као гром из ведра неба, није нам јасно зашто сада,“ казао је извор “Вијести”.

На то питање јуче није одговорио ни главни уредник и директор црногорског издања “Информера” Новак Ускоковић, пише овај медиј. Он је тражио да му се питања пошаљу мејлом, а потом је СМС-ом новинару поручио да не жели да одговори на њих. Ускоковић није одговорио ни да ли су радницима исплаћене отпремнине и зашто је “Информер” престао да излази. Новинар „Вијести” није успио да ступи у контакт са оснивачем „Информера” Драганом Ј. Вучићевићем.

Вапаји срба из Црне Горе услишени?

Незванични извори “Вијести” спекулишу да је пријевремено гашење повезано са бројним жалбама представника Срба у Црној Гори, који су се предсједнику Србије Александру Вучићу жалили на писање „Информера“ о тој популацији у нашој држави и наводном “државном удару”.

Из српских странака у Црној Гори још увијек није било коментара на ову претпоставку.

Београдски таблоид, кога наводно контролише Српска напредна странка, у априлу 2014. године први пут је изашао у Црној Гори.

Иако је Вучићевић након изласка првог броја казао да се његов лист неће бавити политиком те да ће поштовати законе Црне Горе, он се није држао тога: „Информер“ почео са бруталним кршењем новинарског кодекса, нападајући НВО активисткињу Вању Ћаловић, а касније и многе друге критичаре актуелне власти.

У евиденцији Агенције за привредне регистре пише да је оснивач србијанског „Информера” фирма “Инсајдер тим”, чији је стопроцентни власник Вучићевић, са улогом од 100 динара, а директор Дамир Драгић.

Директор независног дневника „Вијести“ Жељко Ивановић оцијенио је се штета коју је направио не може санирати док сличну судбину не доживе остала гласила владајуће партије, преноси овај медиј.

„Као што сам прорекао прије скоро три године када је Вучићева (Александар) батина стигла у Црну Гору, биће то по посљедицама најтрагичнија епизода тадашњег премијера (Мила) Ђукановића када су у питању његови ‘напори’ на уздизању слободе говора у нашој земљи,“ казао је Ивановић и нагласио да је предвидио да ће Ђукановићу ова „батина“ служити да се обесмисли дијалог у друштву и подијели Црна Гора по свим шавовима.

Зато вијест о враћању батине зване Информер српском премијеру Вучићу не бих сврстао у охрабрујуће сигнале на почетку 2017, јер штета коју је та најслабија карика пропагандне хоботнице направила не може се санирати све док сличну судбину не доживи остатак хоботнице оличен у ‘Пинку’ и копији издања ‘Информера’ које излази у ЦГ под именом ‘Дневне новине’,“ истакао је Ивановић.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *