19:54 ЗВОРНИК: Напад извршио момак од 24 године! (тајмлајн) Ф 15:44 Покрет за Пале: Пресељење ЦЈБ погоршаће безбједносну ситуацију Ф 14:43 Мићу баш кренуло: Миловановић му мора платити 2.000 КМ одштете Ф 14:27 Неколико стотина људи на изворима Сане протестовало против електрана Ф 14:21 ЕУ: СНСД се усагласио са изјавом Ф 14:17 Хрватска и Црна Гора: Ко се отима о Превлаку Ф 13:42 Предсједнику Казахстана скромних 97,7 % на изборима Ф 12:27 Линта: Милановић није рекао истину у Хрватима и партизанима Ф 12:27 Иванић: БХ инситуције су и наше, њима ћемо бранити Српску Ф 12:20 Ципирипи: Грчка влада попушта, кренула распродаја Ф 12:20 Кузмић добар у освајању развојне лиге Ф 12:19 Кина: 40 милијарди долара за Пут свиле Ф 12:01 Кливленд избацио Бостон, ови њима повриједили Лава Ф 10:59 Отворено првенство у издаји Ф 10:33 Београдски медији се наглашено ограђују од геноцида над Јерменима Ф

Фронтал у Москви: Братско-пријатељски меч

Марко Шикуљак шаље кратку цртицу са припремног меча Русије и Србије.

Више је од случајности да се за вријеме боравка наше екскурзије по Русији, и још прецизније у Москви, одигра меч ове двије селекције. Тако мисле и они којима ово није био први озбиљан меч одгледан уживо.

Двадесетак туриста из Српске се није много двоумило око одласка, а препрка није била ни улазница која је коштала 500 рубљи (25 марака), и то пред крај путовања када се новац све чешће пребројава.

Метроом до стдиона Локомотиве могло се срести мноштво припадника полиције, толико да смо помислили да је у питању нека специјална акција или терористички напад. Већ код стадиона смо схватили да се свако окупљање у Москви доживљава као потенцијална мета терористичког напада, па су униформисана лица озбиљно схватила овај безбједносни изазов.

Прије почетка изгледало је да ће посјета бити изузетно слаба, али су се до извођења химни скоро напуниле све трибине сем западне.

Сјевер и југ су попунили навијачи који су прострли транспарент на коме су били грбови двије земље, уз напомену на вјечно пријатељство.

За вријеме интонирања химни дио навијача је окренуо заставе из поштовања према гостима, а током меча често се скандирало Косову. Са једне стране се узвикивало Косово, а са друге одговарало Сербии.

На трибинама је било занимљивије на терену, гдје није било неких посебних прилика, ни игре. Неколико играча је због повреда морало бити замијењено, ко је на старту показао мало полета и техничких могућности био је брзо обаран на траву, и сем неколико поуприлика ништа посебно није виђено.

На трибинама Руси су прилазили Србима и фотографисали се за успомену, а на опште одобравање и интерес истакнут је натпис у коме се актуелни предсједник Србије повезује са женским полним органом.

Синоћ изузетно невољен био је руски фудбалер Жирков, који се из Енглеске вратио у руску лигу, али у новообогаћни клуб Анжи. Како навијачи углавном воле богате клубове који имају тзв традицију, постати члан Анжија је као и донедавно  прећи у Челзи, знак да су ти паре најбитније.

Додатно, Анжијев власник је муслиман, а град је проблематичној покрајини Дагестан са њиховом већином, што некима доста значи. Као што нам рече један гледалац, "Да Красић пређе у Динамо Загреб, ви њему би звиждали, зар не".

На крају, резултат је био 1:0, а одлучио је Погребњак и грешка српског голмана. Стадион је испражњен у по секторима, а огромни кордони полиције усмјеравали су публику ка метроу и аутобуским станицама. До неке друге прилике и боље игре.


Извор: Фронтал.РС    

Кључне ријечи: Србија, Русија, Погребњак,
Коментари

ШикуљакM, 17.08.2011. 13:17:57 [11924]
Ајд да искоментаришем кад нико неће: текст је бољи од утакмице :)


Напомена: остављања коментара је омогућено само регистрованим корисницима!
Уколико нисте регистровани - региструјте се.
11:46:55
11.08.2011.


ЛУДИ ПОПУСТ ГОРЕ ДЕСНО УНУТРАШЊА

КОМЕНТАРИ

ТРЕНУТНО НАЈЧИТАНИЈЕ

АНКЕТА


ВИДЕО

СЛИКЕ

Делфини у Доброти, код Котора Делфини у Доброти, код Котора
ПОСЛЕДЊЕ КОЛУМНЕ© Лорем Ипсум Долор 2011
    покреће БТГцмс