Буните се млади, сви вас лажу и зајебавају

Никад не знам шта ћу писати, једноставно ми треба повод и сам се текст кроз наслов наметне.


Пише: Никола Лазаревић

Сад више него икад имам повода, а наслов баш одговара економској , моралној и политичкој ситуацији у којој живимо, посебно како живе млади људи.

 

Не желим овим текстом да кажем како у политици Српске нема способних и јаких људи који разумију историјски тренутак у коме живимо, да не постоји жеља код водећих политичара и странака да се нешто добро уради за српски народ и све грађане Републике Српске, али све је то без праве идеје, визије и програма,онако бескрвно, са претежно старим пацерима који имају пуне џепове "ораха" и њиховим младим климоглавима који у већини показују безпоговорну оданост вођама(част изузецима).

Не желим од данас више као јавна личност да пазим шта говорим у медијима по питању (не)намјерног уништавања природних ресурса, лоше економске политике и подјела које у народ генеришу лоши односи тзв. великих партија.

И до сада сам био познат по чврстим ставовима и бескомпромисним иступима у медијима,као што сам познат и по вишегодишњим позивима политичким партијама и српској интелигенцији на свесрпску САБОРНОСТ, на ВЛАДУ НАЦИОНАЛНОГ ЈЕДИНСТВА, на очување преосталих природних ресурса и добро осмишљен развој стратешких грана привреде, те јединствен наступ свих српских представника у заступању Републике Српске у Сарајеву.

Позивао са их у доброј вјери на вођење одговорне националне политике, на ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ, обнову коју ће народ због свесрпског јединства са одушевљењем прихватити, обнову која ће донијети морални препород, обнову са јасним програмом који ће у наредним годинама донијети посао за 150.000 наших незапослених, посљедично, да створимо у два наредна четворогодишња програмска циклуса, богато и срећно друштво.

Друштво које школује кадрове за потребе те привреде, друштво које одгаја здраву,хуману, спортску и културну дјецу и омладину, позвао сам их да на дјелу покажемо како подједнако волимо сву нашу дјецу и омладину, да их научимо како да сложно живе, како да наставе нашим путем заштите интереса Републике Српске и да као млађи и паметнији, иду у корак са новим временом, позвао сам наше политичаре да наше младе научимо како треба да поштују и штите друге и другачије у Републици Српској, као што поштују и штите своје најмилије.

То је кроз вијекове доказана одлика српског човјека, тог храброг горштачког, поносног и слободарског народа који данас једва преживљава, умјесто да живи, све због тога што неко из политике и наше интелигенције већ 20 година неће," тачно неће, није да не зна" како изградити на здравој основи неуништив правни, политички, привредни и безбједносни систем, односно како заштитити и запослити народ у Републици Српској.

Позивао сам, нудили смо наш спасоносни економски програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, нудили једноставна и хумана рјешења за најугроженије, све да би се одужили нашим борцима, нашим несрећеним мајкама, нашим темељима куће, највећим жртвама рата и послератне злочиначке пљачке и понижавања српског бића и српске породице.

Не желим више да се стидим тих десетина хиљада несрећних мајки, тих гордих стубова породице, жена које немају годинама здравствено осигурање, које немају новац да оду на редовне здравствене прегледе, мајкама које због стреса и пада имунитета имају оштећене зубе, а немају новац да оду код зубара, мајкама које нису годинама купиле ни најјефтинији комад гардеробе, мајкама...............................................

Не вјерујем вам више на РИЈЕЧ поштоване "колеге политичари", не желим да будем дио таквог политичког друштва, не желим да као предсједник авангардне зелене партије, организације која има идеју, визију и програм, организације која држи до РИЈЕЧИ,партије која вам је нудила да будемо људи, партије која је позивала све на САБОРНОСТ и сарадњу на моралној и привредној обнови Републике Српске.

Не желимо "колеге политичари" да сутра, наша тек започета битка и часна намјера, баш због вашег дводеценијског понашања, буде оптужена заједно са вама, за ово катастрофално економско и морално стање у друштву.

Народ је због ВАС "господо политичари", не због оваквих, почео да мисли о свакој јавној личности, о сваком човјеку који се бави политиком-народним послом, да је лопов и да се политичарима априори не може вјеровати.

Није тачно,нису сви исти, поготово нисмо МИ и Ви исти,(част вашим изузецима) ми смо се и удружили да би показали народу да има часних родољуба, оних који имају идеју, програм визију и муда да стану иза својих ријечи и програма, да има Српска још писмених и часних људи који могу да воде одговорну националну политику, упоредо развијајући стратешке гране привреде и успостављајући неуништив правни и безбједносни систем.
Не желим да ја и моји истомишљеници и родољуби будемо криви сутра нашој дјеци и унучадима, "ако их уопште дочекамо", због тога како несложно радимо, а како сложно и стратешки раде они који нам не желе добро.

Хоћу да и вама кажем у лице, кад већ нешто као озбиљан човјек желим да поручим нашим младим људима: "Никакво ово није родољубље задњих 20 година, јебаће вам сутра и ваше родољубље и оца и мајку, баш ови млади које сте оставили без наде."
Ово намјерно оваквим простим ријечима, све да не будем патетичан, као један познати "српски политичар", да не бих био као неки наши послератни политичари и министри (част изузецима), да не бих био као неки наши бивши и садашњи издајници и лихвари у политици, да не бих био кукавица и комформиста, као већи дио наше интелектуалне елите, (част изузецима), да не бих био као....................................................

Значи, једноставно ћу написати шта бих ја радио да сам млад, да ми је отац био борац, да је остао без посла, да је у кући већ годинама негативна енергија, чак и код психички најстабилнијих родитеља, да гледам како се дјеца са куповним дипломама возају у најскупљим џиповима(част изузецима), да имам 20 година и нисам био на мору, да ме стид као младог човјека, да ме посебно стид због наших дјевојака, да се у 21. вијеку облачимо у "СЕКНХЕНДУ" купујући робу за 5-20 КМ, половну робу која долази у Републику Српску и Федерацију у џаковима Црвеног крста земаља ЕУ, да гледам како незајажљиво ратни и поратни профитери и "сељачине" без школе и образа, газе све пред собом, како се од тих "БИЗМИСМЕНА" и политичких курви дјеца бахато понашају и понижавају свакога ко не носи маркирану робу, ко не вози најновије аудије, мерцедесе, хјундаије.

Не бих да сам млад ћутао, као што и сад не ћутим, док несојска дјеца са ниподиштавањем, због малограђанског кућног одгоја, гледају као фукару своје вршњаке-студенте, који сједе по пар часова у кафићу уз једну кафу, имајући само једну марку да плате то најјефтиније пиће, јер нажалост, већина родитеља и то кад им дају, одузимају калорије од једва скрпљеног данашњег ручка, направљеног од њихових свакодневно забринутих и замишљених мајки,мајки које док данашњи ручак праве, знају да нема ноћас сна, због сутрашњег и сваког будућег дана њеног (не) живота.

Зато омладино, да имам 20-25 година,поготово да сам садашњи, или свршени студент без посла, не бих више послушао оног Николу Лазаревића који је прије пар година позвао младе да уче, да упоредо живе пун живот, да се блицају и глупирају, да се баве спортом, али и да се буне, да не иду у политику, али да се мијешају у свој живот ангажовањем кроз борбу разних удружења грађана и објашњавањем старим да не гласају за доказане политичке преваранте.

Данас им кажем да раде исто, али да иду много радикалније, да се свакодневно буне и траже одговоре.

Данас им поручујем, дјелујте офанзивно кроз фејсбук, тражите одговоре од политичара, на предавањима од професора,поготово од професора, не дајте им да дишу, њима је лијепо, предају на по 5-6 факултета.

Питајте их зашто ћуте, зашто као најписменији међу нама ништа не подузимају, зашто не стану на ваше чело, као што су некад њихови професори стајали уз своје студенте, питајте их зашто се кукавице не побуне, зашто вас уче економију, право, или филозофију и пустају у неуређено друштво, да кад завршите факултете блејите, или будуте средство за очување богаства и власти, разних ратних и поратних профитера и политичких битанги.

Тражите млади одговоре на сваком мјесту, причајте и пишите о свему, у јавности је СПАС.
Не дајте да вас прегазе као ваше родитеље, ако су ваше очеве оставили без посла, тиме и без достојанства које ви најбоље у кући осјећате, ако су понизили ваше мајке, ако су за 20 година опљачкали оно што су деценијама стварали ваши дједови и бабе, не мора да значи да је све изгубљено, да треба да бјежите одавде, или треба да прихватите ово безнађе, напротив.

Живите пуним плућима, смијте се животу у лице, исмијавајте политичаре, јебите им мајку, зато што су уништили ваше родитеље и опљачкали вашу будућност.

Не замјерајте својим родитељима, не замјерајте и не завидите ни способним и честитим домаћинима који су својим радом стекли име и имање, њих поштујте,од таквих се учи и на таквим ово мало државе што има и почива.

Живите, јер једна је младост, али вас молим, буните се као никад,утичите на своје родитеље да почну да мисле главом, одгајајте ваше млађе средњошколце на вашој хуманој причи, позивајте старије, оне који су завршили факултете и све младе незапослене да се придруже у медијском пресингу на власт, оснивајте сатиричне блогове, уништавајте их текстовима и спотовима на фејсбуку и јутјубу, исмијавајте обавезно све политичаре, не дајте им да дишу.

Има доста људи који имају храбрости, који знају написати и рећи праве ријечи,можда је то и овај текст, али све је то кап воде у мору, само ви, вас на хиљаде ПОШТОВАНИ СТУДЕНТИ И БИВШИ СТУДЕНТИ, својом младошћу, својим образовањем и невјероватним стваралачким духом можете повратити снагу својим родитељима и преокренути ово друштво у правом смјеру.

Све по цијену да им опростите шта су урадили вашим родитељима, посљедично и вама, не предајите се због своје будућности, због поноса својих најмилијих, због новог времена, не дајте српска младости да се ова морална и економска агонија настави.

Вјерујте, не морате бити у политици, удрите мушки, нисте ни свјесни колико сте јаки ако само дио свог времена проведеног на рачунару и мобилном телефону окренете оправданој критици власти, поданичком понашању младих у политичким партијама и борби за здраво, хумано и поштено друштво.

Не мора се десити улица да се постигне циљ,напротив, ту се обично злоупотреби младост, буните се кроз доступне медије, протестујте и указујте на криминал, због пљачке природних ресурса, због штела при запошљавању, дјелујте организовано и појединачно, другим ријечима организујте свој МЛАДИ СОС КАНАЛ.

Значи, дјелујте сваки дан, пишите о неправдама у лоповлуку у свом граду, или мјесној заједници, понављам УДРИТЕ МУШКИ, шта вас кошта, кад могу ја овако писати, можете и вас десетине хиљада, за кратко вријеме створити позитивно јавно мнење у Републици Српској, мнење због којег ће у будућности моћи само способни, храбри и честити бити наше и ваше вође, српске вође који ће успоставити правну државу и вама обезбједити посао и нормалан живот, све до дана док ви не стасате и не преузмете Српску у своје руке, одгајајући нове младе и срећне људе.

 

НАПИСАО САМ ПРИЈЕ ПАР ГОДИНА О НАШИМ МЛАДИМ КОЛУМНУ "МЛАДИ И ПОЛИТИЧКЕ ПАРТИЈЕ" ОБЈАВЉЕНУ НА ФРОНТАЛУ РС, ДАНАС, НЕ ДА СТОЈИМ ИЗА СВАКЕ РИЈЕЧИ, НАПРОТИВ, ПРЕДЛАЖЕМ ДЕСЕТ ПУТА АГРЕСИВНИЈЕ МИЈЕШАЊЕ МЛАДИХ У СВОЈ ЖИВОТ.

 

КОМЕНТАРИ

  • апостроф
  • ,10.03.2017. 14:59:54[168861]


  Сад је до младих, зар не?


  • djevrek
  • ,10.03.2017. 16:39:35[168864]

  odmah zovem 555-333 B-)


  • drazen78bl
  • ,10.03.2017. 19:16:44[168865]

  Фантастична колумна. Сад ћу је шеровати на фејсбук. Свака част аутору!

  Морам рећи да ја све ово што аутор предлаже радим годинама. Иако је већ касно, никад се нетреба предавати. Лијепо од аутора што код младих покушава оживјети дух, што их покушава дићи из летаргије. Хвала Фронталу што је омогућио аутору да објави колумну, чиме је још једном показао да је највећи светионик слободне мисли на овим просторима.


  • апостроф
  • ,10.03.2017. 19:30:33[168866]


  Ђеврек, знам да се зезаш, али нисам за тзв.звиздаче,нити је смисао текста, то би било шпијање , не желим ја то омладини.
  Звидачи нека буду поштени грађани, од бораца, па на даље.
  Ја мислим да наши млади много више вриједе, зато их треба пустати да сами одраде посао.
  Видјећеш, само ако крене, погледај разне клипове, спотове и друге зајебанције и колико са тим убијају Вучића?

  Они могу кроз своје повезивање и исмијавање свега негативног у Српској(рецимо на фејсбуку), створити мнење које не може игнорисати ни страни ментор, ни наши политичари,ни професионални лопови у јавним предузећима.


  • drazen78bl
  • ,10.03.2017. 20:34:29[168867]

  *не треба (одвојено)

  Ја објавих на фејсу, још нема ниједног лајка. Бојим се да младе ово не интересује. Њима је до забаве. Углавном, ја сам своју грађанску дужност обавио. Видјећемо хоће ли Симо Рајко шеровати на твитеру.


  • podv0r
  • ,10.03.2017. 21:05:27[168868]

  Ako su mladi kao sto je Dronjak onda je bolje da nista ne preduzimaju.


  • апостроф
  • ,10.03.2017. 22:03:02[168869]


  подвор,

  циљна група су млади ван политичких партија и млади који су преварени лажним обећањима, па су узели партијске књижице.
  Нису ту битни млади у партијама који су у неким руководствима, они су свој проблем кроз партију ријешили.
  Мене интересују ови други, ових других-разочараних, у партијама има неколико десетина хиљада.

  Нека њих неколико десетина почне причу на фејсбуку, до јесени ће их уз лагану зајебанцију бити на хиљаде.
  Сасвим довољно.
  Видјеће људи колико јавна ријеч може промијенити начин понашања и размишљања.

  Значи, предложио сам систем дјеловања безопасан за младе, али убитачан за политичаре и партије, организације које раде овако како раде, баш зато што нема праве критичке мисли у друштву, посљедично ни изграђених критерија у свим сферама живота.


  • drazen78bl
  • ,11.03.2017. 10:38:43[168870]

  Oвај харизматични човјек је невјероватан. Својом колумном покренуо је младе у року од 24 часа:

  http://www.restartsrpska.org/ %d0%ba%d0%be-%d1%81%d0%bc%d0%be-%d0%bc%d0%b8/

  Капа доле, мајсторе!


  • Осман Ђ.
  • ,11.03.2017. 14:33:22[168875]

  Гледао сам прије пар дана на некој телелвизији (АТВ или БН ТВ) прилог у некој од информативној емисијa о средњошколцима који уписују медицинску школу, оспособљавају се за рад медицинских техничара како би, по завршетку школовања, могли потражити посао у Њемачкој, како би уопће опстали, како би могли да живе колико-толико достојанствено, како би могли засновати породицу и сл.

  Омладина је сконтала неке ствари, немају појма о 90-тим, немају појма о каквој кривици за рат се прича и осталом, ал' знају да се рађају у биједном друштвеном окружењу, с никаквом правном државом, с непотизмом као мјером вриједности, корупцијом, неправдом...

  Иначе, смијех, сатиру, исмијавање политичара и властодржаца и сличних "ауторитета", итекако подржавам...То је централна тема Ековог романа "Име руже"...Само што сваког дана буквално све је мање тих који ће то радити...


  • Симо П. Ороз
  • ,11.03.2017. 15:16:05[168878]

  ''... мајкама које због стреса и пада имунитета имају оштећене зубе, а немају новац да оду код зубара ...''

  Лазаревићу,

  колико сам ја разумио Комунисту ти зубе ниси обећао само мајкама, него свима ко их нема!?

  Молим изјашњење...


  • Комуниста
  • ,11.03.2017. 18:51:06[168891]

  Хвала Симо што подсјећате народ да га је тукац пресвукао за зубе. Он позива да ударимо мушки, да указујемо на неправду и лоповлук у нашој средини што нас двојица управо чинимо када тражимо од њега одговор гдје су паре које је добио за народне зубе. Позивамо га да положи рачуне за лажна предизборна обећања. Лицемјер је прије избора подржао све кандидате који су постали начелници а данас позива младе да ударе мушки по тим људима које је јавно подржао. Још се усуди да говори о неком лоповлуку задњих двадесет година, позива младе који немају марку за кафу да живе живот пуним плућима. Какав је то живот човјека који нема марку. Одговори гдје си сакрио зубе или зачепи.


  • drazen78bl
  • ,11.03.2017. 19:23:09[168893]

  Чика Симо и Комуниста, то за зубе се чика Ниџо шалио. Признајте ко вас је унајмио да га компромитујете. Закаснили сте. Колумна је постала хит међу младима, чита се на тајним састанцима младих револуционара, лидери странака су у паници, на главним одборима се чита ова колумна, сви о њој причају, док зубе нико не помиње. Лазаревић је надмудрио Дуњића. У историји неће писати да је Дуњић ушао с три одборника у СО Градишка, већ да је ушла Лазаревићева ЗОРА.

  Ипак, иако подржавам оно што је написао у овој маестралној колумни, подржавам и право сваког од нас да га позове не одговорност. Ево ја ћу га опет питати ДА ЛИ ЈЕ УЗЕО НОВАЦ ОД ДР ДУЊИЋА ДА БИ ОВАЈ НА ИЗБОРЕ ИЗАШАО ПОД ИМЕНОМ ЕКОЛИОШКЕ ПАРТИЈЕ РС И ДА ЛИ МУ ЈЕ СНСД ПЛАТИО ЗА МЈЕСТА У БИРАЧКИМ ОДБОРИМА????


  • апостроф
  • ,11.03.2017. 19:25:23[168894]


  Видиш Симо, ово је у духу колумне.
  Треба политичаре подјебавати.

  Иначе кад се већ дохватило зуба, да кажем како ће то ако Бог да бити ријешено, на овај, или онај начин, наравно прве су на реду мајке.

  Ја обећах да ће сви становници који стварно немају новац, имати бесплатну поправку зуба и протетику коме је потребна.
  За мене не би било већег поноса, него да сваки становник Републике Српске има зубе, али бојим се да ће се то тешко провести.
  Имаш људе које пушком не можеш зубару отјерати, а имају новац да плате златне навлаке.
  Кажу: "Дај ме поново у рат, само ме немој зубару."
  Чињеница је да од 100% оних којим треба поправити и направити зубе, бар 30% имају новац, али не смију.
  Мој циљ је сваки становник Српске има зубе, на овај, или онај начин.
  Ту ће нама бити већа мука, сиротиња ће направити џаба, али како кукавице које имају новац одвести зубару?
  Мораћемо изгледа у потјеру по шумама за оним који не смију, управо онако како сам рекао у причи-зајебанцији са Дамиром Никшићем.
  За оне који нису видјели, има на јутјубу.

  Ово написах као малу шалу, али и у много случајева истину,поготово се она односи на мушкарце, који су веће пичке по том питању од жена.
  Шалу на страну.

  Имали смо озбиљне разговоре око стране донације за тај пројекат,али прво треба да се обави сондажа терена у Републици Српској, да би се могло аплицирати за новац.

  Свим нашим страним пријатељима је било јако симпатична наша идеја да сви становници Републике Српске имају зубе.
  Многи би дали паре само да виде да ли је то могуће, јер то није урађено ни у једној земљи свијета.
  Та врста контроле здраља и културе живота је у најбогатијим европским земљама на високом нивоу, али нигдје није прешла 85-90% свих становника.

  Сондажа терена прије апликације за донацију је домаћи задатак за министарство, за домове здравља и локалне центре за социјални рад..
  То су озбиљни људи,хоће тачне податке, нема са њима зајебавања, ако нешто дају, хоће да се сваки долар-еуро намјенски потроши.

  Значи, требају домови здравља да позову све становнике који су у потреби на преглед, треба да изврше сондажу, да уведу у картоне шта је за поправку и коме треба протетика.

  Тај посао се може завршити најдаље за два мјесеца, наравно ако министарство здравља то нареди.
  Примјер: У разговору са шефом зубне амбуланте у Дому здравља Пале, сазнао сам да они већину зубних картона већ имају, али да још треба да заједно са центром за социјалним рад видјети ко је у потреби и позвати све становнике да дођу на преглед.
  Тако треба да ураде све општине у Српској.

  Тада би се тачно знало, колико је то грађана, колико треба материјала за поправку, колико људи треба протетику......
  Е тада иде апликација према странцима.

  • апостроф
  • ,11.03.2017. 19:37:27[168895]


  Дражен, имаш право на јавност.
  Одговор је не и не, у осталом да има неки договор, нека таква прича, зар би ја овако писао и јавно говорио?

  Од свега је истина договор на програмској основи у које улази и поправка зуба, као обезбјеђивање крова над главом и зимнице свим социјално угроженим до идуће зиме.

  И ова колумна је свејстан притисак на све власти да ураде што су обећале, зелени ће своје ријечи одржати,али немамо ми начелнике оптина, полицију, инспекцију, министре и директоре јавних предузећа, да би сами провели овуједноставну ствар.


  • drazen78bl
  • ,11.03.2017. 19:52:47[168896]

  Хвала за одговор! Зар је толико требало да се да јасан одговор да нисте узели паре од СНСД и др Дуњића, већ да сте само постигли договор на програмској основи? Да бисте отклонили сваку сумњу у своје часне намјере, предлажем да и чика Сими и Комунисти објасните кога они требају прозивати ако народ не добије зубе, а социјално угрожени кров над главом и зимницу. Да ли др Дуњића или СНСД? Нисам знао ни да сте ви помињали те зубе док нисам видио линк, а нигдје нисам примјетио да други помињу зубе. То значи да бисте ви требали сада јавно прозвати оне који нису народу поправили зубе. Тим примјером ћете показати младима како би они требали да притисну власти на свим нивоима.


  • Комуниста
  • ,11.03.2017. 23:38:08[168898]

  Vidi gnjurca kako se sad izvlači. Jesi li ti razgovarao s Bogdanićem da popiše kome treba koliko zuba? Nisi. Što se manje ljudi prijavi više ti zuba ostaje za šverc. Nisi ti rekao oni koji nemaju novac već da će svi dobiti zube. Šta tebe boli patka hoću li ja uzeti zube sebi ili ću ih nekome prodati ili pokloniti. Ti si obećao zube i mene ne interesuju tvoja pravdanja već hoću da ispuniš predizborno obećanje. Čuj mu priče ne možeš ih puškom zubaru otjerati. Ljudi jedva čekaju zube a ti si im dao lažnu nadu, ideš na večere s tim strancima, uzmeš im pare na slatku priču a zuba nigdje. Koliko si ozbiljan pokazuje to što nisi ni uradio sondažu zemljišta a tražio si pare za zube. Znači sutra zoveš Bogdanića ugovoriš pa pošalješ faks ministarstvu za ekologiju i ministrastvu zdravlja i onda nam predočiš a ne obmanjuješ ljude koji nemaju ni zuba ni šta jesti zubima. A kad će ta zimnica? Za zimnicu sam skroz zaboravio. Zima još nije prošla. Ako ne dostaviš do dvadeset prvog ja ću u prodavnici dići na tvoje ime.


  • апостроф
  • ,11.03.2017. 23:44:52[168899]


  Добро, овај задњи коментар ћу прихватити као подјебавање, то морам да трпим као јавна личност, мада бар ти као омладина не би требао окретати тему овог поста.

  Што се тиче приче да сви грађани Српске имају зубе, то је наша идеја, биће то ако Бог да ријешено, мораш признати да лијепо звучи, а није утопија,гарантујем животом да се то једноставно може ријешити и без страних донација.

  Договор је на програмској основи између осталог подразумијевао помоћ социјално најугроженим породицама.
  Значи, прије идуће зиме, кров над главом, зимница, огрев оним најугроженијим, па и помоћ око поправке и протетике зуба.

  Понављам, сондажу треба да изврше они који добијају за то плату у министарству, фонду, домовима здравља и локалним центрима за социјални рад.

  Добио си одговоре, ако немаш ништа да напишеш о тексту поста, онда бих те замолио да помогнеш око зуба.
  Ево за почетак направи списак оних са Старчевице који немају зубе, а имају новац за тај здравствени проблем.
  Да ми одмах кренемо за њима у потјеру,они ће бјежати,дај да ми њих ријешимо док не буде све спремно за акцију поправке зуба социјално угроженим.
  Ево ти као медицинар води акцију.
  Немој мислити да се зајебавам, ако се ту докажеш, оде ти далеко.


  • апостроф
  • ,12.03.2017. 00:05:17[168900]


  Овај горњи одговор је био за Дражена, док сам ја писао, овај лажни комуниста поново нешто набада.
  Морам признати да је неугодан, види ти мудрице како он мијења своју причу подваљујући неку другу.
  Прво тражи зубе, онда хоће да их поклони, мали је зајебан.

  Симо је инсистирао на твојим зубима, ето да вам обојици учиним, на мој рачун отиђи у свој Дом здравља, нека пошаљу профактуру са именом,, плаћам 100%, ја ријеч држим.


  • djevrek
  • ,12.03.2017. 07:56:46[168901]

  "Симо је инсистирао на твојим зубима, ето да вам обојици учиним, на мој рачун отиђи у свој Дом здравља, нека пошаљу профактуру са именом,, плаћам 100%, ја ријеч држим."

  Sad si postao DNS! Jebaće te Milina kad vidi (čuje) ovo!B-)


  • djevrek
  • ,12.03.2017. 08:11:23[168903]

  Miletova ekipa*


  • апостроф
  • ,12.03.2017. 13:48:13[168909]


  Ето и ти си ђеврек у праву, подјебаваш, поштујем, али нисам чуо од тебе да има нешто лоше у мом приједлогу младим, као и осталим честитим грађанима Српске?

  Ђеврек, није ваљда наопако, колико знам Миле мене воли, у осталом, сви ви мене волите и исто мислите,само што многи то на чудан начин показују, зар не?


  • drazen78bl
  • ,12.03.2017. 15:46:27[168912]

  Фронтал се чита и у ФБиХ:

  http://www.youtube.com/watch?v=HN_CJf1z0PI

  Већ се назиру први ефекти ове колумне која претендује да надмаши Меморандум САНУ, па чак и Исламску декларацију, само уколико млади масовно схвате поруке.

  Њен је значај и у томе што аутор коначно показује толеранцију према "подј..авању" (што је раније био случај), па и ово коментарисање доживљавамо као полигон на којем можемо извјежбати то подј..авање користећи аутора као покусног кунића, да бисмо сутра били спремни за праву утакмицу према озбиљним политичарима. Све похвале аутору што коначно показује толеранцију. А сам је позвао на јавни притисак, па као политичар треба херојски да истрпи све ове наше добронамјерне "ударце".

  Идеја да сви грађани имају зубе је феноменална, готово револуционарна, но скептик сам колико је то изводљиво у пракси. Не да људи не желе те зубе, већ сумњам да је било ко спреман дати толики новац Србима за зубе. И не налазим неку везу еколога са стоматолозима. Нигдје нема трага о неком званичном састанку делегације ЕПРС са донаторима. Један зуб кошта и 100 евра, а ми имамо масу грађана са тек једним до два зуба у глави. И ти људи немају 4-5 хиљада КМ за нове зубе. Ко би нормалан имао новац, а ходао крезав? Било би то сјајно, јер бисмо могли запослити све стоматологе с бироа, али плашим се да нема ништа од тога.

  Нажалост, градоначелник Гаврановић је обесмислио постојање мјесних заједница, грађани нису жељели да се боре за своје интересе, одавно су угашене, ми смо покушали само још да се коначно доврши изградња спомен обиљежја погинулим борцима ВРС, направљен је пројекат, министар положио пред изборе камен темељац, усликали су се, али још ништа, нажалост. Претпоставио сам да ће бити тако, па нисам желио учествовати у тој шаради. Блокирали су и промјене назива улица које смо покренули. За седам дана су нови избори за савјета мјесних заједница, ја више не желим да губим вријеме на то, тако да не могу ни пописивати људе који немају зубе.

  Чак и да могу, не бих то желио, јер је неозбиљно да новац није сигуран, да не постоји ниједан документ, па бих се могао довести у ситуацију да ме грађани гањају, прозивају, премлаћују, траже од мене зубе, као што сада траже од вас чика Симо и Комуниста.

  Но, ја могу и радо ћу помоћи да се бесплатно поправе или поваде покварени зуби они који немају новац или здравствено осигурање. Знам људе који то раде. Они би могли џабе имлатирати социјалне зубе људима који их немају, нпр. чика Сими и Комунисти, али ви морате добити те зубе од тих зелених из ЕУ (опет се сјетих Супер Риџе и Зеленог Зуба, хе хе, Ниџа - Супер Риџа, римује се).

  Такође, исто вриједи и за прегледе у амбуланти породичне медицини и код специјалиста, али само за људе који су у стању социјалне потребе или немају здравствено осигурање, па обичан преглед морају платити 40 КМ. Могу ми се јавити на:

  [email protected]

  и ја ћу радо помоћи, без било какве накнаде.


  • drazen78bl
  • ,12.03.2017. 15:55:22[168913]

  А ја вас молим да преко др Дуњића у НСРС прозовете све одговорне зашто борци прве категорије ВРС морају умријети зато што немају здравствено осигурање, од БОРС-а, Центра за социјални рад, Бироа за запошљавање, министарстава,..... Притисните га да постави то питање! Дужан вам је, јер сте му бесплатно омогућили три одборника.

  Борац 1.категорије, има озбиљну анемију, имао прединфарктно стање, а сада упалу плућа. Од септембра омршавио 27 кг. Нема никакав апетит, једе једном дневно. Живи од 62 КМ борачког додатка. Послодавац му није 13 година уплаћивао доприносе и не дају му здравствено осигурање. Син му незапослен, па нема новца за лијечење. Потребене су му претраге да видимо да ли има малигни тумор негдје, у шта оправдано сумњамо. Али како? Чиме?

  Мене је срамота да живим у таквом друштву које не поштује људе који су нам бранили слободу и животе.
  • drazen78bl
  • ,12.03.2017. 15:59:03[168914]

  *ониХ, *имплаНтирати (извињавам се због грешака)


  • Комуниста
  • ,12.03.2017. 20:39:03[168917]

  Tukac boli tebe patka šta ću ja sa zubima. Ja hoću da dobijem ono što me sleduje jer si obećao. I slagao. I po čemu si ti bolji od drugih tukaca sa dnevnika. Vjerujem da si zube prošvercovao u Sarajevo a sad te panika uvatila kad smo Simo i ja iznjeli istinu. Rekao si zubi za sve a sad okrećeš priču. Isto si rekao i za zimnicu a sad kao obećavaš prije iduće zime. Izbori su bili u oktobru prije ove zime, obećanje je palo a zimnice nema. Biraj da uzmem u prodavnici zimnicu na tvoje ime ili da tebe ubacimo u turšiju. Nećeš se igrati s takvim stvarima. Idi sutra u Dom zdravlja na Palama uplati mi četiri nova zuba gornje i donje sedmice. Pare si uzeo za zube cijelog naroda a sad se pokušavaš izvući da samo dvojici platiš zube. Baš si dosjetljiv. Do dvadeset prvog te čekam s turšijom a ti javi tokom sedmice kad uplatiš zube. Ako ne ispoštuješ vadimo ti zdrave zube i ubacujemo te u turšiju jel pošteno?


  • апостроф
  • ,12.03.2017. 21:13:09[168919]


  Нити ми је била идеја да нешто револуционарно напишем, нити мислим да сам ово лоше написао, напротив.
  Није лоше да се млади буне и ти си се бунио кад си био млад, у осталом, да је ово нешто лоше, не би га Симић објавио на Фронталу, зар не?

  Дражене, добио си задатак да похваташ све који немају зубе а имају новац у твојој МЗ, не интересује ме Гаврановић и ко је тебе некад зајебао на Старчевици, на извршење приправниче у медицини и политици.
  Немој се ти бринути о социјално угроженим.

  П.С. Пошто не мислим више коментарисати о теми зуба, чак ни са Симом, да мало појасним за сваки случај.
  Кад се мисли о бесплатним поправкама и протетици зуба социјално угрожених, мисли се на обезбјеђивање материјала за поправку зуба и евентуалну уградњу тзв.протеза.

  Е видиш, такве протезе неће Дражене коштати ни 100 марака по једном лицу за материјал, а израда и уградња ће бити бесплатна, о том, потом.

  Значи да подваљујеш, каквих 100 евра по једном зубу, такве зубе-навлаке прави онај ко има новац.

  Сиротиња не тражи Дражене навлаке, него зубе и да има шта са њима јести, зар не?


  • апостроф
  • ,12.03.2017. 21:20:45[168920]


  Хајде комуниста не млати више,мало смо се зезали и доста.

  Јебига прегониш, бар да нешто смијешно напишеш, па да се мало релаксира прича.
  Ти загулио као шиптари, не могу због твојих глупости писмени људи ништа да напишу о младим и њиховом стварно неподошљивом положају и бесперспективности.
  Остај у здрављу.


  • drazen78bl
  • ,12.03.2017. 23:08:24[168923]

  Забога, господине Апостроф, обећали сте ЗУБЕ, а сада говорите о протезама. Зна се шта је зуб, а шта протеза. Наравно да праве зубе они који имају новац, а Комуниста тврди да је новац код вас.

  Зашто се ја не бих бринуо о социјално угроженим када су људи препуштени милости Бога и људи који их окружују? А не брине онај ко прима добру плату за то. Шта је људски ако не имати емпатију према људима који су дали здравље за државу, а држава им данас маћеха? Зашто се бојите др Дуњића? Зашто га не смијете замолити да у НСРС јавно проговори да борци прве категорије умиру зато што немају новац за лијечење?

  Не могу да вјерујем да сте се дрзнули да помислите да ми можете постављати наређења путем обичног политичког форума, да помислите да ми можете давати задатке, а посебно тако неозбиљно, када немате ниједан документ којим гарантујете људима те зубе. Ваљда то раде министарства, заводи за статистику, центри за социјални рад, а не појединци којима је на часну пионирску обећао предсједник партије која до средине марта није подијелила зимницу обећану у предизборној. И то нема везе с тим да ли је мене неко преварио или не, нити сам ја приправник, а посебно не у политици. На локалним сам освојио десетак пута више гласова него ви 2016. године, па није у реду да ме потцјењујете.  • апостроф
  • ,13.03.2017. 01:12:16[168927]


  Не подцјењујем те Дражене ђеде-момче, остарио си, не знаш више шта пишеш, нити о коме шта треба да лажеш и инсинуираш?
  Примјер.
  Прво напишеш да ниси знао за причу о зубима, а сад тврдиш да знаш какве сам обећао?

  Знам ја Дражене да ти ниси почетник у политици, као ни у геј структурама, нарочито из политике, зато и јеси приправник у медицини после 20 година студирања.
  Настран си ти Дражене, мени је тебе жао.

  Ниси имао времена да учиш, било је јаче од тебе да се бавиш туђим животима и дискредитацијом.
  Куку сад твојим колегама кад их почнеш снимати телефоном и почнеш њима отварати картоне.
  Дражене, ти си геј, то што то стално покушаваш прикрити објашњава твоју сталну потребу да шпијаш, лажеш, да се некоме доказујеш, класична фобија од истине.

  Признај себи и свима, растерети се,данас је то ИН,овако, прође ти живот у чемеру и олајавању честитих људи несрећниче.

  Значи, немој због тебе, признај свима да си "педераст", како вас назива Иво Андрић, тврдећи како сте из страха и нужде људи без карактера, управо због неприхватања спознаје о себи.

  П.С. Видите ви која је ово будала, он стварно мислио како сам му наредио да гања оне без зуба по Старчевици, какав тупаџије од 42 карата, што рекао Дел у Мућкама.
  Не дај Боже Дражене да си живио у Пекаму, сваки би те дан тукли, лопови су, свашта раде, али једино мрзе шпије.

  Не би ме изненадило да су те већ на послу измарисали, ако нису, хоће сигурно.  • drazen78bl
  • ,13.03.2017. 01:51:11[168929]

  Oooo, црни господине Апострофе, ооооо, како вас је лако довести у стање кад из вас излази оно најгоре, да покажете своје право лице и тиме компромитујете читаву часну и надреалну причу.

  "Прво напишеш да ниси знао за причу о зубима, а сад тврдиш да знаш какве сам обећао?"

  А ја написах: "Нисам знао ни да сте ви помињали те зубе док нисам видио линк"

  Дакле, из моје реченице је јасно да ја заиста нисам знао за та лажна обећања, али је Комуниста поставио линк и онда сам се увјерио. Није проблем ни наћи тај линк. А ви мени кажете да инсинуирам и лажем. Стидите се година!

  У немоћи да објасните зашто се плашите др Дуњића, зашто људи нису видјели ни зубе ни добили зимницу, ви на мене крећете најприземнијим покушајима личне дискредитације, злонамјерно ме називајући ме "ђеде-момче", што би био еквивалнет кад би неко вама написао "чукунђеде-ђеде" или чика Сими "курајберу-аскурђеле". Па онда на мене пројектујете своје сексуалне фантазије етикетирајући ме лажно иако сте генсеку Рајку Васићу баш ви написали хомосексуалне поруке:

  "Нема потребе да дубље тонеш.......волим ја кад ти доминираш, али молим те пази!!!!!" "Бруталан си Симо." "Симо, тебе набијем на курац блесава."

  Даље, износите лажне податке из мог приватног живота, фрустрирани чињеницом да као предсјендик једне партије имате десетак пута мање гласача него ја. А при томе мене оптужујете да се бавим туђим животима иако ја нигдје не помињем ни ваше године, ни студирање, већ само политичко дјеловање. Баш онако као што позивате у овој генијалној колумни, а нисте толерантни према критикама, већ губите разум и вријеђате. Но није вам први пут.

  То да ја неког снимам телефоном, то је нечија параноја. Не смијем да кажем чија. Синдром Илије Чворовића. B-)

  Можда се вама причињавају педери од кад је Симо над вама доминирао и брутално вас третирао, но ја преферирам жене. Лично ми је огавно да два мушкарца воде љубав, али никад не бих људе тукао, прогањао зато што то воле. Имате своја четири зида, па изволите, радите шта хоћете. Превише сте се ви уживјели на једном обичном форуму у улогу тужиоца који покушава да изнуди од неког признање. Можда вас је УДБА тако дресирала. Не оснива свако партију.

  Ови испади против педера нимало се неће свидјети вашим европским колегама, а не приличи лидеру једне странке, без обзира што је она тротинет с приколицом, да прогања и вријеђа људе зато што су различити. Знате ли ви шта је толеранција?

  Можете да пријетите тим вашим јаранима из Пекама, да замишљате како ме пребијају. Ја се вас не плашим. Личите на мало дијете овом реакцијом.

  ЖАО МИ ЈЕ, ГОСПОДИНЕ АПОСТРОФЕ, НИСТЕ ПОЛОЖИЛИ ОВАЈ ТЕСТ. Да имате власт, ви бисте ове младе слали на робију кад би вам писали то што позивате да пишу онима на власти. Танак вам је фитиљ. Ако вам буде потребна некад медицинска помоћ, ту сам. Имате право и да одбијете.


  • апостроф
  • ,13.03.2017. 11:59:45[168949]


  Ово задње сам написао да те скинем са дневног реда, мада сви у БЛ знају да си геј и шпија.
  Да не дај Боже имам таквог брата, или би њега, или себе убио, срећа па је то ипак генетски код тебе.
  Педеру, умјесто да нешто конкретно и коректно напишеш, лажеш, подваљујеш и вријеђаш, као да би мене изнервирао.
  Да, баш си ме изнервирао, па морам ово истином да те понизим.

  Шта ја имам да причам са неким ко се како сам каже бави политиком 20 година, са човјеком који нема дана радног стажа, него одрађује приправнички са 40 година?

  Ја сам у колумни младе позвао да не БУДУ КАО ТИ, да не губе младост бавећи се политиком, него да живе пун живот и да на свој младалачки начин критикују-исмијавају негативне појаве у друштву.

  Ти си Дражене безлична болесна маса типа Васковића, болесник који по сваку цијену хоће да буде у центру пажње, макар чинио зло другим.
  Куку народу и твојим колегама са тобом и благо кући коју ти заобиђеш, што рекао наш народ.


  • Комуниста
  • ,13.03.2017. 12:37:25[168952]

  Možda se ti gnjurac zezaš ali ja sam jako ozbiljan. Sad sam zvao dom zdravlja na Palama, pitao jesil mi ostavio zube. Kaže gospođa da prvi put čuje za tebe i tvoje zube. Znači slagao si debelo. Pozivam Sima da i on nazove dom zdravlja i pita. Pogledajte samo kako gnjurac skreće priču sa svojih lažnih obećanja. Nije gnjurac dosta niti će biti. Krv ću ti popiti što si slagao narod za zimnicu i zube.
  " ekološka partija već od početka 2017. godine ide na izradu socijalne karte, odnosno da se naprave zubni kartoni, te besplatno poprave i naprave zubi svim građanima koji nemaju za to novac. Ekološka partija je obezbjedila novac od donacije VVFA i od 2017 godine Republika Srpska će biti jedina država na svijetu u kojoj svi stanovnici imaju zube", kaže se u saopštenju Nikole Lazarevića " Ko je ovde lud? Piše da je obezbjedio novac da će se svim građanima popraviti i napraviti zubi, proteze se ne spominje lažovčino. Gdje su pare od vvfa? Onda lažeš da ćemo Simo i ja dobiti zube i uvlačiš u svoje laži dom zdravlja. Misliš da se sa mnom možeš zajebavati. Staćeš sav u teglu od krastavaca ako misliš da se sa mnom možeš igrati lažovčino. zima je prošla a tvoju zimnicu niko nije vidio. Naću ja vvfa, ićeš na robiju što si pokrao pare što su dali za narod. Do petka će o tvojoj prevari svi internet portali i jedan dnevni list pisati.


  • drazen78bl
  • ,13.03.2017. 13:25:28[168953]

  Aууууу, господине Апостофе, како сте себи ускочили у стомак након ове маестралне колумне. Као она крава што да 30 литара млијека, а онда ногом ћушне канту. Замислимо да се лидер неких европских зелених спусти на ниво неке снајке и бави се приватним животом политичких неистомишљеника! Незамисливо! Но то чак ни на Балкану не ради осим једног. Али тај вриједи 38 гласова, странка нема више чак ни приколицу, мали Клачар је овадно побјегао, остао само ромобил. B-)

  Господине Апострофе, немате добре информације о мом приватном животу. За вашу информацију трећина људи старости 40 година у Српској нема дана радног стажа. Зашто вријеђате те људе? Зашто вријеђате младе људе којима се обраћате овом колумном, а који знају да могу дочекати и педесету без дана радног стажа? Мене не вријеђате, јер се ја с вама спрдам, баш онако како сте позвали у колумни. Ви не можете да цитирате ниједну моју "лаж", покушали сте, па сам доказао да је ипак истина.

  Захваљујем Комунисти што је цитирао вашу предизборну лаж. Како се јасно види, пише да ће ЕКОЛОШКА ПАРТИЈА ВЕЋ ОД ПОЧЕТКА 2017. ДА ИДЕ НА ИЗРАДУ СОЦИЈАЛНЕ КАРТЕ, ОДНОСНО ДА ЋЕ СЕ НАПРАВИТИ ЗУБНИ КАРТОНИ, ТЕ БЕСПЛАТНО ПОПРАВИТИ И НАПРАВИТИ-НАПРАВИТИ-НАПРАВИТИ ЗУБИ СВИМ ГРАЂАНИМА КОЈИ НЕМАЈУ НОВАЦ. Давно је био почетак 2017. године, а из ваших коментара је јасно да ви од других очекујете оно што сте обећали у име партије и да ни приближно није почела израда социјалне карте. Како Комуниста добро запази, нигдје не пише "направити протезе" већ "направити зубе".Дакле, јасно је ко лаже, а ко говори истину. Срам вас било година!

  Такође, јасно пише да сте обезбједили новац, а у коментарима пишете да сте само разговарали о томе, а не пише с ким тачно. Дакле, још једна предизборна лаж.

  Можемо рећи да сте колумном постигли аутогол, јер сте управо ви "распаковани" и исмијани. Можда од момака-дједова, педера, старих приправника, безличне масе, али сте били прави покусни кунић. Експреимент је успио и вријеме је да се пређе на озбиљне политичаре.

  :P


  • slavija
  • ,13.03.2017. 15:22:39[168961]

  МЛАДИ!

  Писац текста вам шаље поруку и упитства да се зајебавате и препуцавате по друштвеним мрежама, да се тако празните, да се тобож на шаљив начин борите против оних који вам уништише и уништавају сваку животну перспективу и наду.
  Наравно да би вас лакше пратили и контролисали. Можете све само не мрдајте из својих домова и не одмичите се од тастатура...,па до миле воље вам тако, до судњега дана.

  МЛАДИ!
  Дрзните се да нешто конкретније и организованије урадите и ударите нпр. на највећег сина нашег народа и јединог чувара и заштитника.., за којег нема адекватног зубара у Српској, него иде у Израел да му праве зубе(наравно не о свом трошку, него о трошку стотина нечијих протеза)...,

  Дрзните се да нешто озбиљније урадите и организујете се против тзв. заштитника и чувара српства и Српске, који сви листом имају резервне домовине, имања и одступнице, и за себе и своју младеж, препуних банковних рачуна...,

  Дрзните се....,да не набрајам...,
  па ћете видети како вам писац текста јебе кеву, издајничку, заведену, плаћеничку,сорошевску, аденауерску, сарајсећијашку, балаву..., хоћете да рушите оно што су они "тешком муком" годинама и "крваво" стицали, стварали "одбранили"...,
  :(:(:(:(


  • апостроф
  • ,13.03.2017. 15:26:08[168962]


  Није истина за људе од 40 година, ти си феномен Дражене, ти си једини са 40 година, са 2о година студирања без дана радног стажа и 20 година шпијања у политици, вјероватно си по томе јединствен у регији.

  Таквих дебила у Европи нема, такви удбашки синови-дебили расту само у земљама бивше Југославије, има их свих вјера.

  Чуј оно мене распаковало,Боже ти саклони и сачувај народ од овакве сподобе, каже"Вријеме је да се пређе на озбиљне политичаре", он би да се неким свети, свашта.

  Поређења ради:

  -Дражен Милосављевић- 40 година, 20 година студент и 20 година шпија за политичаре.
  Његови дасадашњи резултати, нула поена.
  Разлог, поданички и шпијунски менталитет,, особа више пута коришћена као корисни идиот за разне партије и појединце, нема дана радног стажа, има манију прогоњења људи,шпијања, подваљивања и коришћења свега онога чиме се тајне службе служе кроз медије и у личним контактима.
  Овдје је признао прије пар година, да ме је снимао кад смо се тек упознали, кад смо први и једини пут пили кафу у хотелу Босна, шта човјек на то да каже?

  Никола Лазаревић 57 година,ожењен,отац двије даме, доказан у младости кроз школу ФДУ-смјер режија, ВС правник,доказан кроз спорт-омладински првак БиХ у стоном тенису,на своју одговорност одлсужио војску у Пули, иако сам због кичме био ослобођен, доказан кроз посао, доказан кроз хуманост, стипендирао преко 70 студената и и неколико средњошколаца са фирмом МЕГА,организовао преко 300 акција на чишћењу и уређењу ријека, приобаља и шума, доказан у рату, мобилисан као добровољац пошто сам по закону био цивилна заштита, заслужио чин капетана, у једном несрећном дану спасио четири рањена војника, сви живе у Палама.
  Отишао на пола рата у Зворник због потреба владе, тамо због организаторских и преговарачких способности добио име Амбасадор из Пала.

  Вратио се после рата у Пале, основао фирму за правну помоћ МЕГА, зарадио много новца, иако сам што рекли комунисти кулачко дијете, јер су моји били одувијек богати, живио пун живот, али дође ђаво по своје, због темпа којим сам живио дође до канцера у 50-тој години, лијечења у Београду и после тога заклетве под иконама да ћу остатак свог живота посветити да помогнем овај народ и по памети и идеолошком опредјељењу основах прије 7 година Еколошку партију РС.

  Уз тај познати коректни и хумани политички рад добих много душмана, видите и сами, али сам успио да наметнем причу, идеју и идеологију, данас имамо у више општина одборнике, догодине, ако Бог да посланике.

  Упоредо са политичким радом задњих година, увелико сам се бавио задужбинарством, па сам о свом трошку осликао-живописао стару Цркву у Палама поводом њене стогодишњице.
  Такође сам уз свој велики трошак и новац обезбјеђен преко мене, уз велики волонтерски рад са својим еколозима и рибарима изградио велељепни ЕКОЛОШКО-СПОРСКО РИБАРСКИ ЦЕНТАР у подножју Јахорине у Подграбу, на ријеци Прачи, општина Пале, центар који је данас регионална атракција.

  Ето господо, погледајте Дражена и његов шпијунски студентски живот дуг 20 година, значи све до 40-те године и погледајте мој.

  Ја сам до његових 40 година имао 18 година радног стажа, јер сам на вријеме све школе завршио, живио пун живот, бавио се спортом, оженио, стекао дјецу, са 32 године морао због одбране мог народа узети пушку у руке, после рата опет радити и стварати, да бих дошао до Драженових 40 година, времена када је моја старија кћерка већ завршавала основну школу.

  Не кажем ја да и он није нешто покушавао,бар је тако овдје писао, трудио се око своје МЗ, бунио се, али је изгубио због бављења политиком кроз године карактер, или га није ни имао?
  То је управо порука ове колумне, бунити се млади, али никако ићи као млад у политику, јер ће ти политички лихвари душу узети, као што су Дражену.

  Ето, како другачије демантовати лажи и окарактерисати човјека који покушава дискредитовати неког ко је државу стварао, ко се никад није бавио политиком до своје 51 године, некога ко покушава нешто промијенити о свом трошку, упоредо правећи непријатеље од оних због којих смо и почели ову хуману причу.
  • апостроф
  • ,13.03.2017. 15:44:55[168963]


  Славија,

  док сам писао прошли коментар, ти свој објави.
  Ниси у праву, нити је то моја порука, нити мислим да је могуће само тако промијенити стање.

  Нико нема право да жртвује младе, ако мислиш да сутра нашу дјецу бије полиција на улици, ту сигурно гријешиш.

  Они имају задатак да се умијешају у јавност рада власти на свим нивоима, да о томе пишу, тиме промијене јавно мнење као перспективни и најобразованији дио српског народа, њихови очеви-борци нека се организују за другачији начин борбе за поштену власт, ако то буде једини начин.
  Мислим да је то коректно, бораца има сад живих, бар 100.000, што су пустали да их свако јебе?

  Ја предложих нешто за младе, упоредо кад би они честити у политици хтјели да се организује права прича, не би требала фрка, само бука и паметно дјеловање у народу, догодине Славија имаш по први пут изборе на основу програма који нуде карактерни и политички неизраубовани људи.

  Немој бар ти да инсинуираш и да пишеш шта бих ја урадио, видјећеш шта ћу урадити ако буде код других памети и храбрости, надам се да ћеш тада стати уз мене, ја сам увијек на челу, мене је срамота да се кријем иза нечијих леђа, то је породични код, значи код Лазаревића је то питање части.

  Поздрав


  • slavija
  • ,13.03.2017. 16:42:42[168964]

  апостроф,13.03.2017. 15:44:55[168963]
  Нико нема право да жртвује младе, ако мислиш да сутра нашу дјецу бије полиција на улици, ту сигурно гријешиш.
  ------------------------------------------------------
  НАШУ дјецу бије ПОЛИЦИЈА
  Па управо у томе и јесте квака!

  Чија је полиција, чија су дјеца у полицији, шта би ев.и кога бранила та полиција, против кога и чега би ударила та полиција???
  Чија је онда држава, коме припада, да ли су ови које би бранила полиција припадници више расе, да ли је држава само њихова....,много се намеће логичних питања.

  Да, када би млади или било која групација сасвим оправдано, са "оштријим" и радикалнијим ставовима изашла на улицу полиција би наравно брутално дјеловала.
  Зар против тако монструозних наредбодаваца да се бори фејзбучењем и збијањем шала по друштвеним мрежама????

  Да, јасно је такође да за адекватну борбу против оних који су управо својски радили на подјели и завађању народа, нема довољно критичне масе и слоге...,

  Зато МЛАДИ, пут под ноге, широка је планета, немате 9 живота, па да један потрошите за идиоте, један за криминалце, један за неуке, један за комуњаре, један за "патриоте",један за СРПСТВО...,па ће можда и вама по који остати. Нема тога!

  Отаџбина вам је тамо гдје вам је добро!


  • ratio
  • ,13.03.2017. 18:46:02[168965]

  slavija,13.03.2017. 16:42:42[

  "Зато МЛАДИ, пут под ноге..."

  Нажалост, апел је сувишан. Постоје људи, душебрижници, који студиозно и предано раде на томе.

  @Рибар,

  За почетак и из прве руке, колумна ти је успјела.
  Мој син ти данима крши све по списку! Никад није псовао, а након читања колумне изусти псовке за које нисам ни чуо. Послије дугих разговора успједох ријешити проблем са псовањем, али сад дијете непрестано прича о политичарима и о КОЛАБОРАЦИЈИ!?

  Онда, данас отишао у школу и извршио страховит притисак на професоре, те му пријети укор и позивају родитеље на разговор.
  И то ћу ријешити, тако што ћу разреднику предочити колумну, све са твојим коментарима на исту. Размишљам да, послије оваквог јавног обраћања предсједника једне партије, дијете у пубертету има апсолутно право да демонстрира бунтовност (која му је по узрасту и својствена) и да за такво понашање не буде кажњено.

  Поред ових проблема, дијете лијепо резонује. Разочарао се и у младе, и у борце, и у рибаре, и у екологе и у вјернике.
  Каже, 38 гласова је отприлике шира породица, и пита: Какви су то млади (70 студената и нешто средњошколаца, приде) који не гласају за човјека који их је хранио (стипендирао)? Какви су ти рибари и еколози који не поштују предсједника, који их је водио у многе подвиге? Какви су то људи и борци који ти живот дугују а не гласају за тебе!? Какви су то вјерници који не гласају за таквог прегаоца и задужбинара?

  Искрено, не знам му одговорити на постављена питања, и од тебе очекујем да потанко разријешиш ове недоумице и помогнеш дјетету (младићу).


  • апостроф
  • ,13.03.2017. 20:46:29[168967]


  Славија,има критична маса и омладина не треба тако лако да одустаје, оно што си ти написао испада као да си из Федерације.

  Ратио,

  жао ми је професоре Савановићу што тако ниско удараш, види се да си дипломирао сорошевску академију.
  Тешко ми пада кад си као професор факултета спао на овако ниске коментаре.
  Није ни чудо зашто СДС не побјеђује кад има овакве идеологе.

  Видиш професоре, забоље тебе што прозвах професоре комформисте, ниси ни ти бољи од њих, него си професор који зове студенте у своју партију, за разлику од Николе Лазаревића који позива струденте да напусте вас политичке лихваре и да се јавно буне, баш подјебавајући такве лицемјере.


  • drazen78bl
  • ,13.03.2017. 21:07:13[168968]

  Господине Апосторфе, изузетна ми је част да дискутујем с таквом величином. Моје велико поштовање. Aко дозволите, допунио бих вашу биографију. Имао сам част да ми тајне службе повјере баш биографију једног таквог великана на проучавање.

  Пишете да сте Еколошку партију РС основали прије 7 година. А чији сте онда били кандидат за Предсједника Српске прије 10 година (2007.) на вандредним изборима? ЕВРОПСКЕ ЕКОЛОШКЕ ПАРТИЈЕ Е-5, СА СЈЕДИШТЕМ У САРАЈСТАНУ, ЗАР НЕ?! ЧИЈИ ПРЕДСЈЕДНИК ЈЕ БИО БОШЊАК, ЗАР НЕ?!

  Занимљиво је и ово: "Отишао на пола рата у Зворник због потреба владе, тамо због организаторских и преговарачких способности добио име Амбасадор из Пала."

  ЗБОГ ПОТРЕБА ВЛАДЕ? ВИДИ, ВИДИ, ПА ЊЕГА ЈЕ ВЛАДА СДС, ОНА ПАЉАНСКА С ВЕЛИБОРОМ ОСТОЈИЋЕМ И МОМОМ МАНДИЋЕМ У СРЕД РАТА ПОСЛАЛА ДАЛЕКО ОД ПУШКАРАЊА. ПРЕГОВАРАЧКИХ СПОСОБНОСТИ? ДОК СУ ЧАСНИ МОМЦИ ГИНУЛИ, ОН ЈЕ ПРЕГОВАРАО С МУСЛИМАНИМА. ДА ЛИ ЈЕ ПРОВУКАО И ПОНЕКИ ШЛЕПЕР? ОДУВИЈЕК БИО БОГАТ? БАШ КАО ВЕЛИКИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ, МОМО СА СВИЊАМА И МИЛЕ СА ПАПРИКАМА.

  Данас има у много општина одборнике? Ма дајте! Је ли ту рачуна и Градишку? Присваја Дуњићеве људе? То су сада одборници УС, а не ЕПРС, зар не?!

  А стварно, какви су то млади (70 студената и нешто средњошколаца, приде) који не гласају за човјека који их је хранио (стипендирао)? Какви су ти рибари и еколози који не поштују предсједника, који их је водио у многе подвиге? Какви су то људи и борци који ти живот дугују а не гласају за тебе!? Какви су то вјерници који не гласају за таквог прегаоца и задужбинара?


  • drazen78bl
  • ,13.03.2017. 21:13:06[168969]

  "Славија,има критична маса и омладина не треба тако лако да одустаје, оно што си ти написао испада као да си из Федерације."

  Он 100%-тног РВИ етикетира да "као да је из Федерације". Он којег је СДС сакрио са плетиљама у Зворник током најјачих муслиманских офанзива у Сарајеву. Он којег су из Федерације предложили за Предсједника РС. Наравно, завршио је на солидном десетом мјесту. Било је укупно десет кандидата.


  • drazen78bl
  • ,13.03.2017. 21:15:24[168971]

  "Ратио, жао ми је професоре Савановићу што тако ниско удараш, види се да си дипломирао сорошевску академију."

  Наравно, поново етикетирање. Игром случаја, знам ко је "ратио", па ми смијешно како је страдао проф. Савановић, ни крив ни дужан. B-)


  • ratio
  • ,13.03.2017. 21:42:10[168972]


  Мислим да је (бар морална) обавеза АДМИНИСТРАТОРА да недужне људе и повремене колумнисте, као што је проф. Савановић, поштеди јавног прозивања и вријеђања. Поготову, због тога што сам аутора текста који коментаришемо, у више наврата, упозорио да је побркао лончиће. Међутим, он упорно користи простор како би омаловажавао политичке противнике/неистомишљенике и тиме, очигледно, испуњавао задатке. Но, тиме би требало да се позабаве администратори, а и сам прозвани...

  Ја, с друге стране, користим простор да се, барем иронијом, супроставим пошастима које нам пријете и угрожавају нам опстанак и егзистенцију.
  Е сад, то се не односи и на претходни коментар, упућен Лазаревићу. Наиме, у питањима које сам поставио нема ни ироније ни лицемјерја, нити приземности. Напротив, питања су крајње логична и једноставна (дјечија), те још једаред, позивам предсједника странке, задужбинара, борца, еколога, хуманисту..., да искористи прилику и понуди конструктивне одговоре.


  • drazen78bl
  • ,13.03.2017. 22:14:53[168973]

  Може ли ми неко дешифровати шта пише иза кандидата?

  http://mondo.ba/a687703/Info/BiH/Nikola-Lazarevic-Ekoloska-stranka-Svima-cu-napraviti-zube.html

  Комунисто, видјех да у тексту пише и да од 2017. ниједан становник Српске неће бити без огрева и без средстава да прослави своје вјерске празнике. Је ли то неко "као" предизборно обећање? Да ли он то и пред Бајрам дијели лову?


  • slavija
  • ,13.03.2017. 22:33:19[168974]

  ratio,13.03.2017. 18:46:02[168965]
  slavija,

  "Зато МЛАДИ, пут под ноге..."

  Нажалост, апел је сувишан. Постоје људи, душебрижници, који студиозно и предано раде на томе...
  ----------------------------------------------
  .... а онда упиру прстом на оне који указују на узроке да су издајници, петоколонаши дефетисти, сарајсећијаши, бакирови срби итд...,типично и препознатљиво већ низ година..., :), рекло би се заоставштина и деценија...,


  • апостроф
  • ,13.03.2017. 22:37:53[168975]


  Необјашњиво наравно.

  Чињенице говоре да су 70% гласова добијени од чланства, или уцјеном због посла и куповином гласова тзв. великих партија(100 км. глас).
  Нова је скоро сав подијељен унапријед и стотине задужених чланова је водило те људе и читаве породице, да случано не издају.

  Нешто је било процената због тетки и стричева,значи због фамилијарности,то је све отишло главним у тим партијама, ресто је отишло крађом гласова мањих партија, односно замјеном листића у изборној ноћи, што је специјалитет старих власти и скоро 8% неважећих листића, погодите чијих?
  Тачно се срачунало за скупштинску већину и строго пазило само да Лазаревић не уђе, да их тамо не разјебе, наравно и да ми се освете што сам им зауставио милионски посао са отровним отпадом, те се замјерио грађевинској мафији због злочиначке распродаје грађевинског земљишта.

  Ето успјели су, нема преко 500 наши сигурних гласова, што значи, нису безочно само мене покрали, већ су том крађом обезбједили освету и скупштинску већину у Палама и већину која бира градоначелмика Српског Сарајева.
  Видите колики је улог био?

  Данас би коалиција СЛОЖНО ЗА ПАЛЕ, чији сам ја кум имена, имала већину у Палама да не одрадише Лазаревића, један се одборник питао, такође би градоначелник Српског Сарајева био из наше програмске коалиције.

  Све се ово да провјерити, јебо је Додик многим мајку овамо због тога што су мене и Жику пустали коалициони парнтери низ воду борећи се искључиво да купе себи одборничке мандате, па данас има начелника у Палама, а нема већине, нити има већину у граду Српско Сарајево.
  Иначе, ово су били прави мафиоски избори, у Палама је још глас био јефтин, ваљда због велике сиротиње и незапослености, у неким општинама је глас послеподне био од 200, па негдје до фантастичних 500 км. по једном гласу.

  Треба ГОСПОДО аналитички погледати који све људи у Палама нису ушли у парламент, видјети ко је све ушао и на који начин, па онда причати.
  Сад се као сви питају, шта би?

  Рецимо,нису ушли до тада парламентарни Покрет за Пале,на челу са народним херојем, ратним војним инвалидом мр. машинства Радославом Живковићем-Жиком, једним од пет напаментијих људи не само у Палама, него и у Српском Сарајеву, на тој листи није ушао високо поштовани проф. др Шошић, чувеним сарајевски и југословенски доктор који је остао у рату и после рата у Палама.

  Па онда бивши начелник општине Слободан Савић на Стевандићевој листи,човјек који од папира може овакве политичке мишеве направити,па доктор Благојевић, данас најбољи доктор у Дому здравља Пале, кога сви грађани јако поштују, о њему најбоље причају,њих хиљаде га траже на послу током године, долазе кући да им спашава дјеци животе,па опет пар десетина гласова, па онда.....................................

  Рецимо, на нашој листи није прошао наш носилац инг. Миладин Ковач, борац прве категорије и господин човјек,цијеле га Пале знају и поштују.
  Није код нас прошао Новица Капуран, члан чувених Белих вукова Срђана Кнежевића, није прошла друга на листи Сања Печеница, инг.машинства и мр. екологије, мајка, остварена жена и јединица, дијете палог борца, па...............

  Да ли то значи да ови најбољи људи у Палама не вриједе, да су изабрани способни и честити људи?
  Или значи да смо дотакли дно због којег и тражим од младих да уздрмају јавно мнење, да раздрмају своје родитеље, да не насједају више на лажне приче, уцјене и да не продају свој образ за новац.

  Како је могуће у Палама гласати за оне који су им за 25 година уништили све фабрике, покрали милијарду марака вриједну шуму, довезли отровни отпад у Пале, уништили и опљачкали бисер бивше Југославије, олимпијску Јахорину, који су.......................
  Нажалост, ти имају и данас скупштинску већину у Палама.

  Нису у Палама, Додик, Павић, Ђокић и остали могли ништа са јавним предузећима, са невјероватним новцем уложеним у своје, шта су онда мале партије и часни људи на њиховим листама могли бити, него монета за подкусуривање?

  Али мене не интересује број гласова, ми имамо часну намјеру, добру идеју и програм, циљ је напола остварен уласком зелених у општинске парламенте.
  Поносим се што су многи фини људи били на листама зелених Српске, неки су прошли, неки не, па шта, идемо даље.

  Наша идеја је заживила, сад, ко ће то наставити,да ли ја, или способнији од мене, то је најмање битно, најважније је да догодине тај уведе зелене у парламент Српске, можда и у парламентарну скупштину БиХ, све због снаге, посљедично огромних средстава које зелени као парламентарна партија могу излобирати са ЕУ и свјетским еколошким фондаијама, својим партнерима.  • drazen78bl
  • ,13.03.2017. 23:17:13[168977]

  "јебо је Додик многим мајку овамо због тога што су мене и Жику пустали коалициони парнтери низ воду борећи се искључиво да купе себи одборничке мандате, па данас има начелника у Палама, а нема већине, нити има већину у граду Српско Сарајево."

  Значи, Додиков сте пројекат, а кад су вас његови намагарчили, позивате омладину да га исмијава и прозива по интернету. Шта кажете, пустили вас низ воду? Као "минули рад" деке Вилотића.

  Лијепо сте нам дочарали у ком грму лежи зец. Да сте прошли на изборима не бисте позивали младе на бунт данас, зар не?!

  А гдје сте ви то све добили одборнике? Да ли су она три у Градишки ваши или Дуњићеви? Дуњић вас не помиње. А ни ви њега. Да вас није и он намагарчио?

  Шта кажете, 500 КМ један глас? Сви лопови, само господин Апостроф поштен? Њега не интерује број гласова? Важно је учествовати.


  • апостроф
  • ,13.03.2017. 23:28:44[168978]


  Док ја написах овај подужи коментар да објасним изборни феномен у Палама, до тада Дражен запјенио,објавише више коментара, тражи да ме скину са портала.

  Значи он може лагати, инсинуирати, ратио може онако лицемјерно подваљивати, а ја не могу истину рећи?

  Знам ја шта вас жуља, поново доминација наше приче, те могући трећи блок од снажних људи и партија које имају одборнике и посланике.
  Значи на вријеме дискредитуј, лажи, врши притисак, нема везе што немаш ама баш ништа наћи негативно у животу, понашању и идеји супер опасног Лазаревића.

  Полако, ништа није искључено, ја тренутно немам времена да се тиме бавим, али причу градим, тога се многи боје.

  Тренутно радим студију на основу до сада доступних података, за уређење и чишћење свих општина Републике Српске,још ми тачних података недостаје, да то све објединим и предложим начин рада, мада то већ имам у глави.

  Такође радим студију- сондажу свих започетих, или никад почетих, а пријеко потребних капиталних еколошких инфраструктурних пројеката, у свим општинама Републике Српске.
  Читав дан сам на рачунару око тога, зато оволико коментара у паузи тог озбиљног и напорног посла.

  Морам д асе припремим, долазе нам ове године гости, зелени из свијета и ЕУ,задовољни што је коначно једна зелена партија постала парламентарна у БиХ, знају колико радим на томе, иако сам из проказане Републике Српске, ипак, зелени су нормални људи, цијене истрајност на идеји и програму, за разлику од наших лицемјера.
  Е па кад је тако, онда морају да виде да се у Српској мијења начин пословног понашања и размишљања, да су клицоноше, баш зелени Српске.

  Остајемо досљедни идеји и програму и у будуће, тим више сам изненађен реакцијом ратиа, није то господски, политички мудро, поготово није продуктивно, јер ја његовог предсједника Говедарицу лично знам и поштујем, што сам у више наврата написао и рекао у медијима.

  Сви знају да сам ја за чврсту државотворну политику, да сам отворен по том питању за сарадњу са свима, да годинама позивам на САБОРНОСТ, да сам за 2/3 скупштинску већину у НСРС, да сам за програмску владу НАЦИОНАЛНОГ ЈЕДИНСТВА и јединствен наступ у Сарајеву, посљедично, за прву праву ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ.

  Можда баш због тога највише сметам, мада би требали да због тога пјене фундаменталисти, никако неки Дражени и наши политичари, па и ботови, било које политичке феле да су?


  • апостроф
  • ,14.03.2017. 00:04:55[168979]

  Ево опет инсинуације од Дражена.

  Па зар је сакривено да је седам партија подржало кандидатуру садашњег начелника Бошка Југовића у Палама још у јуну 2016 године, седам мањих и већих партија окупљених у колалицију СЛОЖНО ЗА ПАЛЕ, баш је мој приједлог имена прошао.

  Та коалиција је била створена од странака које никад у Палама нису биле на власти, значи строга опозиција, то да не би неко опет инсинуирао.

  Наравно да ће Додик јебати неком матер, јер је испало да се радило НЕСЛОЖНО ЗА ПАЛЕ, јер су његови и други велики партнери могли спријечити безочну пљачку Лазаревића и Живковића.
  Тиме смо изгубили за једног одборника скупштинску већину у Палама, посљедично већину у скупштини града Српско Сарајево и мјесто градоначелника.

  Није то мала ствар, никад није било зрелије после 25 година исте власти у Палама и Српском Сарајеву, нити је рађено глупље.
  Мислим да је онај настран, Рајко Васић био задужен за тај посао, да би се са мном опет сигурно закачио, као што и јесте давно, али није глуп,попустао би да урадимо како сам ја предложио да се проведе кампања, данас то сви поштени у коалицији говоре.
  Јебига, касно.

  Мој Миле, курцу свирај, муда пукоше, што рекли стари,односно, све што сам не урадиш, него пустиш да неко други мисли за тебе, у паљанском случају,више твојих је мислило, мораш очекивати срање, односно да твоји, посљедично ти, доживиш као политички вук, пораз од сеоских варалица из Пала.

  Баш су ме Пале подсјетиле на 2014 годину, кад уопште није било питање да лиће побиједити САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ, него са колико, тако и још лакше је било у Палама.

  Није свакоме кроз село пјевати, ево баш је један који мене овдје напада, био главни идеолог СДС у том невјероватно глупом поразу, који сам предвидио шест мјесеци прије избора 2014 године у колумни САВЕЗ ЗА (НЕ) ПРОМЈЕНЕ У СРПСКОЈ.

  Ево опет ти исти паметнијег и бољег човјека од себе нападају, опет све знају, покушавајући тиме да мене спријече да нешто стварно промијеним, јер знају да ја то знам и могу.
  Умјесто да крену за српским капетаном, они му се серу у шајкачу, зар не?
  • Комуниста
  • ,14.03.2017. 11:09:32[168986]

  Ne skreći temu kljusino nego reci gdje su pare za zube. Opet sam zvao dom zdravlja kažu da nisi donio zube ni pare za zube što je dokaz da si lažovčina. Lažno si obećao zube, ogrev, zimnicu, pečenicu za Božić,Vaskrs i Bajram kljusino. Lizao si guzicu tom esdeesu da te izvuče iz govana sad ga duvaš Dodiku da bi te spasao robije što si pokrao te pare što si dobio od vvfa. Vlastito dijete si tukac žrtvovao za svoje bolesne ambicije. Sad se raspadaš pred dokazima sarajevski sećijaši te ko trojanskog konjinu uvalili za predsjednika Srbima a druge napadaš da su aid, sds vlada ti spašavala guzicu a sad ih rušiš na Palama, snsd načelnike si redom podržao a sad napadaš Vasića i pozivaš protiv Dodika. Šutnuli te svi ko poslednje govno. Kome ti ovdje prodaješ muda pod bubrege. Misliš tukac da galamom možeš skrenuti priču sa svojih lažnih obećanja. Isti si kao sve druge seronje u politici. Kad sam im odvaljivao šamare bili su manji od makovog zrna svi ti šupci. Jaki su samo kad otimaju od udovica i siročadi. Tukac nisi platio da se ovde reklamiraš. Ja ja ja pa ja. Pokaži knjige da si platio porez kad si namlatio milione kojima se rasipaš ko Rokfeler i hvališ kako si dobrotvor. Oteo tuđe pa dao malo za crkvu i ribnjak da bi ga nacrtali ko svetca. Znaš li ti onu da ne zna ljevica šta je dala desnica. Jel napadaš i vrjeđaš u sred vaskršnjeg posta ljude koji su otkrili tvoju prevaru antihristu. Gdje su zubi lažovčino?


  • drazen78bl
  • ,14.03.2017. 12:55:50[168989]

  Господине Апостроф, у овој надреалној генијалној колумни написали сте: "Тражите одговоре на сваком мјесту, причајте и пишите о свему, у јавности је СПАС."

  И ми тражимо одговоре. Али умјесто одговора од вас имамо етикетирање, увреде, лажи. Лаж је да "славија" има везе с ФБиХ, лаж је да "ратио" има било какве везе са проф. Савановићем, лаж је да сам ја шпијун, да сам неког снимао телефоном, да сам приправник, да инсинуирам. ја само ИЗНОСИМ ИСТИНУ. Ви нигдје нисте написали шта је конкретно лаж. Да ли је лаж да вас је Европска еколошка партија Е-5 кандидовала за Предскједника Српске? Није лаж, истина је. Лако се може провјерити. Да ли је лаж дасте у предизборној кампањи обећали да ћете од почетка 2017. израдити социјалне карте, бесплатно поправити и направити зубе свим грађанима Српске који немају новац? Истина је. Да ли је истина да вас је СДС Влада средином рата послала у Зворник, далеко од муслимаских офанзива? Истина је. Да ли је истина да сте давали мјеста у бирачким одборима СНСД-у? Истина је. Да ли је истина да сте др Дуњићу изнајмили партију? Истина је. Да ли је истина да сте подржавли велики број СНСД кандидата за начелнике? Истина је. Да ли је истина да данас не помињете др Дуњића нити он вас? Истина је. Да ли је истина да данс не помињете ни покрет ЗОРА? Истина је. Да ли је истина да не помињете ни Мирелу Холи? Истина је. Да ли је истина да сте на изборима као предсједник партије добили биједних 38 гласова? Истина је. Да ли је истина да за вас нису гласали еколози, рибари, људи које сте стипендирали, којима сте изградили вјерске објекте, људи којима сте спасили животе у рату, и њихове породице? Истина је. Истина је да нико није видио ни зубе, ни зимницу, ни огрев, ни помоћ за вјерске празнике, да нисте ни почели да израђујете социјалну карту, нити сте рекли гдје је новац који сте добили од те организације.

  Господине Апостроф, истина је болна, неугодна, али је истина. Истина је изнад свега, извините што износим истину. Ја уопште не пјеним, ја овај форум доживљавам као мјесто за добру забаву. Неко воли кладионицу, неко филмове, ја волим интернет расправе. А година имам колико ви гласова. И ту сте слагали. ;)


  • апостроф
  • ,14.03.2017. 12:59:20[168990]


  Хајде "комунисто" ботчино, не млати и лажи, гријех је у ове дане и пиши ћирилицом кад већ помињеш часне посте.

  Ја нисам никад био члан ни једне партије, нисам дувао СДС у гузицу, него сам због исказане способнности и храбрости био један од кључних људи у команди, иако нисам био због кичме обавезан да будем у ВРС.

  Неко је у у рату морао радити неке послове битне за државу, значи неко је и тада морао бити влада,морао се изградити читав државни систем у ходу,пар хиљада људи је требало, од управе, до привреде, школства, здравства, јавних предузећа, требала се обезбједити сва логистика за војску, проблеми су се свакодневно отварали на више страна.

  У мом случају, влада је имала проблем у Зворнику,на једином прелазу за странце, ззнајући како сам овдје на регији радио, сарађивао и увијек постигао циљ без свађе, питали су да одем радити у Комесаријат за избјеглице и хуманитарну помоћ, успут да мало примирим посвађане локалне вождове и радим на пријему новинара, политичар., црквених великодостојника и осталих угледних гостиују који иду у владу и код предсједника Караџића.

  Један од водећих људи СДС на самом почетку рата на једном ширем скупу рече:"Ја знам да имамо људе за борбу, али са ким ћемо да изградимо државу?"
  Систем је то мој боту, ја им скидам капу како су у оном тешком времену и притисцима изградили систем, односно све полуге које има једна држава.
  Наравно да се у свим ратним годинама морало то унапређивати, јер негдје је функционисало, негдје није.

  П.С.Мислиш да је неко будала, па ће ти намјерно изокретање мог помињања Васића и Додика неко повјеровати.
  Магарче, они такве праве од коришћеног тоалет папира.
  Ипак морам да признам, добро си ти од својих изверзиран за дискредитацију,за стално понављање лажи како би постале истина, само ти то овдје не пије воде.

  Већ сам написао да су овдје сви опредјељени, или мисле својом главом, теби кобилару то никако да уђе у главу.

  Мени би било драго да Фронтал поново постане онај од прије пар година, бастион слободне мисли у Српској, да неки стари колунисти поново почну овдје писати,да се започне на сваком посту, или колумни културна и писмена расправа, са тобом и таквим, да Бог да?

  Управо су такви ботови-кобилари без карактера те људе отјерали.  • Комуниста
  • ,14.03.2017. 13:25:57[168991]

  Kobilar i magarac su te napravili kljusino. Toliko si sposoban da si uzeo triest osam glasova. Vidi kurca u slamnatom šeširu. Znači obogatio si se tako što si radio s humanitarnom pomoći pa se poslje rata rasipo ko Rokfeler. Nisi bio sposoban za vojsku. Takvi se prije rata nisu mogli oženiti. Usro si se reakcije Dodika i Vasića pa se čupaš. Nisu ljudi ludi vide da si meni i Simu napisao da se javimo u dom zdravlja po zube lažovčino i prevarantu. Dezerterčina pobjego u Zvornik. Da čujemo gdje su zubi, zimnica, ogrev, pečenica prevarantu. Nije ni čudo da su te otkačili kad su vidjeli šta budala obećava.


  • podv0r
  • ,14.03.2017. 14:27:36[168992]

  Koji ljigavci! Bez izuzetka.
  Bljak


  • апостроф
  • ,14.03.2017. 15:30:13[168994]


  Ти не заслужујеш одговоре,али ево због тебе и других, да знају праву истину, мада они који прате политику знају све, бар код нас је увијек све јавно.

  -да, имамо договор са СНСД на програмској основи
  - да као програмски партнер подржали смо 32 кандидата за начелника-градоначелника, у све сам општине лично отишао, потписао споразум о сарадњи на програмској основи у тој општини, све уз присуство медија, тиме јавно подржавши наше заједничке кандидате и сви су побиједили, зар је то непознато
  -да, имали смо на основу договора заједничке бирачке одборе и посматраче

  -да, зајебали су Додикови у Палама, зато нема наша коалиција сложно за Пале већину у скупштини, посљедично и у скупштини града Српско Сарајево и мјесто градоначалника
  -да ишли смо само у Градишци са заједничком листом, тамо имамо заједно три одборника, од којих је један наш, али заједнички у клубу наступају
  -да, ЗОРА-ЗЕЛЕНИ ОДРЖИВИ РАЗВОЈ се не помиње толико,али се помиње, нити се наша платформа објављена октобра 2014 године на Фронталу за јоту промијенила, то је и даље друго име Еколошке партије РС, партија под овим именом регистроване у Суду, сад више форсирамо ово име, зато што смо са њим ушли у општинске парламенте

  -да, био сам испред Е5 кандидат за предсједника Републике Српске и добио 1970 гласова, мада је наш проф.др. Бранислав Недовић требао бити кандидат за предсједника, ја као тада непозната личност и предсједник Еколошког друштва у Палама у разговору са њим сам пристао на то, јер обојица свакако нисмо имали никакве шансе у трци за предсједника, а требало је причу о зеленим у Српској покренути, да не би само у Федерацији имали зелене, а нас сматрали папцима

  -да био је то прагматичан потез,са једне стране, да се афирмишу еколози из Републике Српске кроз мој наступ, што је максимално учињено, те да покушамо са познатим професором, тада деканом пољопривредног факултета да добијемо посланички мандат у Бањојлуцу, његовој изборној јединици

  да, истина је да смо ја и Недовић искористили тада регистровани Е5 да наступимо као еколози Српске на изборима у Републици Српској
  -истина је да је наш сав материјал био на ћирилици, да смо имали запажен наступ у Српској, сјећаш се ти добро емисије гдје смо нас 13 кандидата за предсједника учествовали у емисији 06.09. 2006 године, многи је се сјећају и многи су рекли да је штета што немам јаку партију иза себе, истина је да смо се са Е5 разишли са Е5 иако смо могли сарађивати, по оној еколошкој "мисли глобално, дјелуј локално" да њих тамо није уништио Нермин Вила

  -ево и данас нам недостаје нека зелена партија која истински форсира ЗЕЛЕНИ ОДРЖИВИ РАЗВОЈ,да их има, па макар у двије општине, лакше би нама било због ЕУ и свјетских фондација, они не разумију да неко не може сарађивати на заштитити животне средине, нити им је јасно зашто тамо нема зелена партија

  да, истина је да је Еколошка партија РС регистрована 04 маја 2009 године, после моје прележане болести, да је први пут изашла на изборе 2010 године, да смо због сујете и играча тајних служби, због неоснивања трећег блока прескочили изборну 2014 годину

  -да, не помињемо госпођу Холи,није више у ОРАХ-у, поднијела је оставку одмах после изгубљених избора прије отприлике 1,5 година,нажалост, неко је навратио ОРАХ да иду самостално, мада им је Милановић нудио 10 сигурних мандата

  -како и не би нудио тада трећу партију по популарности у Хрватској, кад нису пристали, он их је уништио, а њихове гласове је покупио МОСТ,нема везе, ваљда ће ОРАХ опет ојачати, зато ми данас имамо одличне односе са хрватским послаником у Вијећу Европе у Стразбуру

  -да истина је да су помињани на изборима зуби, да је обећано да ће свим који су у социјалној потреби бити бесплатно зуби поправљени и по потреби урађена протетика-протеза, поменута је сондажа терена почетком 2017 године
  -зар није почетак године, за тај обиман посао потребно је да се изврши сондажа у свакој општини и биће урађена, да се зна колико је то тачно становника по општинама и колико треба материјала

  -то не може урадити Никола, или Дражен, па ни било која партија, то морају да ураде стручне службе, односно у координацији, Министарство, центри за социјални рад и домови здравља, биће то урађено, као што ће ускоро кренути много озбиљније чишћење и уређење свих општина

  - да речено је на изборима да ћемо све учинити да се на вријеме у 2017 години почне мислити о крову над главом сваком незбринутом, да се обезбједи током године огрев и зимница за све у социјалној потреби, све то да се уради, како не би дочекали идућу зиму у садашњим условима
  - ако се овај минималан услов не буде испоштовао,нећемо преко тога прећи, напротив, ја гарантујем животом да је то толико једноставно ријешити
  -све ја то имам у глави, кад, ко, шта, како треба урадити, све је до организације и воље, до сада све власти нису имале душе, управо је то констатација ове колумне о младим, поручујем и сад, ако не буде озбиљног рада на томе, закачићемо се сигурно, значи ДА НЕЋЕ, НИЈЕ ДА НЕ ЗНАЈУ

  -да, биједно је и јадно да неко каже како смо обећали за ову зиму, па зима је била кад су тек добили сертификате нови одборници и начелници(новембар-децембар), исто као и што је лаж да ћемо направити свим становницима зубе

  -истина је да је обећано само оним који немају новац, али да смо рекли како је наш сан да Република Српска буде држава у којој људи имају основну културу живота, односно да будемо једина држава на свијету у којој сви становници имају зубе
  -подваљивање да ћемо правити свима зубе,чак и оним који имају довољно новца, или неки велики новац-као крезубе шумокрадице, ратни и поратни профитери, људи који могу да направе зубе у Женеви, али не смију да оду зубару, само је ваше подметање које није донијело ефекат

  -да, на изборима у мањим локалним заједницама, гдје гласа 10-12 хиљада становника, на број партија и листи које учествују на изборима, веома је тешко и најбољим добити пар стотина гласова за одборнике, за начелнике, гдје су само два кандидата, као што је било у Палама, то је сасвим друга прича, исто као што је сасвим друга прича за посланике

  -примјер Пале, изашло на изборе 15-16 листи са око 500 кандидата, значи, само десетак чланова породице, мајка, отац, брат, сестра,пунољетна дјеца, тетке стрине, нека комшиница, елем оде најмање 5-6.000 гласова, или најмање половина гласова од изашлих бирача

  -у Палама, преко двије хиљаде гласова, укупно су добиле три највеће партије СДС, ПДП, СНСД, на број тих гласова и најбољи међу њима, или они међу њима који су по старом методу као газде купили гласове, или уцијенили своје раднике, нису добили по неколико стотина гласова, значи преко 2.000 људи, или око 80% њихових чланова није гласало за њихове садашње одборнике

  -чињеница је да су сви знали да Еколошка партија и до тада парламентарни Покрет за Пале, чланице коалиције СЛОЖНО ЗА ПАЛЕ, сигурно улазе у скупштину Пала, са по једним сигурно, или можда са два одборника

  -истина је да смо безочно ја и Живковић покрадени, мене су успут хтјели да понизе, па су у изборној ноћи замијенили око 300 мојих листића и направили дописивањем још нешто мање око 300 неважећих листића

  -чињеница је значи да смо добили око 600 гласова, можда мало више,али ево нека буде 500, то је један одборник
  -исто толико је имао и Живковић, само што су њему скинули око 200 гласова да не прође, а нас су искасапили, да казне Лазаревића што им је уништио тровача и мафијшку марионету, сада бившег начелника, па је због мог притиска двије године, још прије избора свако у Палама знао да побјеђује садашњи начелник Југовић

  -ја сам спасио изворе питке воде, они су се осветили, свака част,поштујем, не можеш да се јебеш да ти не уђе, што рекла свекрва снахи, или Симо Дражену
  - ипак сам им уништио милионски посао са довозом отпада из Високог, шта је ту је, нису нас партнери заштитили, сад немају већину и тачка

  -чињеница је да изборну комисију у Палама држи иста власт 25 година, да су до савршенства довели крађу избора, да им не може ни ЦИК ништа, доказ је да су успјели изјебати заједно СНСД, ДНС И Социјалисте,ми остали смо за њих свакако боранија

  -чињеница је да су у Српском Сарајеву велемастори за изборне крађе,зато владају 25 година, ево опет имају градоначелника
  -како другачије објаснити да је у Сокоцу наш кандидат, веома цијењен професор физике, као кандидат мањина има 37 гласова, да има преко 100 неважећих, а да је прошла као мањина жена , кандидат СДС са мање од 100 гласова

  На све је једноставан одговор, нема карактера и душе.
  Да има, не би овдје неки који се као заклињу да воле Републику Српску, који се заклињу на правду, који као искрено подржавају идеје и поштене људе, покушавали да мене дискредитују, не видећи да тиме себе понижавају и праве Републици Српској медвеђу услугу због покушаја уништавања хумане приче о здравој жћивотној средини и посљедично развоју стратешких грана привреде пролагођених идеји ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА.

  Зар овим начином се борите за одрживи развој?

  Ето одговорих и питах, а сад ко хоиће да коментарише, нека пише о теми, јебеш Лазаревића.


  • Симо П. Ороз
  • ,14.03.2017. 18:58:51[168996]

  Рибар,

  каква сондажа терена?
  Бојим се да ће све паре бити потрошене на сондажу, а да за зубе неће остати ништа.

  Објави јавно колико новца за зубе имаш на располагању, распиши тендер за најповољијег понуђача који ће народу правити зубе. Та вијест ће се брзо проширити и народ ће сам доћи.
  Каква црна сондажа...


  • апостроф
  • ,14.03.2017. 19:30:23[169004]


  Симо,

  све по реду и Закону, сондажа људи у социјалној потреби, сондажа пријављених приватних ординација, плус државне ординације, по том распоред, колико ће ко радити, онда материјал.
  Знаш ли ти Симо да приватне зубне ординације не пријављују ни 10% стварних услуга, пуни су им буђелари.

  Зато, за сада пусти тендер, односно што рекао Шојић:"Полако са плаћање."

  Него, мораш и ти да преузмеш дио привођења оних који имају новац, а не смију зубару? Дражен је од капетана добио за почетак Старчевицу.

  Гдје ћеш ти, реци,иначе ћу ти сам локацију одредити, ово је наредба, нема нећу, само идем на извршење господине капетане и рибарски мајсторе.

  Ти Дражене, брзо конструктиван коментар о младим, па трчи сад вани, дневник је, већина их је сад у кућама и становима.
  На извршењеееееееее приправниче !

  Иначе Симо, норма је бар 30 приведених дневно, локација привођења, просторије комуналне полиције у Бањојлуци, тамо ће дежурни еколог да му узме податке и угради наногице, због евентуалног бијега.


  • drazen78bl
  • ,14.03.2017. 19:33:53[169005]

  Захваљујем, господине Апостроф, на више него исцрпним одгооворима. Посебно што сте коначно нашли снаге да признате да је оно што ја пишем ИСТИНА.

  Дакле, ако сам добро разумио, имате договор са СНСД, а градите трећи блок? Подржали сте њихова 32 кандидата за начелника, а дуже времена радили против СДС начелника Пала, ако се не варам.

  Имали сте и заједничке бирачке одборе и посматраче? Заједничке, или сте уступили мјеста у бирачким одборима широм Српске СНСД-у?

  Кажете да сте због неформирања трећег блока прескочили изборну 2014. годину. А прескачете рећи да сте бирачке одборе дали СНСД-у. Да сте били пријављени за изборе формално, како бисте на основу те пријаве добили бројне одборе и препустили СНСД-у? Да ли је то истина или сте тек 2014. први пут дали одборе? Ја знам истину, спремни су докази, али желим чути истину од вас.

  Пишете да у СО Градишки имате једног свог одборника. Име и презиме? На званичном сајту СО Градишка поред сва три имена пише "ИЗВОР". Реците ко је тај један, да га питамо.

  Ипак, прескочили сте да потврдите да сте били службеник СДС Владе, да вас је СДС Влада током рата поштедила и послала у Зворник.

  Прескочили сте да нам напишете и зашто не помињете ви др Дуњића нити он вас.

  Но признали сте да вас је Европска еколошка партија, са сједиштем у Сарајеву и предсједником Муслиманом још давне 2007. званично кандидовала за Предсједника Српске. Да сте данас у врху СДС, знате ли шта би вам радио РТРС? Били сте кандидат партије са сједиштем на Башчаршији? Страшно!

  Господине Апостроф, није почетак године, на крају смо првог квартала, израде социјалне карте нема ни у плану. А написали сте да сте обезбједили новац од донатора. Зима почиње у задњој декади децембра, а мандати су верификовани прије тога. Дакле, није било сметње да ваши и коалициони одборници одмах потегну израду социјалне карте и зубних картона. Нису то урадили. Ако сте обећали зубе само социјално угроженима, зашто нисте ни њима дали новац за зубе до данашњег дана? Сондажа још није почела, а у кампањи нисте рекли протезе већ ЗУБЕ. Зуби коштају по неколико хиљада КМ. Не правите се луди! Протезу и без вас може свако добити. Има и код Кинеза јефтино. B-) Како сте ви могли обећати нешто за шта сте знали да зависи од других?

  Данас пишете: "да речено је на изборима ДА ЋЕМО СВЕ УЧИНИТИ да се на вријеме у 2017 години ПОЧНЕ МИСЛИТИ о крову над главом сваком незбринутом, да се обезбједи током године огрев и зимница за све у социјалној потреби". СВЕ УЧИНИТИ ДА СЕ ПОЧНЕ МИСЛИТИ???????? А у кампањи сте све то обећали као готову ствар. Нисте рекли да је то "ваш сан" већ да ће тако бити. Само вас да заокруже. КОЈИ СУ ТО ВАШИ РОКОВИ ДА СЕ СВЕ ТО ИСПУНИ? ДА ВАС МОЖЕМО ПРОЗВАТИ АКО СЕ ТО НЕ УЧИНИ, А ВИ НЕ ДИГНЕТЕ ФРКУ.

  Опет сте прећутали да кажете колико сте средстава добили од те организације? У кампањи сте рекли да сте добили средства

  Ето, признали сте да сам писао истину, ја вам нисам упутио у свим овим коментарима ниједну увреду, псовку, етикету, а ви мени јесте велики број. Чак много већи него према Комунисти који вас је прописно извријеђао. Јесам износи неугодне чињенице, постављао неугодна питања, мало провоцирао, баш како сте тражили у колумни.

  МОРАТЕ НАУЧИТИ ДА СЕ КОНТРОЛИШЕТЕ. НЕ ПРИЛИЧИ ЛИДЕРУ ЈЕДНЕ АВАНГАРДНЕ ПАРТИЈЕ ДА СЕ ТАКО ОПХОДИ ПРЕМА ЉУДИМА КОЈИ СЕ СПРДАЈУ С ПОЛИТИЧАРИМА. ШТА БИ ТЕК ФОНЗУ ОНДА ТРЕБАЛИ УРАДИТИ ОВИ ИЗ ВЛАСТИ И ОПОЗИЦИЈЕ? А ОНИ ГА ГОТИВЕ СКОРО К'О ВАСКОВИЋА. ДОДИК С ВАСКОВИЋЕМ ПИЈЕ КАФУ, А РАЈКО ВАСИЋ И ДРОЊАК СЕ ФОТКАЈУ ЗАГРЉЕНИ.  • drazen78bl
  • ,14.03.2017. 19:48:54[169010]

  Eво чика Симо фино збори. О младима се нама шта писати, све што треба је написано у авангардној колумни. Рекли смо да је "све пет", па смо мало окренули да "зекимо" аутора. Он се баш уживио да може наређивати, а нема коме ни у партији, а не на форумима.  Подв0р ниче, јако си храбар. Скоро као миш мекињаш. Не би нам то смио у лице рећи. Нас неколико коментатора смо цивилизовано и аргументовано дискутовали. Кад о другима говориш анонимно, много кажеш о себи. Врати се на онај стари ник! Русофилу стари. B-)


  • Симо П. Ороз
  • ,14.03.2017. 19:53:31[169012]

  апостроф,14.03.2017. 19:30:23

  ''Зато, за сада пусти тендер, односно што рекао Шојић:"Полако са плаћање."

  Знам ја да би ти полако са плаћањем јер су паре код тебе.


  • podv0r
  • ,14.03.2017. 20:38:33[169014]

  Drazene,
  U BL sam. Vidim i ti si. Nije problem nikakav da zovnes na kafu ako bas zelis da ti u lice kazem da si ljigavac. Isto tako i od tebe ocekujem da mi u lice sve kazes ono sta si mi ovdje rekao. Ok?
  Vidim ovdje te prozivaju i za neko snimanje, nije problem mozes i snimati.


  • drazen78bl
  • ,14.03.2017. 22:55:08[169015]

  Подв0р ниче, не пијем кафу са сваким. Ако имаш такво мишљење о мене, зашто би онда пио са мном кафу? За разлику од мене, и даље немаш име и презиме.


  • апостроф
  • ,14.03.2017. 23:01:13[169016]


  Добро Дражене, све си рекао, апсолутно сваки навод је инсинуација и подваљивање, добро што то радиш да би ми нанио штету, али добро пази кад 100% лажеш, тада себи наносиш штету.

  Писао си овдје да си ме снимао, а ја као човјек сјео са тобом да попијемо кафу, чак си био одушевљен са мном, што си коментарисао овдје, ја се промијенио нисам, ти јеси, зашто, не интересује ме?

  Ево доказа твоје лажи и праве истине о 2014 години.
  Да и то расчистимо, лако је провјерити да Еколошка партија РС није изашла на изборе 2014 године.
  Лажеш Дражене да смо дали бирачке одборе СНСД.

  Како смо могли неком дати бирачке одборе и посматраче, кад нисмо платили учешће као услов да поднесемо листу?

  Ево људи, отворите на ЦИК-у овјерене партије за изборе 2014 године и видјећете да Еколошка партија није учествовала.

  Истина је да смо сакупили 3200 потписа, ЦИК је у мају овјерио потписе, ја до времена уплате покушао наћи јаког партнера, са којим би сигурно постали парламентарна партија.
  Било је времена довољно за разговоре, чак сам и о томе овдје коментарисао.

  Савез за промјене због начелника тровача у Палама није долазио у обзир, јер се Босић и Иванић нису хтјели бар оградити од тог злочина њихових пулена у Палама,све то, на наше јавно инсистирање у више наврата, сви то знате.

  Трећи блок је пропао, знате зашто?

  Био је ДНС у игри, али Шукало и Ђурђевић су то већ раније покрили.

  Џаба је била прича да су требали са нама ићи у коалицију јер ја доказано држим ријеч, то је било због Шукала, слаба процјена оних који су одлучивали, шта да се ради?
  Да су мене и идеју искористили, сад би имали најмање десет посланика са освојеним мандатима, не би имали потребу за куповином туђих посланика.

  СНСД је такође долазио у обзир због државотворне политике, само са потписаним споразумом о сарадњи на програмској основи, наравно и са гарантованих два посланика у парламенту.

  Неко је тамо (не)намјерно погријешио, слично као сад што су погријешили у Палама и Сокоцу, па због наша два отета одборника, изгубише већину у Палама у граду Српско Сарајево, посљедично мјесто градоначелника.
  Зна Симо све сигурно.

  Није битно било тада колико смо ми јаки, него колико је наша идеја, прича и некомпромитовани програм доносио великом партнеру, све би се то десет пута исплатило кроз форсирање наше приче пар мјесеци прије избора и у кампањи.
  Замисли да смо имали праву логистику шта би урадили, замисли да јебеном и супер поштеном Лазаревићу у руке упадну политички противници који имају као партије хипотеку прошлости?
  Тако је исто и данас, видјеће се све догодине, ако Бог да?

  Кад је нечијом(не) намјерном грешком и та опција отпала, видјевши да ћемо проћи на изборима као Вукановић, Јовичић, Милојевић и остали, ми смо се повукли да сачувамо идеју и образ, баш је о томе као добром потезу овдје коментарисао, између осталих Борислав Радовановић.

  Видиш Дражене колико си излапио, колико си острашћен и заплетен у своје лажи, изгубио си несрећниче компас између лажи и истине, све као да би мене средио, па да пређеш на неке друге политичаре, страшно?

  Ето и задњи одговор,да поручим оним који разумију шта мислим, да-можда не трећи блок,имам три добитне опције за идуће изборе, ти сад мисли које?

  Поздрав и на посао приправниче, излази из куће у ноћну потјеру по Старчевици, сви су крезуби ловатори у кућама.


  • drazen78bl
  • ,14.03.2017. 23:46:10[169017]

  Можете да сањате да некоме командујете, а посебно кад се ради о неозбиљним предизборним сањарењима. Ноћна потјера? Као да смо у '42-ој прошлог вијека.

  Како то, прво признате да је истина све што написах, а онда ме опет прозивате да лажем? Не лажем. Само сам погрешно разумио мој извор из врха СНСД. Дали сте им бирачке одборе 2012. године, а не 2014., зар не?! У низ општина сте имали мали број кандидата, а много више мјеста у бирачким одборима. На пример, 2012. године у општини Калиновик Чамо Асим био је ваш једини кандидат. А на основу те кандидатуре добили сте мало више мјеста у бирачким одборима које сте могли (про)дати, зар не?! Урадили сте исто што и 2016. године, зар не?!

  Али зашто сте само обратили пажњу на тај ситан детаљ? Изнесох низ истина, али о њима шутите. Колико гласова освоји овај ваш Асим?

  Како неко ко је био и у првом блоку с Велибором Остојићем и Момом Мандићем, па у другом блоку с Сташом Кошарцем и Милорадом Додиком може да прича о трећем блоку?

  Мислим, јесу неугодна моја питања, али није добро за политичара да јавно покаже кратак фитиљ, да вријеђа саговорника. То приличи само простацима, а ви сте господин, зар не?!


  • апостроф
  • ,15.03.2017. 00:22:43[169018]


  Дражене,

  добро несрећниче, ето раскринкао си ме, растурио, доказао свима какав си лажов и боленик, сад је доста.

  Све што има о мени и Еколошкој партији РС, "натјерао си ме да напишем", хвала ти што сам због твојих подвала и лажи морао кроз одговоре написати све битно о мени, од младости, до данас и о Еколошкој партији, од оснивања, до данас.

  Сад ко год буде нешто инсинуирао, само напишем да отворе овај пост и прочитају 100% истините одговоре АПОСТРОФА на твоје лажи, подвале и инсинуације.

  Сад на посао приправниче, још стигнеш неког крезавог ловатора ухватити будна, можда ти се посрећи, па успут видиш неког познатог ожењеног политичара, доктора, директора са младом женском, па га снимиш мобилним и архивираш, неће се баци, зар не?

  Јебига Дражене, сам си крив, хоћеш као 40 годишњи студент са сумњивим сексуланим склоностима, да се качиш са вуком који има 40 година кафане, прече ти било 20 година шпијати и туђим животима се бавити, него дипломирати и бити данас већ угледан доктор.
  Имаш памет, кажем , штета што то користиш да нанесеш другим зло, умјесто да као хуманист, како ти професија налаже помажеш људима.

  Подсјећаш ме на блогера балетана, мислим да је он задњих десет година твоју ионако чудновату психу обликовао-уништио.

  Несрећниче, зар хоћеш да будеш блогер тајних служби, умјесто доктор, страшно.

  П.С.Опростите, извињавам се администратору и свима који посјећују Фронтал, морао сам се бранити, видите и сами, у будуће само коментари на тему о младим, или кратки кометари-слање да се хватају крезуби ловатори, као одговор на подјебавање.


  • slavija
  • ,15.03.2017. 00:23:40[169019]

  Честити сербски капетане!
  Ако си "остао без кичме" још давно како велиш, непособан за војску и рат, како онда као "бескичмењак" постаде капетан?
  На основу чега?
  Небих се изненадио да уживаш и инвалидску пензију као РВИ?!

  Честити сербски капетане!
  Видимо да си и правне струке, иде ти од руке да пишеш колумне, дуге коментаре, бавиш се политичким стварима, лидер си партије...,итд
  па не видјех нигдје да си се као такав нешто истакао да станеш у заштиту својих сабораца, од ЗЛА које их цијепа, завађа, дијели, понижава..,
  Када то не учинише силни генерали, сасвим би било за очекивати тако нешто бар од сербских капетана. Тако би и политички поентирао много,
  много више од 38 гласова. О части да се и не говори.

  Али, честити сербски капетане, НЕ, ти оде на страну баш оних који су годинама својски радили на овоме што наведох, а тиче се наше, надам се
  и твоје популације. Бојим се да си тако ти сам извршио велику нужду у своју официрску шајкачу, а не нико други.
  Успут, шта има српска шајкача заједничко са титовком??? Али ајде!

  Него, ево ти један предлог да се мало опереш.
  Напиши колумну, писмо или било шта сл. па пошаљи јавности, скупштини, кабинетима- вољеног вође, владе, страначким лидерима, министрима...,
  Ја ћу ти навести нека питања, а не сумњам да ћеш их ти знати уобличити и правилно формулисати, и правилно и правно и капетански.
  Ево:
  1.
  Како то, да једном првоборацу, командиру, који је имао здраву кичму, водио водове, ударне групе, нон-стоп у првим редовима и окршајима, меци и
  гелери му ко комарци зујали око ушију, гледао мртве и рањене, и сам бива тешко рањен, мјесецима крпљен и састављан на ВМА...,држава каже у захтјеву
  за инвалидско пензионисање "НЕ ИСПУЊАВАТЕ УСЛОВЕ"....,

  НАСУПРОТ - "бескичмењаку" и хиљаде сличних који се читав рат скривао,потплаћивао, а онда га скембали пред крај, лакше рањен, са 6 групе докупио на 3-ћу,
  а онда по упутству једне од партија добио и инвалидску пенѕију, повећану инвалиднину и чак и стан, у ШГ запослио жену(по сопственом признању),
  диже кредите, мијења аутомобиле, иде на море, гради викендицу...(јебеш Шведску, Норвешку)...од школе једва превалио нешто преко основне...,??
  2.
  Како то, да једном првоборацу, командиру, који је имао здраву кичму, водио водове, ударне групе, нон-стоп у првим редовима и окршајима, меци и
  гелери му ко комарци зујали око ушију, гледао мртве и рањене, и сам бива тешко рањен, мјесецима крпљен и састављан на ВМА...,који има троје дјеце
  држава до дан данас није ријешила стамбено питање као таквом...,провлачи га кроз блато, мрцвари, малтретира, којекаквим бесмислицама, и уцјенама...,

  НАСУПРОТ - наведеног "бескичмењака", или оних који никада неће живјети у тим становима...,

  3.
  По којим аршинима, од тројице синова чији су очеви погинули за ово што се зове Р Српска...један оствари све бенефите, и стан и новац и посао и аутомобил...,
  други бива принуђен да пун горчине због неправде напусти "ћаћине кости", оде у Њемачку, проналази посао, одводи и мајку(каже заувјек),а трећи штрајкује
  глађу данима и мјесецима смрзавајући се по парковима(без обзира ко и шта стоји иза њега)???
  4.
  Како зашто и ко је усвојио идеју да се борци, инвалиди ПП брутално понижавају тако што их се изолује ко индијанце у резерватима, као да су шугави, кужни
  те да се неби мијешали са осталим становништвом, или тобож' "елитом"...,па се тако "случајно"њихови стамбени блокови посебно изолују на градским периферијама,
  око њихових блокова може да расте и коров и раслиње, могу да гамижу гмизавци, могу да се излијевају фекалије у подруме, могу да прокишњавају, да се љуште зидови, одваљују паркети,опадају плафони...,
  5
  Упитај их да ли случајно или је по сриједи нешто друго, да стамени, карактерни, јаки породични људи,одговорни и образовани, а у рату били команданти
  и срчани борци,наравно КАПЕТАНИ,МАЈОРИ...,напрасно се разболијевају и умиру у својих једва 57,58-ој г живота??
  Жгадија каже како су то последице ПТСП-а, исфрустрираности, и сличних огавности.
  Жгадија је наравно забринута за затезање очних капака и последица израженог хркања вољеног вође....,

  6.
  Навео бих ти још десетине и драстичнијих примјера,али паметан си ти сербски капетане, извући ћеш ти и из овога довољно материјала и лијепо
  ИМ све по списку... срочити о стању нације.
  А и МЛАДИ које помињеш у теми су данас веома паметни, па ће и они и из овога много штошта схватити.
  Хиљаде их је већ схватило,зато их и нема у отаџбини, расути су по бијелом свијету, а за то им није ни мало крив неки "СЛАВИЈА ИЗ ФЕДРАЦИЈЕ",
  него управо они под чије се скуте сави и СЕРБСКИ КАПЕТАН.
  Поздрав!


  • drazen78bl
  • ,15.03.2017. 00:28:49[169020]

  Поручник Драгуљче ми достави из архиве два коментара испод текста "Шта је реално?" Н. Лазаревића:

  komunist,13.09.2012. 13:46:15[49487]

  Puna podrska gospodinu i nadam se da cete novac za sve vase projekte koristiti iz fondova koje pravite kad prodajete mjesta članova biračkih odbora širom BiH. Poslije Lijanovićeve stranke Vi ste prvi već trece izbore po broju unovcenih članova biračkih odbora. Mogli bi ste za početak da budete proglašeni najmenađerom izbora 2012 godine na osnovu novca koji izvučete bez kandidacionih lista.  komunist,13.09.2012. 22:37:30[49637]

  Zato advokatu sto imam poznanike koji su kupovali od njega mjesta članova biračkih odbora. Evo nek me tuzi za klevetu pa cu mu dokazati. Taqcno znam prosle izbore gdje je prodao, i ko mu je bio na tim mjestima umjesto njegovih ljudi.
  Takav čovjek ne moze palamuditi o brizi za gradjane.

  Господин Апостроф је тада био господин Адвокат, тј. лажно се представљао као властита кћерка.

  http://frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=25268

  Дакле, 2012. године сте продавали бирачке одборе, а не 2014. године. Немогуће да и ја и Комуниста имамо исте информације из СНСД-а, а сумњам да нам је извор исти. Драгуљче ми рече да је "комунист" специјалац из сарајевско-романијске регије, српски херој из рата.


  • drazen78bl
  • ,15.03.2017. 00:50:32[169021]

  Драгуљче има прејаку архиву. Све се чита, сви се прислушкују. УДБА је судба. :)

  Majstor Vuksan,19.06.2014. 09:08:39[119620]

  Kakve gluposti mlati ovaj ribar da to nije normalno. Pokušava da se dodvori Sonji onda priča o krađi nekih glasova sa Pala na predhodnim izborima. Poznaje li taj čovjek izborni proces i način glasanja. Moram da kazem da sam se dobro nasmija njegovom komentaru. Dok u drugom dijelu blati SDS što je njegova odluka nikom nije rekao da ce biračke odbore svoje partije prodati SNSD-eu kao sto je to radio i predhodnih godina za šakicu para.

  Некад је господин Апостроф имао и ник "рибар". И овдје је јасно да је 2012. продао мјеста у бирачким одборима. Овај пут трећи извор исте информације. А чућемо и од др Дуњића колико је платио изнајмљивање партије "боб четворосјед".


  • апостроф
  • ,15.03.2017. 01:02:30[169022]


  Славија,

  ја ти вјерујем да си ратни војни инвалид, мада бих се ја да сам на твом мјесту представио народу, баш да писања ратног војног инвалида одјекну.

  Кад сам написао федерације, рекао сам да си ме неоправдано оптужио, као да си из Федерације, нисам те хтио увриједити, али ево, извини молим те.

  За неправду према борцима постављаш погрешном питање, ја бих да сам на твом мјесту то питао све републичке предсједнике борачке, ваљда од Борислава Бојића, Ћургуза, садашњег предсједника борачке, па и све локалне предсједнике борачких организација, бивше и садашње.

  Ја сам у рату био добровољац, јер сам по закону био цивилна заштита, провјери,на моје инсистирање мобилисан сам у први паљански батаљон од стране ЈНА, провјери, значи могао сам одмах радити при влади, а не ићи на пола рата по потреби, додуше и најебао сам до тада, пар пута сам страшно промрзао и напримао се на десетине тзв. врућих инекција (коктел,новалгетол, волтарен и ОХБ12)
  Пазим се, лумбаго, коштао ме у 18-тој години сјајне спортске каријере, провјери.

  Није ваљда да мислиш, како може мене овако јаког, писменог и храброг зауставити лумбаго да заслужим чин капетана, дословце заслужим, нисам ја гузоњин син, отац и мајка су ми умрли прије рата.

  Исто тако провјери да нисам хтио да упишем дан војног стажа, провјери, исто тако нисам хтио да узмем ваучере, провјери, исто тако, иако сам скоро 14 година прије рата радио у Фамосу на Корану, никад нисам добио, стана,нити добио стамбени кредит, значи никад ништа нисам добио, ни тражио од државе, по томе сам голи пролетер, нисам једини, па шта?

  Јесам до душе три године прије рата упоредо радећи у Фамосу, имао и приватну фирму која је била много јака око жељезних легура(ер носачи-мреже и др.)
  Тада су то многи имали, све је било по закону и радило се по закону, чак ми је остало због рата плаћене робе по складиштима у Сарајеву, значи, увијек сам имао кликер да не морам ни од кога зависти.

  После рата сам платио држави што је требало, отворио фирму за правну помоћ и некретнине и сам себе запослио.

  Можда си ти добар и честит човјек,мада ти је задњи коментар мало лицемјеран, нисам ја то од тебе заслужио, ниси ти болесник као неки, зато немој.
  Нисам ја твоја мета, пусти крају.

  Лаку ти ноћ пријатељу.


  • podv0r
  • ,15.03.2017. 06:13:59[169023]

  Drazene,
  " Не би нам то смио у лице рећ"

  "Ако имаш такво мишљење о мене, зашто би онда пио са мном кафу?"

  Ma nista, reko samo da te razuvjerim.

  " За разлику од мене, и даље немаш име и презиме."

  Dzaba ti ime i prezime kad se ne smijes maknuti od tastature.  • drazen78bl
  • ,15.03.2017. 09:23:48[169027]

  Подв0р ниче, док год анониман вријеђаш људе, ти су миш мекињаш. Незанимљив си.


  Господине Апостроф, ви опет о себи, иако човјек тражи да као капетан ВРС станете у заштиту својих ратних другова. Зашто би он писао Бојићу (гдје њега извуче у 2017.години?), Ђургузу или садашњем предсјендику БОРС-а,а не директно носиоцима власти? И зашто то за своје потенцијалне гласаче не би учинио предсједник једне партије?

  На почетку сте коректно коментарисали, а онда сте кренули увредама на мој рачун након што сам вам пристојно написао:

  "А ја вас молим да преко др Дуњића у НСРС прозовете све одговорне зашто борци прве категорије ВРС морају умријети зато што немају здравствено осигурање, од БОРС-а, Центра за социјални рад, Бироа за запошљавање, министарстава,..... Притисните га да постави то питање! Дужан вам је, јер сте му бесплатно омогућили три одборника."

  Имате Дуњића, ваш глас у НСРС, али се плашите да ова питања поставите својим коалиционим партнерима чије сте начелнике лично изгурали до побједе у 32 општине. И није ово упућено само владајућим структурама већ баш свима.

  Мени је страшно да људи који су дали здравље за одбрану Српске данас умиру зато што немају за лијечење. Мени је страшно када мајка која је сахранила једног сина, а други тешко болестан каже: "Ја немам за аутобус да дођем до доктора, а како онда да купим лијек? Живимо од 120 КМ социјалне помоћи. Помишљам да се убијем."

  Знате ли ви колико пољопривредника преко 65 година не могу себи да уплате здравствено осигурање, па и не траже медицинску помоћ? Знате ли ви да људи повраћају крв и не иду доктору зато што немају чиме да плате? Ваши саборци, капетане. У земљи у којој полуписмени политичари узимају отпремнине, дупле пензије, запошљавају све укућане на државне јасле како би кућни буџет навукли на 10000+ КМ. У земљи у којој су плате посланика 6,7,8,9 хиљада КМ на нивоу заједничких институција. Зар није људски да замолите човјека коме сте учинили велику услугу потпуно бесплатно и који је при томе доктор, хуманиста, да отвори та питања у НСРС?

  Не замјерам нимало вам кад ми гњевни напишете "несретниче". Ја имам неку своју породичну срећу, свој мали свијет који сам огради Кинеским зидом, али сам дубоко несрећан зато што сам окружен биједом.
  • апостроф
  • ,15.03.2017. 17:16:09[169033]


  Знам Дражене све проблеме народа, борим се колико могу, нисам ја власт, нити сам кад био.
  Запитај се да ли би данас Република Српска била запослена и уређена држава да је Лазаревић био годинама предсједник борачке, као Бојић, Ћургуз и остали, од републичког, до локалног нивоа.
  Да сам био умјесто било ког предсједника владе?

  Управо због њиховог(не)рада и немијешања у свој посао, опљачкани су од политичара и разних лобија природни ресурси, затворене фабрике, унишена пољопривредна добра и прехрамбени комбинати, убијена борачка популација у појам, одузет им посао, тиме и достојанство, посљедично су породице под стресом, омладина без будућности.

  Ја сам овом колумном покушао бар мало да ту неострашћену и незаведену младост раздрмам, ако их 100 прихвати, зар пар мјесеци ће бити бар хиљаду, за годину неколико хиљада, нема праведна друштва без медијског притиска народа.
  Стари то не знају и не могу, али зато млади могу чуда, само да се мало покрену, ако ништа због својих немоћних родитеља.

  Ја се Дражене борим, наша идеј аи програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА је спасоносан за Српску, умјесто да ме подржиш, чак се и придружиш, ти ме нападаш и дискредитујеш.

  Ти кажеш да се бориш за праведно и нормално друштво, а нападаш онога ко има програм да дође до таквог друштва, онога ко има муда за сваку изречену ријеч да преузме одговорност и у роковима речено проведе.

  Нешто ту не штима, по правилу ти и славија би ме требали подржавати, зар не?


  • drazen78bl
  • ,15.03.2017. 20:27:43[169034]

  Ma нееееее, господине Апостроф, ми вас подржавамо, само вас тестирамо. Зар ја нисам рекао први да је колумна савршенство? Мени је жао што немам дара за писање, али нико ми не може забранити да се вама дивим.

  Ево, ја вас сада први предлажем за новог предсједника БОРС-а и новог Предсједника Српске? Заборавићемо зубе. Они свакако неће никоме ни требати, јер неће имати шта зубима јести. Само вас преклињем да оно што сте урадили на Палама урадите у цијелој Српској. Младост је већ раздрмана. Човјек који има најјачу стоматологију у Бањалуци шеровао је текст у којем најављујете зубе за све. За сада педесетак лајкова. Прича се шири, а ја сам први шеровао. Зато сам очекивао да ћете одмах позвати др Дуњића и замолити да дигне аларм у НСРС да борци 1. категорије умиру, јер немају ни здравствено осигурање ни новац. Ви сте му бесплатно изнајмили странку, а сада се плашите да тражите тако малу услугу. Мени је то чудно. Прво се хвалите да сте дио власти, да су побједили ваши кандидати за начелнике, да сте сваког отишли лично погурати, да је ваша подршка била пресудна, а онда пишете да нисте власт. Не може им лупити шаком о сто и загрмити:

  "Ја сам вас изгурао, има да ме слушате, СВЈ!!! Правите социјалну карту и припремајте огрев за сиротињу ОДМАХ!!!! У мјесту да сте направили зубне картоне, а ја ћу дати паре за зубе."

  Либите се да то урадите, па кад се ми чудимо, ви одмах на нас као да смо непријатељи, а нисмо. Ми вам то пријатељски. Пријатељ вам је онај ко вам укаже на грешке, а не онај ко вас тапше по рамену.


  • апостроф
  • ,15.03.2017. 23:39:50[169037]


  Напорна човјека мила мајко!


  • Симо П. Ороз
  • ,16.03.2017. 09:30:40[169041]

  Рибар,

  прочитај ову колумну па израчунај колико ти треба пара да испуниш обећање.

  Човјече јеси ли ти свјестан у шта си се упустио?

  http://www.nezavisne.com/index/kolumne/Krezubo-glasacko-tijelo/417253


  • Комуниста
  • ,16.03.2017. 12:04:09[169043]

  Jasno Simo ko dan. Lijepo mu ga ućeraš tako da ga imenujem Furunđija broj 2. Tukac se zaletio da navuče krezube glasače. Mudrac misli malo ko ima zube i sad će svi za mene. Kad prc Milunka triest osam. Da bar oni dobiju zube. Ali došao je kraj prevarama. Jutros sam na internetu pokreno okupljanje da ga tužimo i već se javilo sedam koji će ići preko mog advokata. Pazite vi samo njenu je vojna knjižica prazna. Kapetan bez učešća u ratu. Radio u Famosu i bio im konkurecija svojim legurama. Klasičan sukob interesa. Famos raskućili a sebe kućili. Nazebo u ratu ko da je bio na Igmanskom maršu. A zuba ni jutros nema. Kunem se da ću svako jutro zvati dom zdravlja pozivam i ovu novinarku i Sima da to urade i sve poštene ljude u RS. Da prevarantu prisjedne što se igrao s krezubim glasačkim tjelom.


  • апостроф
  • ,16.03.2017. 15:11:53[169047]


  Комуниста-пишеш ФУРУНЂИЈА, а мали, ипак си ти аидово говно, зар не?

  Ти Симо, канда си против мене, што рекли војвођани.

  Није ваљда да је ова колумна у"независним" написана због моје констатације у колумни да смо толико ниско пали, да мајке немају од чега ручак скухати породици, а не да купе нешто гардеробе и поправе зубе који су им истрошени од пада имунитета, све због сиротиње и стреса.
  Не би ме изненадило, напротив, овај јако циљани, а неповезани текст то 100% потврђује.
  Видиш Симо, кад Ниџо пише, сви читају.

  а сам на твом мјесту не бих окретао тему колумне на Николу и зајебанцију око зуба, ипак је порука текста нешто сасвим друго.
  О свима нама је она, не може бити само неко крив за (не) рад свих власти, од репзбличког до локалног нивоа, 21,5 годину после рата.

  Да се неко није препао како Никола не држи ријеч, нема теорије, напротив, ја тражим да се ријеч поштује од других,неко се мало утртио, није ваљда министар, зато можда и овај текст из "наше мале независне кухињице", зар не?

  Нека држава одради сондажу оних у социјалној потреби, па и око потреба за поправку и протетику,то јој је давно био задатак.
  За оне који са списка који не могу да плате поправку и протезу, биће материјала, а ко ће радити видјећете, полако?

  Иначе, свако министарство је дужно да децидно зна стање на терену, зашто имају на хиљаде запослених?
  Нећу ја ваљда туђи посао радити, мада је ову сондажу требало наредити и провести у сарадњи са центрима за социјални рад и домовима здравља неко министарство још прије 15 година, да је било памети и образа.
  Толико о том проблему, ЕНДЕ.

  Значи, понављам, нека свако ради свој посао, ево ја сад радим студију за уређење и чишћење Српске, треба прикупити све податке о стању водотокова, изворишних зона, приобаља, земљишта, шума и дивљих депонија.....
  Треба то да се ове године очисти, за то имају домаћа законом предвиђења средства, остало је до организације на локалном и сарадње на регионалном и републичком нивоу.

  До сада ништа организовано није рађено,мало серу комунална предузећа са прољећа, понеко удружење направи неку мању акцију и готово,значи лако је пуцати пароле као нпр. "ЉЕПША СРПСКА"

  Дајте људи да то практично урадимо, мало и волонтерски, наравно, не требају "комуниста" и такви, они су на сталном задатку.

  Прођите ових дана поред ријека и потока, то су тоне и тоне отпада, погледајте дивље депоније по територији сваке општине, смећа на све стране, од урбаних средина, до периферије и шума, погледајте нашу бруку.

  Шта тек рећи о томе да ли имамо тачне податке о потребним еколошким инфраструктурним пројектима за све општине,да ли је то све сондирано и колико је новца потребно?
  Хоће у ЕУ, потписали "агенду"ССП, једва нас чека тамо неко, овако прљаве и крезаве.

  Замисли ти који су кретени наши политичари били,како на републичком, тако и на локалном ниво(част изузецима), ни о чему се није водило рачуна, дали смо трећину надлежности Српске за ништа.

  Само за војску, кад је већ морало, могли смо добити пар стотина милиона евра, да тиме ријешимо трајно изворишне зоне, изградимо водоводе и по највећим еколошким стандардима уредимо локалне, или регионалне депоније смећа.

  Замислите за све остале пренесене надлежности шта смо све могли добити?

  Шта смо могли ми по локалним заједницама, уз координацију владе сами за 21 годину после рата урадити по тим капиталним инвестицијама, а шта смо урадили?

  Ево рецимо нп.. Пале.

  Тек од прије годину почиње рјешавати водовод(наравно кредитом) да се становништво обезбједи пијаћом водом, има најгору депонију смећа у БиХ, није ријешило колектор у граду и са Јахорине, ни пречистач отпадних вода, није ријешило систем прикупљања отпада за рециклажу,није измјестило оно ругло Топлану у центру, у ствари није урађено ништа.

  Сад за то треба намјање 70 милиона марака.

  Па пичка му материна, 20 година по 8 милиона буџет, то је 1.6 милијарди, зар се није стратешки могло одвојити 4- 5% опд буџета да се заврше ти капитални пројекти.

  Тако је скоро свугдје у Српској, само што су Пале нажалост најгори примјер..

  Мора се људи подвићи црта, свако нека ради свој посао,министри свој, директори свој, професори свој, омладина да их стално притишће кроз јавност, што је и била сврха ове колумнне.
  Ево ја и моји зелени радимо око података о тренутном стању на терену ријека, земљишта, дивљих депонија и слично, плус око сондаже потребне еколошке инфраструктуре у свим општинама, па ако Бог да уз подршку надлежних министарстава, локалне самоуправе удружења грађана и грађана, на чишћење Српске од прољећа и на договоре око донација и супер повољних кредита да се започне рјешавање ових проблема.


  • апостроф
  • ,16.03.2017. 15:31:50[169049]


  Лапсус није буџет, али му под исто дође.
  Укупна крађа у Палама, предузећа, шуме, грађевинско земљиште и остало је око 2 милијарде км, али ево нека је све укупно 1, 6 милијарди км.

  За земљиште, буџет Пала је оштећен за најмање 100 милиона км, плус још дио новца који иде у буџет Српске.

  Ето значи рјешавања свих капиталних еколошких инфраструктурних пројеката, плус 30 милиона би остало за друге намјене.


  • Симо П. Ороз
  • ,16.03.2017. 17:00:50[169057]

  апостроф,16.03.2017. 15:31:50

  ''Ето значи рјешавања свих капиталних еколошких инфраструктурних пројеката, плус 30 милиона би остало за друге намјене.''

  А ево моје рачунице:
  Нека у просјеку сваком Србину фали по један зуб, афали виши, то сви видимо, онда треба направити милион зуба. Нека је један зуб 30 КМ, то значи да је за зубе потребно 30.000.000 КМ, тачно колико капиталне инвестиције.

  Црни Никола, ђе ћеш наћи толике паре?


  • Симо П. Ороз
  • ,16.03.2017. 17:14:49[169061]

  Пардон, нисам добро прочитао. написао си:''... плус 30 милиона за друге намјене.''
  Те друге намјене су зуби. Тачно си прорачунао.


  • апостроф
  • ,16.03.2017. 18:02:26[169067]


  Није један зуб 30 км,много је то јефтиније навелико, видјећеш.
  Неће требати милион зуба за оне у социјалној потреби.

  Заборави оне који могу поправити и направити бар јефтине протезе , а не смију, са њима ће требати бар 2 милиона зуба.

  За сада само за социјално угрожене, амаксималан пресинг јавности на оне који мог, а не смију, ту је др. Дражен да их прогони, умјсто што прогони мене.

  Ако ћемо поштено, што би ико бесплатно зубе направио неком ко има плату, плус много таквих има имање, посију, држе стоку-благо, а не могу отићи у Дом здравља, поправити пар зуба и направити протезу од 200 км?
  Извини, али нису они у социјалној потреби.
  Ево гледам наше пензионере, сваки 30 нема све зубе, људи водили рачуна.

  Не праве се зуби мјесечно, једном направиш, десет година миран ако пазиш и одржаваш зубе по пропису.

  Не могу офирати тајну како ћемо то завршити кад сондажа буде готова, али вјеруј да сам причао са струком прије него што смо то обећали на изборима, апострофирајући прво жене-мајке, због којих сам и ту причу покренуо.

  Да је истина, провјери, имаш на фејсбук профилу Никола Лазаревић текст објављен у току избора под насловом НАШЕ МАЈКЕ И ЊИХОВЕ БРИГЕ, тај текст смо користили на плакатима гдје смо могли.

  Ево да мало размислиш, није битно да ли је 100%, али приближно јесте.

  Нека буде 20.000 мушкараца и жена који су у стању социјалне потребе,значи да нико не ради, или имају неку мизерну социјалну помоћ,што се потврђује путем центра за социјални рад.
  Нису чак сви без зуба који су у социјалној потреби, има доста народа који је раније направио зубе, или држи до достојанства.

  Значи нека буде 20 хиљада, или 10 хиљада породица, нека буде у просјеку по15 зуба, то је укупно, 300.000 зуба.

  Шта ако по зубу буде 15 км, да ли је то 30 милиона, или мање од пет?

  Шта ако влада одлучи да сама угроженом народу обезбједи да поправе зубе и ураде протетику и без еколога, сва логистика је под њиховом контролом, остаје новац за материјал?
  Можда ће се увриједити што они то нису урадили?

  Шта је пар милиона марака за буџет од преко 3 милијарде, може се то почети за пар мјесеци, чак иако то није планирано овим буџетом, има више начина, замисли колико би се то позитивно одразило на њихов рејтинг?  • Комуниста
  • ,16.03.2017. 20:06:18[169071]

  Kome ti kažeš tukac da je aid jebol ti aid hanumu. Ti kog je Baščaršija kandidovala da budeš predsjednik Srbima pizda ti strina. Ti kom je prazna vojna knjižica koji žališ što vojska Republike Srpske nije prodana za par stotina miliona eura koje bi slupao na svoje fiks ideje. Tukac žali što vojsku nije prodao. Izdajnik. Uzeo pare sa zapada dezerterčina a meni kaže da sam aid. Uzeo triest miliona za zube, hoće dvaest pet sebi a pet kao za zube. Ali tukac laže. On bi meni koji nemam četri zuba stavio protezu u usta jer mu jeftinije od Kineza kupiti protezu na buvljaku a triest miliona u džep jebol mu aid hanumu. Bolesnik gledo penzionere i brojio im zube. I zaključio da samo jedan od triest nema zube. Kakav lažovčina. Kljusino ti si obećo zube a ne zaposleni u vladi a sada sereš o svemu drugom osim o zubima. Napravio si računicu al ćeš u zeničkom zatvoru imati vremena da brojiš robijašima iz Kaknja i Busovače nesoju. Odgovaraćeš za prevaru.


  • ratio
  • ,16.03.2017. 20:07:15[169072]

  ДРУГА ТЕМА – ДРУГА ПРИЧА И ПАР ЛАКИХ ПИТАЊА

  апостроф,16.03.2017. 16:57:48[16
  „Ништа се не ради на ревитализацији шуме-пошумљавању, напротив, неки дан ми један човјек из шумарства рече да се никад више није крало дрво за огрев.
  Да главу може изгубити у секунди ко се супростави, јер је све увезано.“

  Ко краде?

  Ако си већ израчунао да су твоји пројектовани противници украли дрвета у вриједности од милијарду КМ, а данас се краде више него икад - колико краду ови данас?

  Да ли си са садашњим шумокрадицама у коалицији на "програмској основи"?

  Који је то програм, тачније, да ли је то тај, чувени, ЗЕЛЕНИ ОДРЖИВИ РАЗВОЈ?!

  Иако си (по властитом признању) остао без кичме - зашто се не супроставиш капетане?

  Ил' је, не дај Боже, страх у питању ("главу може изгубити у секунди ко се супростави")?


  • Комуниста
  • ,16.03.2017. 21:11:43[169074]

  Ima krelac sreće da je za krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela zaprjećeno kaznom zatvora do samo tri godine ali nakupiće on kako je krenuo. Već smo mu dokazali krivična djela do sedam osam godina robije s rajom iz Nemile i Pazarića a tu ne računamo žal izdajnika i dezertera što nije prodao vojsku Baščaršiji. Naravno da takav vrjeđa naš narod nazivajući ga prljavim i krezavim. Ni Tuđman nas nije tako izvjeđao kad je pjenio o prljavim srpskim parama i gaćama.


  • апостроф
  • ,16.03.2017. 22:49:59[169077]


  Аид-комуниста, асполвиран си, ма колико се ти правио неписмен и као неповезано писао текстове.
  Нећу да упишем војни стаж, па шта, могу сутра да одем у службу и поднесем захтјев да се то све срачуна у дан.
  Никад ништа нисам добио од државе за 32 године стажа, нити тражим.
  Не вјерујем ни да ћу пензију узети, а вјероватно је нећу ни дочекати, кај буде, нек буде, не, што рекли словенци.

  ратио,

  то су питања на која ћу одговорити, мада си опет лицемјеран, ниси их требао поставити на овом посту, ја сам то коментарисао на посту о топлани.

  Да украдено је преко пет милијарди марака шуме, огромном већином четинара, све то задњих 27 година на територији Републике Српске, на овој регији, која је можда била и најбогатија четинарима, најмање милијарда.
  Сад је остало мало четинара и дрво за огрев, дај шта даш, мања зарада, али лови док се сви на друге могу вадити.

  Види пријатељу,краду сви, све је увезано, па то тврди човјек који је на терену, видиш, из једне партије министар, из друге директор шума, из треће директор шумарства, на регији опет стара власт са својим шумокрадицама увезана са полицијом, човјек каже, да те Бог сачува.

  Ја имам кичму,није лоша, само морам да пазим, због фудбала, мокрих ногу и увијек мокре, а дуге косе, зарадио сам тежак лумбаго, глупа младост.

  Али за праву борбу ја имам и кичму и муда, ја се РАТИО борим за природне ресурсе и програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, али умјесто да имам твоју подршку као идеолога и подршку твоје партије, ти покушаваш да последње морално свјетло у Српској угасиш, аферим.

  Печат и власт су код твојих и "мојих" како их ти називаш, мене и мојих ту нема, дајте ми печат у руке, па ћеш видјети како се стратешки ради,како се неуништив систем прави и држава гради.
  • Комуниста
  • ,16.03.2017. 23:39:34[169078]

  Upiso bi ti ratni staž da nisi dezerter. Nikom se ne piše radni staž za rad u crvenom krstu. Pitamo te krelac za zube, zimnicu, ogrev a ti se otvorio o sebi ko kod Zigmunda na kauču. Te nosio fudbalerku dugi vrat te igro fudbal bez kišobrana te znojili se tabani nazebo i na tu foru se izvuko iz pakla u ratu. Pa onda ga Baščaršija podvaljuje Srbima pa još nema sram da napiše da je vojsku prebalo prodati Baščaršiji. Skriva šumokradice, pokro pare što je dobio za zube i zimnicu a prst okreno u druge i viče drž lopove. Kad su mu se muda našla u procjepu onda kaže ma kradu svi prijatelju pa što bih ja prijavljivo što ne bi i ja uzeo triest miliončića. Pa onda sebe nazove posljednjim moralnim svjetlom. Još samo da budali neko da pečat u ruke pa da proda Baščaršiji mup i od tih para napravi ribnjak u zavičaju. Platio bi taj tuđim parama zub i petsto maraka samo kad bi imo pečat. Gdje su zubi prevarantu?


  • апостроф
  • ,17.03.2017. 00:54:12[169079]


  Ове аид-овце не можеш надмудрити, паметнице бабовееееееееее!

  Чуди ме да ме херцика бар не поздрави, а Богами и заштити од ових убица, не знам шта ћу растури ме ово балинче?


  • Осман Ђ.
  • ,17.03.2017. 06:36:22[169080]

  Ја не бих позвао омладину да се буне кроз фејзубке и твитере него да, заједно са својим родитељима или родитељима својих другова, изађу на улицу, стану уз нпр. жељезничаре и помогну њихову борбу и захтјеве. Само тако ће власт реаговати, **беш фејзбук и твитер. Осим ако оно јучер нису били сорошевци и обојени револуционари.
  Кретаивност показана кроз писања, цртања, карикатурисање и сл. неће забринути власт, али снага на улици...То је креативност које се свака власт боји...Поготово она која систематски негира постојање радника, него робова...


  • Симо П. Ороз
  • ,17.03.2017. 09:25:56[169082]

  Рибар,

  што си ти наше паре нудио за поправку зуба по сарајевској чаршији.

  Нема везе што је Дамир Никшић ок-тип, али нашим парама немереш поправљати зубе по Башчаршији.

  http://www.youtube.com/watch?v=gtlN3uKjVsI


  • Симо П. Ороз
  • ,17.03.2017. 09:26:30[169083]

  А ја и Комуниста да крезави ходамо...


  • Комуниста
  • ,17.03.2017. 10:01:07[169084]

  Simo brate hvala ti za ovaj direktan dokaz da je krelac otišao na Baščaršiju da ponudi zube. Cjelo vrijeme aid aid aid a dokazali smo njegove veze sa Baščaršijom. Oni su ga htjeli podvaliti Srbima, njima je otišo dati zube namjenjene Srbima. Veze je uspostavio u ratu kad je bio pregovarač i ta ljubav do danas živi. Vojna knjižica mu je prazna. Htjeo je prodati Baščaršiji srpsku vojsku. Sigurno je Nikšiću ponudio i da bude njegov distributer kradenih drva na Baščaršiji. Zube za Srbe pronevjerio i zato će iza rešetaka. Ja sam i jutros zvao dom zdravlja na Palama kažu krelac se nije pojavio i da ne dosađujem više. Kažem ja zvaću svako jutro i javnost izvještavati redovno da svi znaju kakav je to prevarant. Imam za sada jedanest spremnih da ga tuže za zube.


  • апостроф
  • ,17.03.2017. 11:00:45[169085]


  Османе,

  у ранијој колумни овдје под називом "Млади и политичке партије", има у архиву причитај, констатовао см да на милион људи који су овдје стално присутни, око 700.000 је пунољетних и 350.000 чланова партије, од тога преко 100.000 младих.

  Ја мислим да млади који су ушли у неке партије на превару, због обећања посла, треба да изађу из тих фабрика лажи-политичких партија.

  Нема посла и неће га бити док се не ријеши свесрпско јединство, док у скупштини не буде 2/3 већина,док у Сарајеву не буде јединствен став који ће редовно бити провјераван у НСРС, док се не формира ВЛАДА НАЦИОНАЛНОГ ЈЕДИНСТВА са јасним програмом развоја стратешких грана привреде, развоја коме је прилагођено школство за образовање кадрова и радне снаге за те гране, програма прилагођеног природним ресурсима, територији и људском потенцијалу, односно док се уз нечију супер чврсту руку и незапамћену дисциплину не почне радити на моралном и привредном препороду.

  Значи, ово је све срање, ни привредног, ни политичког, ни правног система, све нешто напола, на трећину, на четвртину, посла нема, а народ у партије, СУНЦЕ ТИ ЈЕБЕМ.
  Сад ти види до ког је апсурда доведено друштво, значи сваки други грађанин члан неке партије, а најсиромашнија земља у Европи.

  Недам Османе омладину на улицу и тачка, неће они бити монета за подкусуривање зато што су њихови родитељи, борци и бивши честити радници дозволили, да их политичка говна, увозни лобији и странци оставе без фабрика, без ресурса и да их понизе до имбецилности.

  Млади треба под хитно да излазе из партија, нека остане пар хиљада подгузних муха, да се ослободе индоктринације, да се ману расправе чији је вођа паметнији и да са осталим, сатиром и пријавом криминала, јебу власти на свим нивоима.

  Да розивају своје професоре и интелигенцију због комформизма,нека праве зајебанцију и перформансе као Бели Прелетачевић у Србији, видјећете шта ће тамо урадити таква тактика.
  На улицу за себе и своју дјецу нека иду они који су дозволили да их овако нагузе, па и ја са њима заједно.
  Баш као јуче жељезничари, веома културно, али то треба често, све због јавног мнења, па ћеш видјети онда како се ради, што од страха од губитка власти, што од страха од затвора и одузимања имовине.

  Нека млади раде своје, старији своје.
  Видјећеш посљедично демократизације унутар самих партија на власти, полако.

  Значи, има начина да се културно дође до демократског јавног мнења и успоставе СИСТЕМА ВРИЈЕДНОСТИ, како би се окренула прича са политике на привреду,, образовање, културу и нарочито потенцирам спорт, јер спорт продуховљује тијело, једнако као најбоља књига душу.

  Ја сам иначе за чврсту руку, нисам да будем искрен неки демократа, волим народ, волим дјецу, волим природу,осјетљив-рак, али нисам баш за нека велика састанчења са много оних који се питају.
  Ту је социјализам омануо, а ове наше политичке битанге наставиле на исти начин.

  Код мене ти је Османе овако, није ми тешко ништа,поред свог, урадићу и твој посао,само ме немој јебавати и правдати се како си ето хтио, ниси стигао, нешто не ваља, наби се на курац, ја ћу.

  Алим сам исто за систем максималне субординације, скоро као у војси.
  Кад се ја питам, ви радите, кад се ти питаш ми радимо, јебем ја пуно демократије,гдје је пуно тога, ту посла нема."
  Замисли састанак, један каже, ја мислим, други, ја мислим, трећи, ја мислим, четврти, ја мислим,пети, ја мислим, шести, ја мислим, седми, ја мислим, седамдесети, ја мислим, хиљадити, ја мислим, па МАМУ ВАМ ЈЕБЕМ, КО ЋЕ РАДИТИ?

  Ја сам за то, да ако је честит и доказано способан човјек, нека командује-управља, па макар било као на рендгену; ДИШИ, НЕМОЈ ДИСАТ, ДИШИ, НЕМОЈ ДИСАТ.
  Циљ оправдава средство, зар не?
  Ето, мало да се насмијеш.

  Српска ће ускоро доживјети катарзу, прво моралну, онда привредну, сигурно ће бити чиста, културна, запослена и модерна Република.
  Биће то сложна заједница, гдје се запослен народ бави спортом и културом, поштује традицију,поштује друге и другачије, и живи у корак са новим временом,прихвата промјене, али не по сваку цијену.
  Некад олако прихватање нечег новог за кратко вријеме кошта, поготово наивне, Срби то најбоље знају на својој кожи.

  Ето јасно и сликовито,написах како млади да раде и како да нама старијим помогну, да им можемо помоћи.
  Сигурно ће то у Српској једном бити, са мном, или без мене.
  Зашто?
  Јер имамо правне услове да домаћински управљамо својом кућом, имамо Републику Српску, предсједника, владу, скупштину, полицију, инспекцију,образовање, локалну управу под правном контролом, само још што рекао ПЛАТОН;" Да праве људе поставимо на права мјеста."

  Сад како ћете ви у Федерацији, то не знам.
  Због огромне већине мојих добрих паљанских муслимана који су сад у Сарајеву, због мојих комшија са чаршије и доста културних сарајевских муслимана, због спортских, музичких и других пријератних муслиманских великана, неких мојих професора, због свих честитих нана и деда које сам упознао ходајући бистрим планинским ријекама, искрено бих желио да се то и тамо једном деси.

  Сумњам да ће икад моћи, чак иако буде економског напретка,увијек ће бити неповјерење, јебасте се везањем усташких застава прије рата,дотукосте са Вашинготнским споразумом и кантонима.

  Сјети се Османе Алијине и Борасове заставе, како повезано вијоре над Сарајевом, док убија оно говно мог имењака Николу, српског свата и оца младожење,баш на дан вјечања пред мојом Црком у Сарајеву и баш на дан неуставног референдума?

  Извини, ово ја кроз одговор теби, свима помало поручим, јасно је то теби, поздрав.  • drazen78bl
  • ,17.03.2017. 11:17:35[169086]

  Ma немојте људи! Гдје би српски капетан сишао у чаршију да понуди зубе? Ја још увијек вјерујем њему, а не својим очима, јер је то частач човјек, велики српски родољуб. Морам видјети с Драгуљчетом да ми ископа неки снимак како клања у Гази Хусреф-беговој џамији. :D

  Лазаревић је вјероватно желио Санџаклијама продати зубе:

  "Mada, posle toliko godina, mnogo romantičnije zvuči priča da je Bajro u Beograd stigao autobusom, a potom seo u tramvaj i došao, posle više sati lutanja, do stadiona Partizana.
  Priča se i da je posle potpisivanja ugovora u beogradskoj bašti sedeo u raskopčanoj košulji na cvetove i u prašnjavim, kabriolet cipelama, uparenim s belim čarapama. Priča se i da je od kluba zahtevao samo da mu srede gornju vilicu jer je sve zube izgubio na krvavim utakmicama Druge lige SFRJ."

  Можда је чак као дугокоси фудбалер изгледао као Бајро. :P


  • апостроф
  • ,17.03.2017. 13:13:43[169087]


  Добар ми је овај Никшић.


  • drazen78bl
  • ,17.03.2017. 14:00:19[169089]

  A како то мене вријеђате да сам "педер", господине Апостроф, а овом Никшићу кажете:

  "Ево, добићеш посао. Значи, имаћеш проблема с мушкарцима. Од 10, 9 ће бјежат'. То ће у минско поље бјежат'. И онда ја сам размишљао шта да радим са њим. Кад буде попис, оно што уФатим, уФатим одма'. "

  http://www.youtube.com/watch?v=gtlN3uKjVsI

  Значи, да вам Никшић нахвата мушкараца по Сарајеву ФБиХ?! А занимљиов да најављујете и основање формирање еколошке полиције која ће људима силом вадити зубе, како бисте повећали број оних којима требају зубе и од странаца повукли више новца.


  • Осман Ђ.
  • ,17.03.2017. 14:13:19[169090]

  Дамир Никшић је представник строго грађанских вриједности и заговорник најграђанскије од грађанских опција и политичких мисли на том фону, а противник националних, односно националистичких, односно етно-клеро-националистичких идеја и политика у БиХ, региону, Европи и Васељени.

  Једном га је неко на Фронталу (могуће Дани(ј)ел Симић, не знам) крстио као "најмудријег" или "најпаметнијег у Бошњака", а видим и да га Никола Лазаревић сматра добрим и исправним, човјеком праве идеје и здраве полтичке мисли.

  Има ба наде, кажем ја 'вамо у себи, за себе...:P


  • slavija
  • ,17.03.2017. 15:33:32[169091]

  Капетан Никола!

  Нема потребе нити разлога за било каквим извињавањем, нити сам се ја осећао нешто увређеним. Много сам ја превалио увреда и понижавања са много много виших инстанци од оних од којих то никако неби смјело, тако да је она твоја опаскица била за мене безначајна.
  Ја сам ти ближи варијанти "Милост не тражим, нити бих је дао".

  Све што сам горе навео најмање је било упућено лично теби, нити да би се нешто од тебе очекивало. Све је то за јавност и за наук младима. Дао сам ти само предлог и материјала шта да урадиш, као партијски лидер,политичар, правник..., а на сву срећу и задовољство припадник и поклоник борачке популације.
  Обједини то све, додај још штошта и ненаведеног и драстичнијег има тога на сваком кораку, а умијеш ТИ ТО....отреси их јебо им ти м...,па ћеш да видиш како ти рипи рејтинг са 38 на мин. 3800...,
  Отреси багру, сијаче лоповлука, неправде, подјела, криминала, ЗЛА..., а не да се са њима лижеш и тврдиш како воде државотворну политику, па очекујеш да ти се аплаудира.
  Не иде то. Сачувај бар ти углед и част српског борца, официра, капетана...када то нису хтјеле силне српске генералчине. Видиш да је теби дано и да си "изабран". Мораш проћи мало кроз кушњу, јбга, сваком мученику је тако записано. Зна се чиме је посут пут до раја.
  Само ти њих отреси, и не бој се, јер није исто када то уради моја анонимна маленкост или лидер са твојим капацитетима.

  Ал'нећеш ти то!
  '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
  Дражен

  "А ја вас молим да преко др Дуњића у НСРС прозовете све одговорне зашто борци прве категорије ВРС морају умријети зато што немају здравствено осигурање, од БОРС-а, Центра за социјални рад, Бироа за запошљавање, министарстава,..... Притисните га да постави то питање! Дужан вам је, јер сте му бесплатно омогућили три одборника."
  ....................................
  То је државотворна политика, ту политику подржава и БОРС, па и капетан Ниџо.

  Министарска џукела звани П Ђокић је отворено то и рекао.
  парфраза-
  Побољшање стандарда борачке популације ће зависити и од смртности истих.Све што остане иза умрлих(пензије, инвалиднине) ће међусобно подијелити остали преживели који претекну. Има ли дубљег дна и ишта морбидније???
  А пошто све чешће умиру релативно млади људи из ове популацие, не треба се изненадити да се таква "државотворна политика" малосвесно погурава, убрзава.


  • апостроф
  • ,17.03.2017. 16:29:05[169095]


  Славија,

  од првог дана ја причам о државотворној политици,прије него иједан политичар у Српској, провјери.
  О томе сам причао још давне 2006 године на изборима, баш због тога што је дотадашње власти нису водили, нису они много старији од мене, да сам ја био мали, па се нисам разумио у политику.

  Мене не треба учити нико , па ни о политици,никад никог не копирам, политичаре поготово, али поштујем договор, у држању ријечи сам гори, него шиптари у беси, ја сам оригиналан, то сам видиш, од мене се учи, мене копирају, али јако блиједо.

  Мен више запамте на некој четрдесетници, него неке политичаре што добију 1,5 часова код Сузане Рађен Тодорић.
  Волт Дизни:Онај ко зна осмислити, он то зна и остварити"

  Народни сам ја човјек, јебеш све школе и паре, ако немаш душе?
  Кафански сам тип, што рекла моја баба, шарлатан, много сам зарадио, много потрошио, проживио и прошао у животу, вјероватно више него читав први политички ешалон заједно, јебо ти њихов живот, прошао им у лагању, састанцима и страху да не изгубе позиције, ја сам дерао мачку до педесете године, рак зарадио, испоравио се и ухватио овог јебеног посла, значи од мене свакако треба учити.

  Кажеш Славија да требам проћи искушење, зар после тешког искушења које сам прошао, канцера и само 63 килограма 2008 године, кад сам прошао голготу, треба још?

  Оставши жив, а молио сам Бога да ме узме какве сам муке прошао, на Божић 2009 године заклео сам се да ћу све што могу урадити за мој народ и да сачувамо ову прелијепу државу, тада сам у мају основао партију и кренуо озбиљно да се бавим овим послом, који је данас јако посран због тога ко се са њим бавио..

  Те исте године сам задужбинарски иконописао-живописао Цркву у Палама поводом њених сто година.
  Од 2010 године сам преузео рибарско удружење и уз лична средства и средства која сам обезбједио од донација, заједно са мојим рибарима и еколозима изградио сам највећи еколошко-спортско-рибарски центар у бившој Југославији у подножју Јахорине, на ријеци Прачи.

  Основао сам партију јер нисам био задовољан како се чува витални национални интерес, како се безочно пљачкају и уништавају природни ресурси, како се свјесно уништава оно мало привреде, видио сам шта нам слиједи.

  Позивао сам и тада, као и данас на САБОРНОСТ, на владу националног јединства, на заједнички наступ у Сарајеву, на 2/3 већину у НСРС, данас то исто тражим, при томе понудио 2010 године авангардни ЕКОНОМСКО-ЕКОЛОШКИ програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, програм који су разумјели и подржали страни и домаћи стручњаци.

  Нисам ја крив Славија што се нисам раније укључио, да нисам никад, било би најбоље за мене и моју породицу.

  Никад у животу нисам имао непријатеља, увијек сам био галантан, шармантан и вриједан човјек.

  Данас имам непријатеље што сам бранио народно, што сам опасан за политичке курве, за увозне лобије, за енергетске лобије, за шумокрадице, све сам то зарадио успут трошећи свих ових осам година мој лични новац.

  Знају људи колико ме то до сада коштало, али ево рећи ћу, добро преко 100.000 км, али ја сам на рачуну при оснивању партије имао пар стотина хиљада км. на ХИПОБАНЦИ, све се да провјерити.
  Ово да ме не питају одакле и да не серу како ме неко може купити за пар бирачких одбора, фуј.
  а сам ја такав, купио бих ја себи посланички мандат још 2010 године, кретала се цифра, од 20-30000 км, амене самог та кампања за Еколошку партију коштала преко 45000 км.

  Рецимо кад сам сазнао за болест, продао сам те 2008 године једно имање и кућу за 350.000 км,иако сам имао још много лове на другим рачунима, нешто и у штеку.
  Све се зна.
  Мене можеш купити лијепом ријечи, поштујем старије и ако хоћеш да ме частиш, коштам јако јефтино.
  Горча кафа, љута шљива,љута игарета, или да једем, пита зељаница и кисело млијеко, домаће.

  Поздрав.


  • slavija
  • ,17.03.2017. 17:47:40[169096]

  Још ћу ову кратко па нећу више по овој теми.

  Ми овдје полемишемо са тобом, Николом политичарем, лидером партије, ја мало више као са капетаном српске војске..., а ти удариш у своје личене јаде, здравствене и сл. Жао ми је због тога кроз шта си прошао, а и драго ми је да си се извукао.
  У вези здравствених проблема, има овдје на Фронталу и свршених и будућих доктора, о томе ти са њима, а и они ће са тобом или су те већ дијагностиковали?!
  :)


  • апостроф
  • ,17.03.2017. 18:24:34[169097]


  Намјерно сам Славија све написао, да знате.
  Ево ти си написао да морам проћи голготу, ја ти одговорим да сам је већ прошао.
  Неки кажу да сам се продао за пар стотина марака за бирачке одборе, ја им напишем да је то за мене један кафански цех.
  Неки ме питају што нећу да упишем војни стаж, нећу и тачка, никад ништа од државе нисам добио, па ми не треба ни тај папир.
  Неким смета што нисам био ијели рат у војсци, ја им напишем истину, да нисам ни морао, али сам ту био срцем, исто као што сам супер посао за државу одрадио у Зворнику.
  Неки кажу да подржавам неке због државотворне политике, ја им докажем да сам о томе говорио од првог дана бављења политиком.
  Неки ме нападају да сам са неким потписао споразум о програмској сарадњи, ја им потврдим и кажем да могу и други са нама потписати споразум, али искључиво на програмској сарадњи.
  Неки кажу.................................................................................

  Ето ако им је прече да лично човјека дискредитују, онда да им дам податке.

  Ако хоћете политички, све сам већ кроз коментаре и кроз колумну рекао, паметним и превише, њима се извињавам.
  На питања коректна и конкретна ћу одговорити, али питање не може бити инсинуација, као констатација, после тога ме као пита да ли је то истина?
  Ја неке који ме овдје растурају,којим је то некакав животни циљ, шта ли, жалим, али шта да се ради?

  Пречи је мени Османом коментар да сам коректан, иако зна кроз коментаре, да имам СТАВ, поготово чврст став по питању Дејтонског споразума.


  • Комуниста
  • ,17.03.2017. 19:26:46[169098]

  Hvališ nešto često Osmana. Vodiš ti državotvornu politiku za Baščaršiju. Ti tako ponosan ne bi upiso ratni staž. Upiso bi da imaš šta. Jesi ti kafanski tip i šarlatan popio si pare što si maznuo u ratu ambasadore Baščaršije na Palama. Vodiš probosansku državotvornu politiku. Čak i zube si prošverco dolje jalijašima krezubim. Vodio si i 2006. državotvornu politiku jer ti je Baščaršija bila centrala evropskih probosanskih ekologa tačno je. Stranku u Srpskoj si osnovo tek prije sedam godina. Potčo si na Baščaršiju Nikšiću na sećiju pa odma i zube ponjeo na dar. Prevario si srpski narod za zube. Niko zuba dobio nije. Odgovori nesoju. Gdje su zubi? Gdje je ogrev? Gdje je zimnica?Ne možeš dokazati porjeklo imovine. Znaju tebe ljudi iz Famosa šta si bio i šta si imo. Izašo si iz rata sa po miliona na hipobanki i ko zna kolko u slamarici. Radilo se humanitarno u Zvorniku. Nije se moglo ne zaraditi dobro gnjido.


  • Ostao bez fabrike
  • ,17.03.2017. 21:14:53[169101]

  Nikolu Lazarevića za vođu ustanka, ali se ne sme prodati, držimo ga pod kontrolom. Vraćamo otete prirodne resurse i fabrike od naorada, na prvom mestu idemo da vratimo oteti rudnik Stanare, a onda ostali rudnike, reke, obradivo zemljište sve što je stranac okupator uzeo. Dosta je više bilo okupacije u kolonizovanja ovih prostora. Jel tako Lazareviću?


  • drazen78bl
  • ,17.03.2017. 22:00:05[169104]

  Ево и ја подржавам идеју да Никола Лазаревић буде вођа устанка којим ћемо вратити отете ресурсе. Проширићу причу по интернету, анимирати стотине младих да га подрже, објевити текст о његовој храбрости и витештву. Пошто нема доказа из рата, ето му прилике да се докаже у реалном времену.


  • апостроф
  • ,17.03.2017. 23:00:31[169105]


  Нисам ја за вође, има паметнијих и способнијих, ја сам добар да помогнем да очистимо Српску од смећа, ионако ће ме и за тај посао оптужити да радим за Османа и Никшића, па још и ако ми додају Jasse-Ахмеда који је писмен и доста коректан,најебао сам, зар не?

  Да не пишем два коментара, успут да додам још нешто Славији.

  Прошао сам ја пријатељу осим здравствену и голготу кроз политику, распитај се мало какве сам све проблеме прије три године имао кад сам зауставио довоз отровног отпада из Високог, на Пале и регију.
  Сјети се овдје саопштења и тражења од Босића да се бар огради од свог начелника тровача.

  Па кад сам зауставио спрегу грађевинске и политичке мафије, било је ударна вијест на дневнику БНТВ.
  Па кад сам зауставио са еколозима уништавање најљепшег националног парка у Европи, НП Сутјеска од злочиначких миницентрала, мислиш да су ми то опростили.
  Сјети се овдје колумне: "Битка за Сутјеску добијена."
  Гдје тада бише борци и борачка,да ме заштите, њихову су дјецу тровали и пљачкали, као и моју?

  Избио сам и једним и другим и трећим милионе из џепова, то се не опрашта, зато су ми се крваво сад осветили на изборима у Палама, поништавајући ми преко 500 гласова,пиши ти Славија да је 38 колико хоћеш, све се да провјерити, али нису мене зајебали, него СНСД и новог начелника,њима сад фали један одборник, мени већина није требала, њима јесте.

  Нису нас заштитили коалициони партнери, сад због једног нашег одборника немају скупштинску већину у Палама и већину у граду Српско Сарајево, плус мјесто градоначелника.
  Ја уведох у 10% општина зелене у парламент, баш су ме зајебали тровачи из Пала, бар сад нисам ником дужан ништа помоћи, а биће пара за Републику Српску из еколошких фондова, ако Бог да.
  Извукао сам поуке из тога.

  Још једна ствар "ОСТАО БЕЗ ФАБРИКЕ", ти ме знаш, као и ја тебе, значи, ја сам идеолог, стратег, творац програма, широко образован, искусан организатор са 32 године радног стажа и упоран човјек.

  Кажу да је упорност интелигентних људи врлина, глупих, мана.
  Изгледа да ми се исплатила упорност.
  Ја радим коректно и стратешки,покушавам да ујединим српски народ око идеје и програма, желим да постане правило нови начин понашања и размишљања, односно да паметно, без сукоба у српском народу, изградимо неуништив правни, ппривредни и безбједносни систем Републике Српске, па докле догурам.
  Само да претекнем док темеље куће ударимо, неко ће ако Бог даље лако наставити.

  Политика је озбиљан посао.
  Неки кажу да сам другачији, да имам супер идеју и наступ, да је штета што нисам у некој јакој партији.
  Могуће, али ја немам ораха у џепу као те партије, имам јасан циљ, могу те партије са нама заједно правити државу,зашто ја морам ићи код њих?
  Ја сам прагматичан човјек, можемо се са свима договорити око програма и рокова провођења,.

  Нисам егзибициониста и популиста, као неки тзв. нови политичари, јуноше који се сломише галамећи и негативну енергију ширећи у народу, све мислећи да су месије, а не знају још ни шта је предјело, а камоли да дођу до главног јела.

  Поздрав и хвала на лијепим ријечима.


  • апостроф
  • ,18.03.2017. 01:23:29[169106]


  Дражене, овај задњи коментар је био намјењен Славији и остао без фабрике.

  Што се тебе тиче, немој ти младе анимирати за подршку мени на интернету, али ако си им пријатељ, савјетуј их да напусте партије.
  Да спале тзв. демокраске партијске књижице.
  Укажи им својим писањем како манипулишу са њима, отвори ти њима очи, немој их сад гурати да траже новог месију.  • drazen78bl
  • ,18.03.2017. 11:24:32[169107]

  Зашто би млади напуштали партије? Они управо требају да улазе у партије, раде притисак изнутра и потискују политичке ветеране. Што више младих, образованих и поштених у политици, то мање старих, необразованих и лопова. Говорим о младим људима с идеалима, којима се обраћате. На ону већини младих који у политику улазе да нешто добију, на њих не можемо утицати.

  Мени није јасно КАКО ВИ ТО ПОКУШАВАТЕ ДА УЈЕДИНИТЕ СРПСКИ НАРОД БОРЕЋИ СЕ У КОАЛИЦИЈИ С ЈЕДНИМ БЛОКОМ ПРОТИВ ДРУГОГ БЛОКА. Како можете позивати на јединство са "тровачима", "шумокрадицама", "узурпаторима природних ресурса"? Програмско јединство с онима који уништитше биолошку супстанцу народа, опустошише више но Турци и Швабо заједно?

  Јасно је да се извлачите и да сте без основа о себи спјевали бајке о храбрости. Немате ви те "бијеле бубреге" да стенете на црту ни Хамовићу ни онима који праве бизнис с мини хидроцентралама, а да не причамо да вам је "један човјек рекао да се губи глава у секунди ако се помену шумокрадице".

  То да немате ораха у џеповима је дискутабилно, јер само на основу коментара испод ове колумне испливавају веома непријатни аргументи, да је питање можете ли доказати поријекло имовине, да сте знали за кривично дјело о крађи шуме, а нисте пријавили, и кривично дјело преваре за зубе, огрев, печеницу, зимницу........

  А Џасе није баш писмен, прави највише граматичких грешака на овом форуму.


  • Herc-Тref
  • ,18.03.2017. 12:40:26[169108]

  Koliko budalastina na ovoj temi majko mila. Vi koji raspravljate ovdje ste idealni politicari i odlicno biste ste uklopili u danasnju politicku scenu. Gotovo svi, cast izuzecima, ste prije 2,3 godine imali drugacije politicke stavove i kako je moguce da za 2,3 godine (cim su prosli izbori) imate drugacije poglede. Nema drugog obrazlozenja do toga da ste u sluzbi aktuelnih politickih igraca i pojedinaca za rad malo interesa.


  • Симо П. Ороз
  • ,18.03.2017. 12:47:15[169109]

  drazen78bl,17.03.2017. 11:17:35

  ''Можда је чак као дугокоси фудбалер изгледао као Бајро.''

  Дражена баш азанима како изгледају мушкарци.


  • Симо П. Ороз
  • ,18.03.2017. 12:50:03[169110]

  апостроф,11.03.2017. 19:25:23

  ''Видиш Симо, ово је у духу колумне.
  Треба политичаре подјебавати.''

  Ако је судити по овој колумни и ако је то мјерило ти си највећи политичар у БиХ.
  Одавно нису неког политичара овако подјебавали,


  • Симо П. Ороз
  • ,18.03.2017. 13:05:18[169111]

  апостроф,15.03.2017. 01:02:30

  ''Јесам до душе три године прије рата упоредо радећи у Фамосу, имао и приватну фирму која је била много јака око жељезних легура(ер носачи-мреже и др.)''.

  Имао комшију који је био у посипним комисијама (инвентури) у Фамосу све до рата. Био је машински инжењер. Католик по вјери.
  Увијек му је тај попис робе сјебао празнике. По папирима има свега, а у магацинима пустиња.


  • Симо П. Ороз
  • ,18.03.2017. 13:15:11[169112]

  Да поштовани пратиоци Фронтала не би помислили да ја отварам неки рат против Дражена мора вас посдсјетити о чему пише на полчитичке теме у 2 сата иза поноћи:

  drazen78bl,13.03.2017. 01:51:11

  ''... ви (Рибар) на мене крећете најприземнијим покушајима личне дискредитације, злонамјерно ме називајући ме "ђеде-момче", што би био еквивалнет кад би неко вама написао "чукунђеде-ђеде" или чика Сими "курајберу-аскурђеле". Па онда на мене пројектујете своје сексуалне фантазије етикетирајући ме лажно иако сте генсеку Рајку Васићу баш ви написали хомосексуалне поруке:
  "Нема потребе да дубље тонеш.......волим ја кад ти доминираш, али молим те пази!!!!!" "Бруталан си Симо." "Симо, тебе набијем на курац блесава."

  ''Можда се вама причињавају педери од кад је Симо над вама доминирао и брутално вас третирао, но ја преферирам жене. Лично ми је огавно да два мушкарца воде љубав, али никад не бих људе тукао, прогањао зато што то воле. ''

  ово је већ забрињавајуће. Фурунџији у два сата ноћи на уму доминантни Симо, љубљење мушкараца, курајбери...
  Фурунџија је заборавио да се загонџије воде љубав, само ућеравају. Фурунџије су ту због љубави.

  Ипак мислим да за њега има наде, ни овај пут није заборавио да напомене да преферира жене.

  Ипак ми живимо у козервативној средини. Он то мора сваки пут урадити.


  • Симо П. Ороз
  • ,18.03.2017. 13:43:59[169117]

  *да загонџије НЕ воде љубав, само ућеравају.


  • апостроф
  • ,18.03.2017. 15:30:08[169122]


  Прегониш Симо, у Фамосу није било грађевинског материјала,тамо су били мотори, клипњаче, мјењачи, моја фирма се бавила искључиво набавком и продајом грађевинског материјала за изградњу објеката.
  Какве везе имају блокови од цигле, мреже за бетонске плоче, или Искрини, ТРИФАЗНИ ДВОТАРИФНИ ШТЕВЕЦИ-за неупућене, трофазни сатови за струју, најбољи у Европи, производила их Иска Крањ-дежела.
  Остаде ми плаћених 500 комада тих сатова у Фероелектру на Ступу(један 540 ондашњих ДМ), не успједох их извући у петак 3 априла, у суботу је већ било касно.
  Тог истог црног петка ми ХВО на Буни оте плаћен шлепер Р-носача, гредица за стубове, које су ишле за Шабац.
  И ту попуших 43.000 ДМ, једва живу главу извуче возач и оде у Шаба са празним камионом.
  Хоћеш још који детаљ?

  О подјебавању, потпуно се слажем, треба политичаре подјебавати, што ми треба да се овим бавим, зар не?

  Дражен каже да је добронамјеран, па опет покушава подметнути око имовине, рецимо поменута цифра из 2008 године од 350.000 км је била продаја дијела моје очевине и објекта који сам саградио на тој земљи.
  Ја сам научен да радим и стварам, моја МЕГА после рата је била јенда од најјачих фирми за правну помоћ и некретнине ,све до болести, кад је зартворена.

  Дражене, ево ти још један детаљ о пријератној имовини Лазаревића, па види да ли се такви продају за пар стотина еврића.
  Мало се распитај колико вриједи квадрат на Бентбаши у Сарајеву, а наша кућа на броју 1, удаљености 30м од Вијећнице је димензија 22x20, приземље и спрат, или укупно 880 квадрата стамбено-пословног простора?
  Ту је био конак, деценијама прије рата скоро стално попуњен.
  Али Лазаревићи су радни и вриједни, јесмо били, али нисмо радили као садашња кулачка дјеца, сви су завршили факултете прије рата,,неки су доктори, неки правници, неки грађевински инжињери,неки економисти, док су нам такође сва дјеца завршила искључиво државне факултете,наравно, после рата.
  Никад се нико није бавио политиком, осим што сам ја појео говно.

  Зато води рачуна кад покушаваш да подвалиш, размисли да ли неко има одговор на твоје подметање, што ти требају глупости?

  Против каквог сам ја блока Дражене,ни на овим изборима ништа ружно ни за кога нисам рекао, напротив,ја се базирам на програмску сарадњу,није све генерално лоше, има низ лоших појединаца на обије стране, или лоших политика.

  Примјер, рецимо бивши начелник Пала,или лоша политика САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ о чему сам писао 2014 године у мају, што се све потврдило шест мјесеци касније н аизборима.

  Мени никад нису сметали поједицни, ја сам се увијек одређивао о политикама и догађајима, никад од мене нећеш чути да ради лоше неки министар, него да ради лоше министарство, па дам примјер и предложим рјешење.

  Значи, не смета мени нико, нпр. ни Говедарица, ни Соња Караџић, ни Ђорђић и многи други, из како ти кажеш једног блока, нити ми сметају Радојичић, Стевандић и многи други, из другог блока.
  Апсолутно мислим да су добри Личанин-змај, онај Жупљанин из Спаса, па и Милојевић, само да спусти лопту.
  Сигуран сам да бих са таквим људима могао радити и сложну и стабилну Републику Српску оставити нашим младим.

  Мени смета љигава, безмуда и безидејна политика.
  Знаш, нама овдје срати је једно, водити државу под притиском и опстати 20 година је друго.
  Хоћеш ти стално да ми набијеш на нос Додика због моје подршке његове државотворне политике, али немаш начина.
  Не подржавам ја само његову државотворну политику, него и своју, политику коју сам прокламовао првог дана појављивања у медијима, нисам крив што смо нас двојица одскочили по том питању.

  Шта ја сад треба да урадим, да кажем како је човјек неспособан, да влада и људи тамо баш ништа не знају, мада сам ја за хитну и радикалну реконструкцију, кад већ неће САВЕЗ да се направи ВЛАДА НАЦИОНАЛНОГ ЈЕДИНСТВА.

  Ево теби влада,биду предсједник без дана радног стажа, па ћеш видјети какав је то систем, лако је срати и млатити о свему некоме ко није био ни каплар, а прича шта треба да раде ђенерали, зар не Дражене.

  Нисам ја крив што је до сада само Додик показао да има муда, да зна знање, мада је на задњим парламентарним изборима опстао, више захваљујући безидејним и јаловим противницима, него што је добро одрадио посао.
  Зар није тако Симо?

  Не сметају мени способни људи, не сметаш ми ни ти,поготово Славија и ратио, Симага,херцика,онај блесави комуњара, наравно ни мој Осман, ту смо да се зајебавамо, а Бога ми и да се потегне много питања.

  П.С. Ваљали сте ми Дражене вас неколико, са подметањима успједох да откријем све о себи, вјерујем да су посјетиоци портала изузетно задовољни изнесеним чињеницама и мојим одговорима, како о политици и мојим счврстим ставовима, тако и мом личном животу.

  Значи, задатак овдје ниси извршио, напротив, зато на посао, фатај крезубе ловаторе по Старчевици, брзооооооо, на извршење СУНЦЕ ТИ ЈЕБЕМ ЖАРКО, кад капетан српске војске командује.


  • podv0r
  • ,18.03.2017. 17:10:20[169126]

  Apostrofe,
  ti si pravo puk'o ljudino...
  PS
  Nista zlonamjerno


  • апостроф
  • ,18.03.2017. 17:35:11[169127]


  Ниси у праву,морао сам да не морам више никад ништа објашњавати.

  То је колатерал, али погледај мало боље текст колумне и моје кометаре, видјећеш какве и коме су све поруке послане, врло сам ја озбиљан човјек када се ради о опстанку и развоју Републике Српске.

  Поздрав.


  • drazen78bl
  • ,18.03.2017. 18:36:46[169129]

  Чика Рајко, ја морам демантовати кад нон стоп геј лоби на овом порталу, чији експоненти сте ви и господин Апостроф, дезинформише јавност.

  Просто човјека обузме милина када чита ове Лазаревићеве детаље из сладострашћа вас двојице, кад се пробуди ноћу, прво му је то на уму. Болест нека тешка! Али шта ћете, има болесника који с нестрпљењем очекују нове детаље. Ви што те детаље износите у јавност, желите и друге увући у те ваше играрије, ви сте потпуно нормални.

  Лазару страдала кичма, знојио му се дуги врат док је играо фудбал, промрзао у рату, а ви над њим радите доминацију?????? Лако вам је над нејаким, издоминирајте над Додиком или неким другим грмаљом, ако смијете. :)


  • апостроф
  • ,18.03.2017. 22:14:47[169132]


  Какве везе сад има овај Дртженов коментар са темом колумне, мојим коментарима и неким имагинарним Рајком?


  • drazen78bl
  • ,18.03.2017. 22:50:23[169134]

  Господине Апостроф, ви и чика Рајко сте овдје мене вријеђали да сам педер, што нема никакве везе с колумном. А ја сам морао одбацити те гнусне лажи и пружио доказе да сте вас двојица. Симо се и декларише као "агресивни хомчина", а представио се као Рајко. И ви сте мени давно рекли да је он Рајко, као и да сте само ви и Додик способни политичари у БиХ, те да само ви можете Додику на црту изаћи.

  Него, да се вратимо теми и коментарима. Нисте виђени синоћ у Градишки. Нисте позвани или нисте били у прилици? А ја се све надам да ћете замолити др Дуњића да јавно проговори у НСРС да борци прве категорије умиру, јер немају здр. осигурање и немају да плате болничко лијечење и терапију.


  • апостроф
  • ,18.03.2017. 23:57:43[169136]


  Чудноват си ти човјек, могу мислити како ћу горити кад сад проочиташ коментар о Додиковом скраћивању коментара у неким медијима?


  • sasa
  • ,19.03.2017. 10:25:34[169140]

  "Ne dajte da Vas zavedu" lazni proroci
  Nemate vise vremena jer sumrak je vec na redu
  Na glad i na razbojiste cekate....


  • ratio
  • ,19.03.2017. 10:28:25[169141]


  Ево рјешења!

  "Dr. Mao i njegov tim su osmislili šuplji bio-umetak u koji se stave matične ćelije osobe i sve zajedno se umetne u rupu u čeljusti u kojoj se prije nalazio korijen zuba. Taj umetak se s vremenom stapa s okolnim tkivom i povezuje matične stanice s okolnim te potiče rast novog zuba. Ovo otkriće moderne tehnologije obećava svijetlu budućnost stomatologiji i svim osobama koje imaju probleme sa zubima."
  "Ova tehnologija omogućuje ljudima da sami regeneriraju svoje zube u samo devet sedmica."

  http://www.atvbl.com/naucnici-smislili-za-devet-sedmica-novog-zuba/

  Цијеним да ће социјалним категоријама прије бити доступна ова револуцинарна технологија, него ли Рибареви зуби.
  Реалније је да им израсту нови зуби нови зуби...:)


  • апостроф
  • ,19.03.2017. 12:58:08[169146]


  Ову колумну о младим сам написао крајем фебруара.
  Ево другог марта се расписаше избори у Србији и због интелигентног зајебанта Белог Прелетачевића, показа се колико млади могу да утичу на јавно мнење.

  Нема ефикасније ствари од подјебавања званичне политике, окупи се њих пар, почеше причу на фејсбуку,никог не именујући, а сви се препознаше, направише пар перформанса и данас имају стотине хиљада посјетилаца на својој страници.
  Неће Бели тамо ријешити проблем, али је он почетак краја начина вођења политике и државе задњих тридесетак година, од Слобе, до жутих радикала.
  Лако им је било јебавати Слобину радничку класу без посла и неуке сељаке, хајде писменије од себе одради причом и медијима?
  Сјетите се само "предсједника" Томе и његових, за српски народ понижавајућих изјава везано за коришћење интернета.
  То је сад процес, колико ће трајати овиси од низа фактора.
  Дух из боце је пустан.

  Чудо су млади, само да се умијешају у свој живот.


  • mica trofrtaljka
  • ,19.03.2017. 13:41:09[169147]

  Нема ефикасније ствари од подјебавања званичне политике,
  Pa upravo to i radimo samo ti nikako da skontaš da si zvanična politika i podjebavana strana


  • апостроф
  • ,19.03.2017. 14:27:03[169149]


  Слажем се са тобом мицо.
  Само под појмом званичне политике ја мислим на власт, значи на нашу политику у Републици Српској, у Сарајеву и на локалу.

  Не видим ја да нека од партија СНСД,СДС, ПДП, НДП, ДНС, Социјалисти, радикали и други нису званична политика, зар не?
  Кога тачно подјебаваш, а кога не?


  • drazen78bl
  • ,19.03.2017. 22:25:09[169154]

  Да затварамо ову тему док се аутор мало рехабилитује, па 1.априла да свечано наставимо....... Мада ја кроз шалу шаљем врло озбиљне поруке. Али Лазаревић скреће с тих, њему непријатних тема.


  • апостроф
  • ,19.03.2017. 22:47:50[169155]


  Која је твоја озбиљна порука послана кроз коментарисање, реци једну?
  Гдје је одговор мице кад каже да сам званична политика и да ме зајебава, нека каже да ли зајебава и наше-званичну политику у Сарајеву и њихове који су званична политика на локалу?


  • drazen78bl
  • ,19.03.2017. 23:18:55[169157]

  Господине Апостроф, озбиљна је моја порука да др Дуњића замолите да изнесе у НСРС да борци 1. категорије умиру зато што немају здр. осигурање нити новац за лијечење, да наши људи немају ни оне1-2 КМ за партиципацију ни 0,90 КМ за лијек са А листе. Друго је што се ви бојите др Дуњића, избјегавате одговор зашто се он не јавља вама, а ви њему, нити вас је било у Градишки прије две-три вечери. Понизили сте хиљаде чланова ваше странке дајући је на једнократну употребу.


  • апостроф
  • ,19.03.2017. 23:40:20[169161]


  Ево одговор.
  Питаћу Дуњића да постави то посланичко питање на првој скупштини, ако није нешто друго већ припремио, колико знам, имају право на једно питање.
  Питај и ти Стевандића,знате се, поштујеш га, кажеш да те задужио, ако њега поштујеш, ваљда ћеш у будуће поштовати и његовог замјеника у Уједињеној Српској.

  Иначе ми имамо веома коректне односе у Градишци, надам се добро обављеном послу на уређењу и чишћењу града и цијеле територије Градишке, у припреми је план.
  Такође ту постоји реална основа повлачења фондова за капитална улагања у еколошку инфраструкуру и пољопривреду, ове и наредних година.
  Градишка и народ тамо ће то знати цијенити, ако Бог да.
  Тако то раде зелени мој Дражене.


  • апостроф
  • ,20.03.2017. 16:31:55[169183]


  Мицо,

  не одговори ми на питање, рече да мене подјебаваш,сложих се, ја само питах тебе, да ли то радиш према твојим пуленима?
  Ја нисам никад био власт, они су 20 година, значи и Бог и људи знају да су они бар десет хиљада пута више заслужили да им се изругујеш због њихових(не)дјела, ако их већ не можеш на други начин "казнити"?

  Паметан си, не рече ништа о колумни, видиш шта уради Прелетачевић, колумну сам мјесец прије његове кандидатуре написао, друго је кад је објављена, може се уз зајебанцију чудо направити,поготово ако се искено, зар не?

  Ено му већ овакви који мене овдје покушавају дискредитовати налазе да је пројекат сороша, да је ово, оно, фуј...................................

  Он је класични бунт младости,на други начин ради него што то ради школована господа и већ увелико родитељи, БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ, али је његово понижавање политичара помињања имена ко је какав доведено до савршенства, оно је прави одраз бунта младих према политичким курвама.

  Значи, да је ова колумна заслужила више коментара о тим феноменима, него што се на биједан начин покушало дискредитовати човјека који читав живот ради и гради, помаже друге и бави се злочиначким послом званим заштита животне средине, зар не?


  • апостроф
  • ,20.03.2017. 16:35:00[169184]


  Пардон,

  грешка, (помињања имена), него непомињања имена.


  • drazen78bl
  • ,20.03.2017. 19:58:16[169189]

  Господине Апостроф, јавно износите неистину да ћете питати др Дуњића да постави посланичко питање. Можете лагати нама, али немојте себи. Кријете ваш однос с др Дуњићем као змија ноге.

  Стевандића не могу питати, јер немам контакт с њим. Задњи пут смо контактирали кад сам овдје написао да мислим да је уцјењен, па ми се јавио поруком да "њега не може нико уцијенити". Ја имам поштовање због чињенице да ми је некад нешто помогао (задужио ме није), али ми смо политички прилично удаљени, тако да не могу да га питам да у моје име иступа у НСРС. Али ви с др Дуњићем имате другачији однос. Ви сте њему изнајмили странку, спасили му изборе. Ја га као политичара нешто и не поштујем.

  Тај новац од ЕУ фондова најављујете к'о што је Бата Живојиновић Штефици Цвек најављивао секс. Слатка прича, а новца нигдје. Бата је појео батак из њеног фрижидера, а ви себи узели кеш за зубе, зар не?! Напишите овдје колико сте узели од др Дуњића за рентање странке ако не желите да ја обавјештавам јавност! Драгуљче ми је доставио информацију, а Драгуљче је најјачи.


  • drazen78bl
  • ,20.03.2017. 20:00:13[169190]

  Moжете ли нам написати у којим све општинама имате одборнике?


  • апостроф
  • ,20.03.2017. 21:39:10[169192]


  Ето видиш, питаш, ја ти одговорим да ћу питати Дуњића да постави то питање, али теби одговор не треба.
  Знам ја шта тебе копка, ево имам добре односе са Дуњићем,имали смо заједнички интерес у Градишци, вјероватно поред финих људи са листе, не би тамо прошли, програмска коалиција је добила три посланика, одлично.
  Чуо сам се са њим синоћ,имали смо кратак и веома угодан разговор, има твој Драгуљче вјероватно снимак разговора, нека ти достави шта смо причали?
  Чуо сам се синоћ са још двојицом познатих политичара,данас са једним, нека Драгуљче провјери, можда спремам неки устанак против ботова-педера на порталима?

  Ниси ти мени поставио ни једно искрено питање овдје, него си подваљивао и покушао ме дискредитовати.
  Не разумијем, одакле ти толика мржња према мени и зеленим,наравно, ако си стварно слободан стријелац, друга је ствар ако то радиш по задатку?

  Нека ти Драгуљче убудуће даје одговоре.

  Поздав, остај ми у добру здрављу.
  Ја очекујем одговор од мице.


  • drazen78bl
  • ,20.03.2017. 23:28:50[169195]

  Каква црна мржња?! Ви сте овом маестралном колумном позвали да се спрдамо с политичарима, Додик нам недоступан, Дуњић никад није ни писао колумне, Мазалица давно побјегао, ви сте нам једини доступни. А и дајете повода. B-)

  Драгуљче ми каже да се ви бавите бајкама. Ја му вјерујем. Дуњић вас није звао на свечаност уједињења, зар не?! У којим све општинама имате одборнике?


  • drazen78bl
  • ,20.03.2017. 23:33:11[169196]

  Ево га С.О.С. позив:

  апостроф,17.03.2017. 00:54:12[169079]
  "Чуди ме да ме херцика бар не поздрави, а Богами и заштити од ових убица..........."


  • Комуниста
  • ,21.03.2017. 11:34:43[169200]

  Zvao sam i juče i jutros dom zdravlja i opominju me prevarantu zbog tebe da im ne dosađujem. Zuba ni dalje nema, moram da se crvenim zbog tvojih izbornih laži nesoju. Samo tražim ono što je obećano a gospodin galami na mene što tražim ono što mi pripada. Imam Dunjićev broj završava sa 538 pa ću ga pitat za zube kao tvog žiranta jer meni je ekološka partija obećala zube a on je bio ta partija na izborima pa kad te Dunjić izriba prisješće ti sve laži. Prodo si srpske zube dole na Baščaršiju a pare što su stranci dali za zube stavio sebi u džep lopovčino.


  • маркан
  • ,21.03.2017. 20:35:55[169210]


  Неумјерени кометари поводом трећег блока су ме отјерали са Фронтала прије више седмица, коментарисао сам јуче због сулудог Васићевог текста .
  Ово сад коментаришем кад сам се већ изнуђено вратио због некоректних људи према еколозима.
  Стварно нема смисла, нисмо ваљда толико дно дотакли да својој дјеци радимо зло, да би кад се прочита текст и одговори аутора текста, нанијели никакву штету еколозима и њему лично.
  Забринут сам искрено због неких коментатора, без обзира којој политичкој опцији припадају, искључиво као родитељ и поштовалац јединог портала на ћирилици, мада ми не сметају ни они који кометариш латиницом.


  • drazen78bl
  • ,21.03.2017. 22:46:26[169214]

  EКСКЛУЗИВНО: Лазаревићева изборна рачуница

  http://www.youtube.com/watch?v=KswN4epEa6I

  Cirko: Nazivaju vas liderom krezube Srbije!!! Oni vas ismevaju.
  Sojic: Znas li ti Cirko kol'ko ima krezubi u Srbiju a? Pa nek samo ovi kojima 'fale prednji zubi glasaju za mene, pa ja cu da budem treca stranka u Srbiju bre :)


  • апостроф
  • ,21.03.2017. 23:42:32[169219]


  Симо, баш сад писах о седларима на посту о штрајку жељезничара.


  • Осман Ђ.
  • ,22.03.2017. 09:15:16[169225]

  Прочитах неки дан овај цитат од Иве Андрића код Васковића:

  “Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje opozicije da zdrav razum i prav sud u njoj otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takva poremećena opozicija ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete”

  Ту негдје дође и ствар омладине која би "интелигентно под**бавала власт и политичаре": ништа друго, ништа снажније, паметније и конструктивније овдашња омладина и не може понудити осим пуког под**бавања, то је тај домет. И Прелетачевић и његова екипа су сасвим искрен приказ те неполитичне карикатуралности и јалове, безидејне зафрканције, без суштинског знања о ичему осим спознаје о очајном стању у којем се живи, стању које призива очајнички крик...И ништа више од тога, ту све згасне, ту све престаје и све наставља полако кретат ка свом концу и нестајању...
  Том безидејном свијету припада и тзв. радничка класа, и тако даље...Увијек се кладите на ентропију, највеће су шансе...


  • drazen78bl
  • ,22.03.2017. 20:11:25[169239]

  Лазаревића зај..авају и на порталу БНтв. Прича се шири:

  рибар
  19.03.2017 22:41
  Није небитна вијест. Ипак је то партија са два посланика. Оба су показали да су писмени посланици, криво сједи, право реци. Волио бих да остану у добрим односима. Лично ми не би сметало да се удруже са зеленим Српске, напротив. Ми имамо на локалу одборнике, имамо идеологију, идеју и авангардан програм, добро би билоо да не чекамо 2018 годину да имамо посланике на републичком нивоу. Било би то добро за нас, за њих као посланике, за њихове чланове, за афирмацију Републике Српске пред свијетом и зеленим ЕУ. Велика би то ствар била да имамо преставнике који ће предлагати законе из области заштите животне средине, заштите природних ресурса, и законе који предвиђају стратешко улагање у пољопривреду, зелену енергију и посљедично туризам. Ту је свакако 80% стратешког развоја привреде Српске у наредним деценијама. Да не говорим колико би наши партнери, зелени ЕУ и свјетске еколошке фондације поздравиле и кроз фондове подржале чињеницу да су зелени Српске после уласка у локалне парламенте, постали и парламентарна партија на републичком нивоу. С поштовањем Никола Лазаревић.

  @ribar Lazarević-prevare
  A ovaj ekolog Nikola Lazarević tzv predsjednik Ekološke partije Republike Srpske, prevara vijeka. Svake izbore prijavljuje fiktivne kandidate širom RS, nakon toga prodaje biračke odbore drugim strankama i uzima ozbiljan novac, a svoje prevarene kandidate na lista Ekološke partije ostavlja na milost i nemilost bez zaštite u biračkim odborima i bez prava na kandidovanje posmatrača, sa njim bi trebalo da se pozabavi Tužilaštvo BiH

  re ribar
  Pitannje za zelene Srpske.Ko vam je glavni muftija?

  рибар
  Молим вас да објавите коментар. Злонамјерно је коментатор написао да је Еколошка партија РС продавала бирачке одборе. То није било могуће јер нисмо учествовали на изборима2014 године, а ове године смо од нових партија направили најбољи резултат уласком у 10% општинских парламената. С поштовањем Никола Лазаревић

  xx
  Nikola Lazarevicu, vi se drzite ekologije smo da biste izvukli kakvu donaciju i nikakvo strucno znanje nemate u toj oblasti. Nikakve ekoloske organizacije stvarno ne postoje i to je najbolje pokazao slucaj sa Trumpom kada su se upravo najace tzv.ekoloske organizacije digle pre nego je čovek stupio na duznosy. Ništa drugo nego produzena ruka globalista. Upravo neki članovi zelenih partija su bili najveći zagovornici krvavih pirova u svjetu. Nije slucajno jer sam vec gore pomenuo.

  za Ribar
  Pa ti si čovječe imao 38 glasova a cijel tvoja stranak u Palama 82 glasa. Moja baba da se kandidovala imala bi bar 40 glasova. Kakav vaš program pa to ne postoji, mi ćemo ovo, mi ćemo ono, truć, bruć i ništa. A kakvi su ti ostali članovi e to je tek priča za sebe, priča koja je osvojila 82 glasa.


  • Комуниста
  • ,23.03.2017. 22:29:19[169266]

  Stiglo proljeće a ovaj krelac nijednom Srbinu nije dao obećanu zimnicu. Pojeo sve sam prokletinja i resto stavio na banku. Jutros opet zovem dom zdravlja ovaj put gospodin koji nije upućen pa mi reče da će provjeriti. Kad sam mu dao detalje čovjek pao sa stolice. Kažem mu već nas je petnest idemo sa krivičnom prijavom za prevaru. A on od sedlarima. Stavio milione na banku i zajebava sirotinju. E pa nećeš prokletinjo. Šamaro sam predsjednika opštine a da ovom gnjurcu pustim da se igra sa mnom. Platićeš i zube i zimnicu i ogrev kunem ti se ambasadore Baščaršije na Palama.


  • Комуниста
  • ,27.03.2017. 10:12:46[169317]

  Јutros ponovo zovem dom zdravlja sad već i njima postalo zabavno pa smo se dobro ismijali na račun poletarca ambasadora Baščaršije na Palama. Ne mogu vjerovati da sam mu povjerovo da će narodu dati zube. Kažem da mu i nisam povjerovo već hoću lažovčinu da istjeram na čistac. Kad dobije presudu da svima plati zube neće mu više pasti na pamet da se igra s narodom.


  • маркан
  • ,27.03.2017. 13:52:39[169325]


  Ја се извињавам нормалним, нешто је било приче о теми колумне, нешто су говна коментарисала, углавном, ја се више по овоме нећу оглашавати, видјели сте да нисам данима одговарао на провокације болесника, туђих слуга и АИД-оваца, као што је комуниста.


  • Симо П. Ороз
  • ,27.03.2017. 14:02:30[169329]

  маркан,27.03.2017. 13:52:39

  Јес'то ти Рабаре?


  • Симо П. Ороз
  • ,27.03.2017. 14:08:52[169330]

  Комунисто,

  нешто контам, кад се у Србији може за предсједника пријавити под псеудонимом, вјероватно се екипи могу придружити под псеудонимом Симо Ороз у потрази за истином око зуба и зимнице.

  Стави ме на списак.


  • маркан
  • ,27.03.2017. 21:30:58[169335]


  Симо, додијало брате.
  Није ово због Лазаревића,али се мора бити бар мало коректан.
  Поче прича о трећем блоку прије два мјесеца, разјебаше је Дражен и овакви као комуниста.
  Ја се тада активно укључим, оно тамо само зло, напишем пар коментара, онако више за размишљање, напишу и други нормални, кад поче јад и чемер.
  Напишем да нећу више коментарисати,па и нисам дуже вријеме, али се деси овај текст, па Стевандић и неки други актуелни догађаји..
  Зајебах се, порекох па се поново укључим.
  Објави се овај добар текст о младим,ћутим, нападоше човјека као да је Јасеновац држао.
  Поче прича о Стевандићу и Дуњићу, прича која мене интересује по питању укрупњавања политичке сцене и алтернативе.
  Опет исти серу и све обесмишљавају.
  Уништише портал својим болесним коментарима типа неких протозоа, надражајима око ануса, називима других да су козојебци и овцојебци.
  На другом посту сам реаговао на такво дјеловање, посебно овог Дражена.
  Ово сам намјерно овдје реаговао на овог комунисту АИДовца зато што враћа расправу, мада текст није пар дана коментарисан.
  Па докле више?
  Осјећам се ја силован, могу мислити како је људима који пишу текстове.
  Јеси ти неки дан написао како не коментаришу Дакића?
  Неће ни о чему паметном да воде расправу, дај само да се понижавамо, да черечимо друге и да обесмишљамо сваку тему, тиме највише наносећи штету Фронталу.
  Па јебем ли га више, доста.
  Ја сам морао реаговати, није било боље прилике од овог поступка комунисте.
  Чуди ме да администратор бар не пошаље опомену, зна сваког од нас ИП адресу,успут, да знаш, нисам рибар, провјери код Шикуљака.
  Ако не можеш ти, можда може Дражен и овај АИДОВАЦ који ме изнервирао.


  • Herc-Тref
  • ,27.03.2017. 22:40:56[169336]

  Markane isti savjet dajem tebi kao i Simi. Drzi se teme, komentarisi temu i repliciraj samo onima koji polemisu na zadatu temu i to je sve, a prsto je i efektivno. Cilj tih koji potezu teme od prije 25 godina i komentarisati ih sada kada to nema nikakvog smisla je nista drugo nego obesmisljavanje svakog konstruktivnog razgovora.
  Ako ti repliku pocinje frazom "Vidi sime geja, ljubitelja koza bla bla" vrijedja prvenstveno sve normalne ljude koji to citaju pa i samog objekta, vrijedja ovaj portal, vrijedja urednika, vrijedja vlasnika, malogradjanski je i nagoni na povracanje. Jednostavno ignorisi svakav takav komentar koji ne sadrzi osvrt na samu temu, vjeruj mi toliko ce im biti dosadno ovdje da nece vise ni pisati.
  Dakle samo IGNORE IGNORE IGNORE i nece biti problema.


  • Осман Ђ.
  • ,29.03.2017. 13:44:16[169363]

  Да ли неко испред ЗОРЕ, односно Еколошке партије РС-а учествује на овом скупу: http://www.srna.rs/novosti/484835/cubrilovic-aktivno-se-ukljuciti-u-projekat-zeleni-grad.htm


  • Симо П. Ороз
  • ,30.03.2017. 09:08:59[169374]

  Комунисто, колико нас до јутрос има на списку за тражење правде и зуба?


  • Комуниста
  • ,30.03.2017. 09:59:45[169377]

  Simo brate ne možeš ko anoniman podnjeti tužbu al ima nas dovoljno. Hvala ti znači nam svaka podrška. Da gnjurac plati za sve svoje laži. Ćuti prevarant o zubima i zimnici, ćuti o projektu zeleni grad naravno jer evropski zeleni nikad nisu ni čuli za njega. On je samo onima uzeo pare i ako ambasador Baščaršije na Palama ima svoje ljude u sudu Bih pravda će ga stići u Strazburu a oni odsjecaju malo veće kazne. Sjetiće se svojih laži kad ga u zatvoru budu trtili. Pokajaće se al će bit kasno.


  • апостроф
  • ,30.03.2017. 22:16:45[169393]


  Османе,

  поштујем те, само коректно.
  Не, није био нико од српских зелених, мада сам ја јуче и данас био послом у БЛ.
  Не идем на скупове које организују "проеуропљани" који носе лила гаће, сад ко је био, то већ није мој проблем?
  Н ешалим се, стварно не знам ко је био,сад проичитах, видио сам у скупштини Праштала и још неку двојицу са њим у оним пантолонама хеланкама.

  Гузице им што рекла моја баба, "као чено лука"

  Ја сам баш у то вријеме био баш у лијепом друштву, недалеко од лила гаћа.


  • Осман Ђ.
  • ,31.03.2017. 08:51:54[169404]

  Апострофе,

  хвала на одговору!


  • Комуниста
  • ,02.04.2017. 23:10:48[169476]

  Ribare kako ti znaš da ti muškarci imaju lila gaće? Ja znam samo kake moja žena gaće ima. Primjetio si i helanke na muškarcima a očito da si im i gujicu ocjenjivo. Nema sumnje da si ti furundžija broj dva. Zar ne Simo?


  • апостроф
  • ,02.04.2017. 23:19:39[169478]


  Тек сконтах да су Симо и комуниста исти лик са два ника, аферим.


  • Комуниста
  • ,02.04.2017. 23:42:10[169483]

  Za tu brzinu kontanja gnjurac trebaju ti još dvije noge. Pitaj malo po regiji ko je šamarao načelnika pa ćeš znati na koga si se namjerio. Ne morate ti i kompanija gatati ko za Simu. Pošto je stiglo proljeće a niko od tebe nije dobio obećanu zimnicu jel pošteno da te ubacimo u turšiju. U malu teglicu. Da budneš mali punoglavac. budi bar sekundu ljudov pa priznaj da je to pošteno.


  • Симо П. Ороз
  • ,03.04.2017. 00:06:12[169487]

  Комунисто,

  није Лазаревић гледао у лила гаће зато што је педер него да исте евидентира.

  О томе је још одавно писао Пера Луковић.

  Да подсјетим, ево линка:

  http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-licnosti/80164-Ekologijom-protiv-pederluka.html


  • апостроф
  • ,03.04.2017. 00:49:18[169493]


  Ја јеси ме Симо овдје зајебао, свака ти част, за ово до сада нико није чуо, зар не?

  Комуниста, представи се, онда ћу те испоштовати, хајде око зуба и друге глупости инекако, мада наносиш огромну штету Фронталу, али пријетње, нема више смисла?
  Ја очекујем да нешто смијешно напишеш и подјебеш у духу колумне, као Симо, ти искључив као дрот.
  Ово што си задње написао је за АДМИНИСТРАТОРА и за полиције, води рачуна!?  • Симо П. Ороз
  • ,03.04.2017. 07:19:17[169500]

  Јебаји га Лазаревићу,

  живимо у држави у којој државни министар безбједности за каменовање шефа посланичке групе у државном парламенту каже да је дотични добио што је тражио.

  Опасна времена.


  • Комуниста
  • ,03.04.2017. 12:58:14[169511]

  Kakvu policiju kljusino? Policija treba da te privede za prevare i izdaju da objasniš gdje su pare kako si došo do miliona na hipo računu. Ispoštuj ti one koje si prevario za zube pa nek ja budnem zadnji. Kakve pretnje nesoju? Grota je slabašnom kosti polomit. Vidiš ti sebe u rijeci kad pecaš. Ko štiglic si. Imaš više čirova po licu nego babaroga. Tebi je kazna što si takav kilav i smotan. Tebe bi vuk oduvo ko onu kućicu tri prasića. Al ćeš robijat za prevaru i pronevjeru zuba. Policija samo što nije zakucala. Spavaš li mirno Lazareviću?


  • slavija
  • ,03.04.2017. 13:46:44[169514]

  Комуниста 03.04.2017. 12:58:14
  истовремено:
  КЉУСИНА - (мрцина, коњина, великих габарита..., а лијен, бескористан, ждере..,)
  РАГА - слабашне кости, има угрке, чиреве, килав, смотан, ни вуци га неби хтјели, неухрањен...,
  :-o:-o мало збуњујуће, зар не???

  зербише Капитан...160 комментаре, АЛЛЕС ГУТ, СЕхР ГУТ...,B-)


  • Симо П. Ороз
  • ,03.04.2017. 14:54:46[169518]

  Крин,

  за кога навијаш?
  Рибара или Комунисту?

  Ја за Комунисту.


  • апостроф
  • ,03.04.2017. 20:06:39[169526]


  Славија, појасни?????
  • slavija
  • ,03.04.2017. 20:30:38[169527]

  Хвалим те и истичем да си као ријетко ко сакупио ево већ преко 160 коментара! :-o


  • jasse
  • ,03.04.2017. 22:29:00[169529]

  Ja sam na strani Ribara.Komunista se napucao,boga pitaj koliko,jagnjetine prasetine,sjebao zube(mozda nije ni prao prije spavanja) i sad bi iz pocetka.E pa nemere.Ako mene pita ,prvo zubi bakama i dedama,pa onda omladini, i nakraju ovi sto ne peru zube.


  • jasse
  • ,03.04.2017. 22:32:53[169530]

  Zaboravih pojasnit,omladini prije jer nisu jadni krivi sto im nedostaje mnogo sta u ishrani.Ili im je nedostajalo u djetinjstvu.Pa tek onda ovima sto su pojeli stdo ovaca i farmu prasadi.Ako sta ostane dao bi i pederima...


  • апостроф
  • ,03.04.2017. 22:47:29[169532]


  Мајку му јебем,, стварно овдје у на свим постовима много приче о педерима, пуно асоцијација на педере, чак и линкова са других портала "ЕКОЛОГИЈОМ ПРОТИВ ПЕДЕРЛУКА".

  Шта је ово?
  Ахмеде, нема везе са твојим коментаром, ово сам искористио да се мало зајебавам.
  Иначе врло конкретно и погођено у сриду, нећу да коментаришем даље јер си поменуо неког ко је за сва времена на ИГНОРЕ.

  Славија,
  хвала, мада мени није био циљ оволико кометара, видиш да сам по два дана прескакао да ништа не напишем.

  Јебеш оволико коментара, кад их ни трећина није било о теми поста, није до мене.

  Поздрав обојици.


  • Крин
  • ,03.04.2017. 23:07:04[169534]

  Симо, за Рибара!

  Рибар и ја смо "Мектићеви осветници"!

  Представљам ти химну "Мектићевих осветника":

  http://www.youtube.com/watch?v=jsCR05oKROA


  • Комуниста
  • ,03.04.2017. 23:42:14[169538]

  Spavaš li mirno Lazareviću?


  • Комуниста
  • ,03.04.2017. 23:45:17[169539]

  Ahmede jalijašu ne uzimaj me u usta. Napuco si se ti napoja sa svojim ambasadorom na Palama koji ti dirka lila gaćice ovako javno.


  • апостроф
  • ,04.04.2017. 00:00:44[169543]


  Ахмееед беееееже праааааааааааво говораше,, чуј Симага ботчино, хај жељо моја, ааааааааамааааааааан праааааааааво говооооораше!!!!!!!!!!


  • Осман Ђ.
  • ,04.04.2017. 07:05:42[169555]

  "Дођу тако времена кад п'јан проговори, тријезан зашути а администрација заспи сном праведника..."

  Зар не?


  • апостроф
  • ,04.04.2017. 13:49:17[169563]


  Османе, не разумијем, предпостављам да није због моје зајебанције.
  Неважно, ово сам се мало шалио са симагом јер је мене и Ахмеда прозивао на пар постова.


  • Симо П. Ороз
  • ,04.04.2017. 16:13:23[169566]

  Лазаревић у Лазу!


  • апостроф
  • ,04.04.2017. 22:36:48[169572]


  Добро да завршимо са зајебанцијом.

  Данас сам чуо фантастичну изјаву на твитеру Прелетачевића, свака му част.
  Момак каже, ја сам своје урадио, шта хоћете, да водим протесте, организујте се на локалу у удружења, повезујете, критикујте и контролишите власт, није тачан текст, али је суштина ту.

  Управо је порука ове колумне била усмјерена на то да се наши млади, који су неисцрпно благо идеја, трзну, да раздрмају своје родитеље.

  Стварно је вријеме да почнемо мислити својом главом, да заборавимо на своју немоћ, баш због своје дјеце..

  АВЕ БЕЛИ.


  • drazen78bl
  • ,05.04.2017. 10:01:19[169576]

  "Ахмееед беееееже праааааааааааво говораше,, чуј Симага ботчино, хај жељо моја, ааааааааамааааааааан праааааааааво говооооораше!!!!!!!!!!"

  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  Лазаревић у Лазу!

  :-o:-o:-o:-o:(:):):D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D


  • slavija
  • ,05.04.2017. 10:36:06[169577]

  Нашико се додикове крууушке!
  С једне стране види овамо добри људи, хтио би са њима, а с друге, крууушка вољеног вође је "крууушка" а лоши људи, јбга...,тако да ниђе није прист'о.:D:D


  • апостроф
  • ,05.04.2017. 12:21:23[169579]


  Славија,

  Прво ниси схватио због чега пјесма, нисам ја био пијан.

  Ова пјесма је била зајебанција јер се мало Ахмед нашикао,што је и признао у коментарту, а ја мало зезао Симагу.

  Успут, немој Славија подмуклости, ова је мала, какву си на другом посту направио, тамо нећу коментарисати.
  Молим те коментариши текст,немој бити мали човјек, већ их има довољно овдје, рече да си РВИ,ја то изразито поштујем, рече да имаш троје дјеце колико се сјећам, па баш се ја за њих борим.

  Знаш ти добро шта ја радим, баш хоћу да и њима између осталих сачувам ово мало ресурса, да се успостави правни и привредни систем, да нам се дјеца и омладина не облаче у СЕКНХЕНДУ, да немају младост као ова садашња, ПРОЧИТАЈ КРАЈ КОЛУМНЕ.

  Испада Славија да си БОТ, по твојим коментарима, ти како хоћеш?

  Поздрав.


  • Симо П. Ороз
  • ,05.04.2017. 13:38:49[169583]

  Лазаревићу,

  Славија бот, ја бот, овај бот, онај бот ... Само није Ахмед, а да си мало размислио сјетио би се да су Јассе и хаџи-Лојо исти лик, а Лојо те није баш штедио...

  Ти си се уповином гласа Ахмедахаџи-Лоје политички вратио на БХ-ниво, да тако кажем.
  Сад су се сви сјетили да ти је сједиште странке која те кандидовала за предсједника РС било у блискоисточном Сарајеву.

  Како сам написао на неком скорашњем коментару, многи су искористили Фронал, једино сте ти фурунџија на Фронталу извршили политички харакири.


  • апостроф
  • ,05.04.2017. 14:51:21[169591]


  Ја Славију поштујем.
  Тебе поштујем, карабају и рецимо змаја посебно, имају људи став.
  Нисам ја никад био ни против Дражена, окренуо се против, пошто ме је двије године прије тога подржавао, окренуо се 2014 године због моје колумне САВЕЗ ЗА (НЕ)ПРОМЈЕНЕ, шта да радим.
  Све што сам тада написао шест мјесеи прије избора, обистинило се на изборима.
  Не може негативна енергија ником добро донијети, видим да се и данас настаља скоро иста прича.
  Неки иду према мени скроз ниско и брутално, ничим изазвано,нити заслужено,незаслужено, не само због мог писања овдје, него и онога шта сам радио у животу?
  То не приличи ни најпокваренијим, поготово не будућем доктору,али шта да радим?

  Што се тиче наше идеје, ја сам задовољан.
  Покренули смо процес, ради се стратешки, ево влада и општине крећу много озбиљније у рјешавање проблема еколошке инфраструктуре и чишћење и уређење Републике Српске.

  Потписали смо ССП, потписале влада Српске и Федерације агенду, много се из тога може добра извући по питању пројеката, како у Републици Српској, тако и заједничких, на основу међуентитетске сарадње, па и међуграничне сарадње.

  Ја сам коректан и конкретан, сви то знате, не желим да се мијешам у односе два блока, поштујем програмски споразум са партнером, ускоро ће неки резултати ако Бог да бити видљиви.
  Водим одговорну политику на заштити интереса Републике Српске, али гледам да што боље односе имамо са комшијама из Федерације, због безбједносног, посљедично и због економског аспекта.
  Значи, стратешки радим и размишљам на заштити животне средине и природних ресурса, услова биолошког опстанка свих грађана Српске на овим просторима.

  О томе како сам и зашто ушао у ову причу, све се зна,(написао сам у једном коментару на овом посту, мада сви већ све знате) успјели смо наметнути причу, иде полако промјена понашања и размишљања.
  Отпора ће бити, како од разних лобија, тако и од политичких партија које искључиво наступају са паролом, "ИЛИ СИ СА НАМА, ИЛИ ПРОТИВ НАС", без обзира што и они причају да желе исто што и зелени.

  Коме сметамо, шта да радим, од нас сигурно никог глава неће заболити, напротив, спремни смо радити заједнички, од локала, до владе, избори су завршени, фатајте се господо посла, да заслужите догодине гласове од народа.

  Не желим ни да помислим да ће бити другачије.


  • racic.dragoslavv
  • ,05.04.2017. 14:54:56[169593]

  Ti si lazareviću jedna obična džukela.
  samo je simaga veća od ebe


  • slavija
  • ,05.04.2017. 16:01:24[169602]

  апостроф,05.04.2017. 12:21:23[169579]

  Славија,

  Прво ниси схватио због чега пјесма, нисам ја био пијан.
  ...................................................

  Не, ниси ти схватио шта сам ти написао у последњем коментару.
  Или ниси хтио да схватиш??!!

  Не можеш човјече с једне стране писати негативно о друштвеним аномалијама, критиковати (оправдано и на мјесту )све накарадности..., а истовремено носиоце тог система подржавати и хвалити како воде(твоје ријечи) државотворну политику.
  Не иде то никако заједно, ебга!

  Сасвим је онда нормално да као такав наилазиш на ниске ударце, подјебавања како ти кажеш, зајебанцију и сл. И ту ние ријеч ни о каквим подмуклостима. Ја се тим спортом не бавим.
  Ја тебе не анализирам, нисам те струке, а појединости о теби знам веома мало да бих се упуштао дубље. Ови други момци вјероватно знају више па тако и наступају.

  Од мене има подршку свако ко је против овог накарадног система и власти.
  Ко год изражава било какву подршку истом ја га најблаже речено не симпатишем.
  Толико и о мом ботовању.

  Али ти изгледа ни код "њих" не котираш баш најбоље !
  :-o:-o:D
  Јел сад разумијеш...ма...,???

  ПС
  убер 180 комментаре, СЕхР ГУТ, СЕхР ГУТ...честитам


  • Симо П. Ороз
  • ,05.04.2017. 16:32:54[169607]

  Лазаревићу,

  кад си ти таки борац за правду што не коментаришеш догађања око Боје Гашановића.

  Бојо је тип који је са Вуканом ишао код Суваре, Бојо се помињао код одлагања кожног отпада из Виског на Палама.

  Чуди ме да о томе ни слова не напишеш.

  Како ја то све могу упратити, а ти ни ријечи иако ти је то пред носом.

  Шта је са азилом за псе? Порезом за ФК Славија? продаји општинске земље Арапима?

  Да се не бојиш да је Бојо Комуниста?

  Шта нам ради Бабаљ?

  О томе пиши, а мени препусти геополитику, стратегију, међународну дипломатију и савјетовање Додика.

  Сјећаш се како сам те подржао кад си писао оно за отпад? Ту си јак.


  • slavija
  • ,05.04.2017. 17:06:59[169611]

  Порезом за ФК Славија?
  ----------------------------
  Симо, ја сам на сасвим другој страни свијета, немам никаквих додирних тачака ни са ФК Славија, ни са БК Славија.
  Ово ти велим само 'нако, чисто рекереативно, за сваки случај. B-)


  • апостроф
  • ,05.04.2017. 17:17:18[169612]


  Симо,

  ја сам отровни отпад зауставио сам, сви то знају овамо и сви ви у Бањојлуци.

  На мом дугогодишњем отпору , раскринкавању спрезе политичке, грађевинске и праве мафије, добили после 25 година начелника у Палама, али због лоших савјетника и потеза изгубили већину у Палама,посљедично већину у скупштини града Српско Сарајево, као и мјесто градоначелника.

  Изгубили сте власт Симо у Српском Сарајеву, а могли сте је тако лако имати, једнако као САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ 2014 године, све значи уз зајебанцију.

  Неко лоше савјетује, зар не?
  Исто као што је неко лоше савјетовао Босића 2014 године.


  • апостроф
  • ,05.04.2017. 18:03:58[169615]


  Славија,

  тако сам ја тебе и схватио, али схвати и ти мене, ја укажем шта не ваља и предложим рјешење, не млатим празну сламу.
  Не могу ја бити само уз савез, онда сам за све крађе,издаје и злочине које су урадили они, или њихови задњих 25 година.
  Ја од тога нисам ништа радио, као што нисам ништа радио ни са Додиком и његовим савезницима.
  Ја сам чист као сунце жарко, што се каже у народу.
  Имам доказано памет и муда, искуство радно и организационо и што је овдје неко добро примијетио, радим ово из љубави и за славу.

  Ја сам Славија много јак човјек, не пада ми на памет да се залијећем као некад Вукановић и такви, треба сјести, осмислити и без сујете прихватити да то што смо договорили води ко зна, а не ко мисли да зна?

  Нас и убише они који мисле да мисле.

  Нисам ја Славија крив што Додик зна, што бих ја 80% исту политику водио да сам предсједник Републике Српске, али би исто тако 80% мијењао начин рада владе и управљања државом.

  Кад неко из опозиције покаже како се паметно опозиционо дјелује, одмах ћу да се удружим са њима?

  Молим те извини, ево ти један примјер.

  Савез је имао у 40 општина власт до уназад пар мјесеци, то је 2/3 општинских парламената, ништа нису урадили, част изузецима, о чему ми причамо?

  Јебе их кажу влада, није истина, не знају папци и тачка(част изузецима), видио би да ли би мени нешто влада одбила, нема везе да ли сам начелник, Србца, Лопара, Сокоца, или Пала, треба знати шта хоћеш, започети посао и јавно мнење окренути на ту воденицу.
  Имали су зи исти из савеза и владу и општинске власти па су народ опљачкали изјебали до имбецилности их доводећи.

  Узми Пале, за 26 година власти СДС и његових сателита, тамо је уништена цјелокупна привреда, 4,5 хиљада производних радних мјеста, покрадена шума преко милијарду марака, сјебана Јахорина и ништа од еколошке инфраструктуре није урађено.

  Ево сад треба депонија да се ријеши, па колектор са пречистачима и водовод, треба да се из центра измјести оно ругло Топлана и сто других послова,, све оно што се могло завршити за најдаље 15 година неке осредње власти.
  Значи прије десет година би све било ријешено.

  Додик иде за годину, нешто јаче, шта ради тренутно опозиција у Српској?
  Има ли стратегију да освоји скупштинску већину, да формира владу и наравно посљедично избори и мјесто предсједника Српске?

  Ја ћу ти рећи, нема, сложићеш се кад одеш у архив и прочиташ моју колумниу САВАЗ ЗА (НЕ)ПРОМЈЕНЕ У СРПСКОЈ.

  Шта хоћеш, да станем уз њих кад се они сами распадају, сви водећи људи у партијама савеза(част Говедарици) гледају гдје ће бити сигурни на посалничкој листи после избора 2018 године, зар није тако?
  Свакодневно смо свједоци тога, не треба бити много паметан па сконтати ко се и због чега гдје удружује, ко коме наручује да за њега каже шта био требао бити и тако редом.

  Требам ли ја Славија да као идеолог, чист као сунце, велики радник и човјек који је за разлику од њих радио и градио њима заносим муда у кривини, или шта?

  Нека ме позову, замоле да преузмем координацију савеза, припреме шест нула иза првог броја о коме ћемо се договорити и да их доведем на власт.

  Овако, немој молим те да идем тамо гдје нема слоге, знаш ти наш чувени слоган "СА НАМА СТЕ НАЧИСТО"

  Радије ћу покренути неке ствари ако ме партнери програмски издају, афирмисати нови блок толико јак и моћан, са подршком на свим странама, да ће се сви пушити.

  Можда је и то рјешење за Републику Српску, ко зна видјећемо ускоро?


  • Симо П. Ороз
  • ,05.04.2017. 21:12:02[169619]

  апостроф,05.04.2017. 18:03:58

  ''... ја укажем шта не ваља и предложим рјешење, не млатим празну сламу.''

  ''Ја сам чист као сунце жарко, што се каже у народу.''

  ''Имам доказано памет и муда, искуство радно и организационо и што је овдје неко добро примијетио, радим ово из љубави и за славу.''

  ''Ја сам Славија много јак човјек...''

  ''Требам ли ја Славија да као идеолог, чист као сунце, велики радник и човјек који је за разлику од њих радио и градио њима заносим муда у кривини, или шта?''

  ''Нека ме позову, замоле да преузмем координацију савеза, припреме шест нула иза првог броја о коме ћемо се договорити и да их доведем на власт.''


  И све ово у једном коментару???
  • апостроф
  • ,05.04.2017. 22:31:39[169623]


  Што да не?
  Да можда нећу чекати да ме хвале они који хоће да ми скину главу и униште једину неукаљану причу у Републици Српској?

  Шта је овдје нетачно, не само у коментару Славији, него и у одговору теби?
  Да нисам случајно глуп, неспособан, кукавица, зар нисам доказао 2014 и 2016 године да видим много даље него многи"савјетници" у оба блока?

  Да нећу можда чекати да ме похвале овдје они који су глупошћу изгубили изборе 2014 године, или да ме похвале они који су изгубили унапријед добијене изборе у Српском Сарајеву?
  Јесам ли теби у одговору навео како смо као коалиција изгубили Пале, тиме и Српско Сарајево.

  То се није смјело десити ни у сну, али десило се због других, ја сам писмено предложио
  шта да се ради по етапама до избора, а шта се радило?
  Имаш документе код својих па провјери.
  Доказ да нешто знам је и признање ваших и других из коалиције, људи су јавно рекли да је била грешка што нисмо радили по мом приједлогу са почетка априла 2016 године.
  Зар то није довољно за твоје и поштовање мојих програмских партнера?

  Јесам ли био конкретан када сам Славији навео зашто не са оваквим савезом за промјене, јесам ли доказао својом колумном шест мјесеци прије избора 2014 године шта ће се десити?
  Чак сам у тој колумни предложио шта да ураде, да су ме послушали бар у 20% приједлога, били би апсолутна власт на свим нивоима.
  Да ли нису знали, или нису хтјели, мени је неважно, важно ми је са ким могу сутра сачувати, очистити и запослити Републику Српску.
  Зар то није довољно да ме Славија поштује као човјека који нешто зна?

  Јесам ли и овдје кроз колумне и коментаре доказао да имам СТАВ, да сам увијек био конкретан и коректан?
  Зар ово није довољно да се докаже политичка доследност, да видим даље, или ће неко рећи после писмених доказа да све наведено није 100% истина?


  • Крин
  • ,05.04.2017. 22:44:52[169624]

  Апострофе

  ако си се овако хвалио требама у своје време, био си прави Дон Хуан Ален Делон Здравко Чолић Лазаревић.


  • апостроф
  • ,05.04.2017. 23:25:37[169625]


  Крин,

  може мало подјебавање, али мало нешто онда конкретно и коректно напиши.

  Ево ти питање?
  Јеси читао моју колумну САВЕЗ ЗА (НЕ) ПРОМЈЕНЕ У СРПСКОЈ, ако ниси, отвори архив и види шта сам написао, па после тога реци да су пола послушали, да ли би данас ова власт била у Српској, или би савез имао најмање 50 посланика?

  То се исто десило у Српском Сарајеву, само што су ови признали да су погријешили, а ови из савеза ми очи ваде овдје што сам био у праву.

  Јебеш то што сам ја био у праву, у оба случаја неко је нудио промјене, народ је то хтио, а онда је неко (не) намјерно изгубио изборе и тиме сјебао наду у истинске промјене.

  Да ли КРИН може бити неко глуп ако напише на десетине колумни овдје, од тога су неке биле продуховљене са поруком, неке класично политичке са јасним ставовима и конкретним приједлозима.

  Да ли сам ја био глуп кад сам овдје прије четири године написао колумну у којој тражим од свих наших представника јединствен наступ и ултимативно признавање Дејтонског споразума у свим парламентима?

  Шта данас имамо као посљедицу нестратешког дјеловања, имамо српску неслогу, преклапање нивоа власти, узурпацију надлежности Републике Српске и кризе попут ревизије и осталих пиздарија.

  Да ли је доказ храбрости кад сам зауставиш довоз отровног отпада у Републику Српску, кад нико од политичара, чак ни од полиције није смио да се томе супростави?

  Није ово хвала, ово су чињенице.
  Ја сам крин предсједник партије, доказујем кроз 100% истините чињенице да имам програм, став, карактер и организаторске способности.
  Борим се и на овај начин за своје идеје и нудим свим добронамјерним сарадњу, подвлачим, добронамјерним.
  • Комуниста
  • ,06.04.2017. 13:01:04[169641]

  ''... ја укажем шта не ваља и предложим рјешење, не млатим празну сламу.'
  Ti ne ukažeš šta ne valja već titraš jajca Dodiku, Cicku, Košarcu, Gašanoviću i sličnima i još mlatiš praznu slamu.

  'Ја сам чист као сунце жарко, што се каже у народу.''
  Ti si jedan od većih prevaranata,bandita i ološa što se kaže u narodu. Prevario si za zube, zimnicu i ogrev. Pofalio se da si uzeo pare za zube, pa se pokajo. Objasni otkud ti čistom milijoni na hipo računima. Simo je dokazo da si krao iz Famosa i prenosio sebi u firmu. Prodavo Famosovo ko bratija u Ercegovini Alijagijagića elektrode. Ko zna kolko si u ratu pokro.

  ''Имам доказано памет и муда, искуство радно и организационо и што је овдје неко добро примијетио, радим ово из љубави и за славу.''
  Dokazano nemaš pamet već ti vrane popile mozak a nemaš ni muda jer da imaš izašo bi mi na megdan jedan na jedan gušter zelenbać si ti. Radiš za slavu jer si kompleksaš a i iz ljubavi prema parama.

  "'Ја сам Славија много јак човјек...''
  Ti si kujac u slamnatom šemširu jer da si jak ne bi se ulito već bi mi izašo na megdan a ne bi pišto urednicima da me skinu i prizivo miliciju. Nisi baš ni čoek već si pičkica. Da nisi reko bi koju o Gašanoviću i Babalju.

  ''Нека ме позову, замоле да преузмем координацију савеза, припреме шест нула иза првог броја о коме ћемо се договорити и да их доведем на власт.''
  E tu smo šest nula zar ne. Malo ti milijoni na hipo računu pa bi još prokletinjo. ništa ti sveto nije iz rata izašo bogat ko krez pa onda još trguješ na izborima prvo Cickov pa sad kad si Dodikov opet tvrdiš pazar s ovim prvim a cjelo vrjeme radiš za jalijaše s Baščaršije. Al ćeš uskoro na robiju nesoju vrlo uskoro. Nije on Alan Delon on je Zgembo Adislić.  • Симо П. Ороз
  • ,06.04.2017. 13:22:13[169648]

  Још 8 па двјеста коментара.

  Морамо то нагурати јер је Лазаревић у интервјуу оној Пољакињи рекао да је имао толико жена.  • апостроф
  • ,06.04.2017. 13:24:13[169650]


  ИГНОРЕ,

  П.С.напиши ко си и гдје си, ето ме крећем одмах, ја ријеч никад погазио нисам.


  • Симо П. Ороз
  • ,06.04.2017. 13:26:23[169652]

  Ја ћу секундирати Комунисти, Ахмед Лазаревићу, а судија нека буде фурунџија.


  • Симо П. Ороз
  • ,06.04.2017. 13:29:52[169654]

  Још 5!


  • апостроф
  • ,06.04.2017. 14:32:46[169670]


  Симо, не треба мени ни 20 коментара, ја сам циљ са колумном постигао и доказао да је и то један од врло битних начина паметног отпора народа, отпора коме претходи слобода мисли.
  Нека неко заустави фејсбук и младе!?

  Ено Белог на изборима, доказа моју колумну, доби преко 300.000 гласова подјебавајући лоповске власти, то је само почетак, видјећеш каквог је он духа у боци пробудио?

  Мијења се свијет, мијења се и српски народ, мораће се мијењати начин понашања и размишљања политичара и партија у Републици Српској.

  Да искористим коментар.

  Наравно да вриједим царева блага, знам овај посао, дипломирао сам га на сопственим грешкама.

  Што ме нпр. не би платили они који су изгубили два пута републичке изборе и успут потрошили на десетине милиона марака народних и тајкунских пара?

  Зелени Лазаревићу за љубав и на мој трошак, они који имају новац, власт и подршку странаца, наравно за паре, али да се мој програм прихвати и поштено проведе после избора.

  Ево Симо још једна напомена-примјер вашим савјетницима, па ти види да ли ја нешто знам?

  У Палама сам рекао нашим коалиционим партнерима већ на почетку јула, да касне два мјесеца, другим ријечима да нису на вријеме стартали, нити знају водити предкампању.
  Да ће нас због тога уходан тим старих власти дотући у кампањи, говорио да ћемо добити начелника, али изгубити већину, да ће морати давати стотине хиљада марака после избора за већину у Палама, и много више за град Српско Сарајево.

  Све се то обистинило, давали су за већину стотине хиљада марака,, станове, али курко, неко не да, па и они који су хтјели, нису смјели?
  Ја пројектовао кампању од априла да их добијемо до кампање, у кампањи да их дотучемо, значи, да имамо минимум омјер 14-11, реалније 15-10 одборника за коалицију СЛОЖНО ЗА ПАЛЕ, народ је хтио промјене,џаба, курцу свирај, муда пукоше, пакост, љубомора, глупост.

  Изгубисмо 13-12, са тим да чак један из СНСД пређе њима, сад имају они 14-11, ја бих за то неког стрељао, не наградио.
  Наравно, ја ћу сходно тој глупости и издаји нас због пљачке гласова, знати се поставити према партнерима у будућем времену.

  Али, да ја завршим са САВЕЗОМ и понудом, да не би било после избора да неко не да, или не зна поново,да не би четврти пут узастопно изгубили републичке изборе, слушај мајстора.
  Припреми логистику, ради и причај шта ти кажем и убједљиво побиједи на идеји и програму.
  Значи, нема проблема, има рјешења.

  Мало се играмо Симо, зар не?
  • Комуниста
  • ,06.04.2017. 20:09:56[169676]

  Laže prevarant o programskoj koaliciji a onda se otkaže da je projektovo kampanju i htjeo dotući one kojim danas nudi gujicu za dobre pare. Ima čoek ponudu ko i svaka prostitutka. Triest osam glasova eeej i njemu da neko plaća savjet. Kolko ga plaćaju Baščaršijski sećijaši dam je znat. Kobojagi me stavi na ignor a onda mi piše odgovor kakav tukac.


  • podv0r
  • ,06.04.2017. 21:10:08[169677]

  Pitanje za kraj iako je trebalo biti na pocetku: koji mladi?
  Obrazovani, pametni mladi ljudi ili su ovdje ozgradili svoje karijere, tako da im puca q za politikom i politicarima ili su otisli vani. Ostali mladi su goli kreteni, razvrstani u dva kolosijeka. Prvi, stranacki podmladak. Drugi, u pravom smislu kreteni nesposobni da ista naprave od svojih zivota a za sta jedino znaju kriviti drzavu, titu i partiju, naravno po kafanama, kladionicama i pred zadrugama.


  • podv0r
  • ,06.04.2017. 21:11:00[169678]

  ... zaboravih... i po portalima


  • drazen78bl
  • ,06.04.2017. 21:34:18[169679]

  200 курви до 27. године, а 30 година касније рекорд са 200 коментара испод најчитаније колумне. То је живот........

  http://www.youtube.com/watch?v=3is49vWMwFI B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)


  • апостроф
  • ,06.04.2017. 22:33:10[169680]


  Подвор,

  има добрих младих, треба само да се покрену, биће то све добро.
  Дај мало оптимизма, бар си ти паметан човјек.
  Иначе, баш сам данас поново прочитао колумну, да је сад пишем, два мјесеца после, не бих ни ријечи промијенио.
  Значи, МЛАДИ, ЈЕБИТЕ ИМ МАЈКУ ПРЕКО ФЕЈСБУКА, НЕМОЈТЕ САМО ДА ВАС КОРИСТЕ И ЗОВУ НА УЛИЦУ,АКО ТРЕБА, НЕКА НА УЛИЦУ ИДУ ОНИ КОЈЕ СУ ОСТАВИЛИ БЕЗ ПОСЛА И ДОСТОЈАНСТВА.

  Да, на ИГНОРЕ си комуњаро- мишу, оно сам написао само да докажем како си биједна кукавица, пријетиш, а кад кажем да одмах сједам у ауто, само реци ко си и гдје си, онда ћутиш као женка.

  Од сад, па на даље и у будуће,што рекао Ђура, вас двојица сте на ИГНОРЕ.


  • jasse
  • ,07.04.2017. 03:45:40[169683]

  Симо П. Ороз,06.04.2017. 13:26:23[169652]
  Ја ћу секундирати Комунисти, Ахмед Лазаревићу, а судија нека буде фурунџија.

  More.Samo nemore furundzija biti sudija,il ja svog vadim...iz igre.Premalo zelenih.

  Opet diskriminacija,nek sudija bude cesnjak.Ili JOS bolje Osman,on je negdje napola.

  I jos jedan uslov.Da i mi mjesec dana budemo na pripremama bar u skladistu Agape-a.Da i mi miruhnemo tog suscchija.

  Ispade mi jos jedna bosanska...miruhnemo.Jesili je ikad upotrijebio?


  • Комуниста
  • ,07.04.2017. 09:38:50[169692]

  Ribarov rođo mi poslo ribarove snimke iz njegovog ekološkog centra. Veli tamo samo jašu jedan drugog. http://www.youtube.com/watch?v=G7B445OLzYI


  • Комуниста
  • ,07.04.2017. 09:57:53[169693]

  Eto narode tukac ne smije izać na megdan i meni veli mišu koji ga pozivam jedan na jedan. Tamo će vidjet i ko sam i daću mu na uvid ličnu kartu. More povest i svoje sećijaše s Baščaršije ako se baš tolko prepo. Niđe ja tebi jazavac ne prjetim nego te pozivam na časnu borbu ko Obilić Murata al ti nemaš ni muda ni časti. Šta i da ti kažem ime neš vjerovat il opet neš smjet na megdan. A mogu i slagat podatke. Eto kad se već bojiš pozivam te da kao časni ljudi popijemo po jednu ko dva brata Srbina da raskineš s tim jalijašima i da u ratama te zube isplatiš što si obećo, a zimnica i ogrev za sljedeću sezonu. Ide Vaskrs pa da širimo pozitivnu energiju zakopamo ratne sjekire al da potvrdiš kad će tačno ljudi dobit zube. Nisam ja bitan al svi ljudi što su vidili da si obećo zube će loše o tebi mislit ispirat usta s tobom. Šta ti to treba? Podigni sto milja s hipo računa, ispoštuj ljude i biće prva vjest u regionu da si humanista koji je kupio ljudima zube. Ti ćeš bit primjer drugima pa će tvojim putom sutra i Ćubić, Kaja, Babalj, Mandić, braća Čolović i drugi humanisti i dobrotvori.


  • djevrek
  • ,07.04.2017. 10:19:40[169694]

  podv0r,06.04.2017. 21:10:08[169677]

  Kako te nije sramota pisati ovakve glupave komentare? Imaš li stida bar jedan mikron? Šta je to država uradila za ove mlade ljude? Omogućila im da nađu zaposlenje, pokrenu svoj posao, kupe sebi imovinu? Ne, ova država je samo odnjegovala najgori soj ljudi (lažove, kriminalce, izdajnike, jednom riječju FUKARE), jer samo takvi danas imaju, i takvi su paradigma uspjeha. Zaboravljaš ti da uvijek dođe TUŽNI TRENUTAK PLAĆANJA, ako ne sutra, onda prekosutra, ako ne za godinu onda će za pet godina, ali DOĆIĆE siguran budi. Ovi političari da žele dobro sebi, ne bi to radili što rade, i ne bi se ponašali kako se ponašaju. Oni sebi ne žele dobro, a onda ni ovom (umobolnom) narodu.


  • podv0r
  • ,07.04.2017. 10:34:37[169697]

  djevrek,
  U kom kolosijeku si se prepoznao?
  Ponovicu, samo kreten svoju sudbinu moze dovoditi u vezu sa drzavom, politikom i politicarima. Pri tome ne mislim na iskonske definicije drzave, politike i politicara.


  • djevrek
  • ,07.04.2017. 10:47:41[169701]

  podv0r,07.04.2017. 10:34:37[169697]

  Samo kreten (partijski uhljeb) ovako nešto može napisati. Ja radim za privatnika, i najbolje znam kako mi je. A ti u mišiju rupu se trebaš sakriti, da imaš pameti...


  • маркан
  • ,07.04.2017. 13:01:05[169703]


  Мислим да је текст колумне заслужио много озбиљније коментаре од појединаца.
  Да је Лазаревић послао јаке поруке средњој и старијој генерацији, интелигенцији и политичарима.
  Да је позив на побуну младих преко интернета и опомена да их неко не изманипулише и на улицу не изведе ради личног интереса, одраз људске бриге и искреног осјећања према младим од стране писца текста.
  Свала част на томе.
  Нападоше човјека појединци из оба блока за текст који би свако од њих потписао.  • podv0r
  • ,07.04.2017. 14:15:59[169705]

  djevrek,
  To sto neko radi za privatnika ne znaci da su mu krivi drzava i taj privatnik. Prije ce biti da se radi o nesposobnosti, ne ulaganju u sebe, nedostatku inicijative...

  markane,
  Ne mogu se oteti utisku da ste ti i apostrof isti lik. Ako me utisak ne vara mogu samo da konstatujem da ti je potrebna pomoc covjece.


  • djevrek
  • ,07.04.2017. 14:30:34[169706]

  podv0r,07.04.2017. 14:15:59[169705]

  Zbilja intelektualno, nema šta. Ostavio si me bez teksta. Volio bih znati čim se ti baviš, šta si po zanimanju i na koji način si uspio u toj svojoj profesiji. Prenesi nam formolu uspjeha, da i mi manje uspješni postanemo uspješi. Šta predlažeš ovim ljudima sa vss a na Birou su (njih 7000 kaže statistika)?


  • podv0r
  • ,07.04.2017. 14:44:33[169708]

  djevrek,
  Radim dva posla, 12-13 sati dnevno. Imam ideja za jos najmanje 2 samo da mi se kako klonirat. Posto aludiras na politiku, nikakve veza sa tom kurvanjskom rabotom nemam. Nisam nikada nista na prevaru uradio, niti sta ukrao, pa ni od drzave.

  Mogucnosti su velike, samo treba raditi na sebi... Tih 7000 su kreteni, kao sto sam gore objasnio.


  • djevrek
  • ,07.04.2017. 14:50:51[169709]

  podv0r,07.04.2017. 14:44:33[169708]

  Što lažeš? Kako te nije sramota? Toliko posla, a komentarišeš po Frontalu. Lažeš da nisi u politici, i da nisi krao, varao... Danas samo imaju oni koji su nelegalno stekli novac, čak i budžetlije su na aparatima, teško preživljaju pod kreditima, pozajmicama. A ti pričaš koještarije i bajke...


  • drazen78bl
  • ,07.04.2017. 16:31:33[169710]

  Да, да, "маркан" је Н. Лазаревић лично. То му је девети ник на Фронталу. И по томе је рекордер.


  • маркан
  • ,07.04.2017. 16:55:10[169711]


  Вара вас утисак подвор.
  Сваки даљи коментар би био сувишан после ваше ничим заслужене увреде.


  • podv0r
  • ,07.04.2017. 17:33:09[169712]

  djevrek,
  Vazi batice.

  markan?
  Uvrede? Recenicu sam poceo sa ako. Mislis da ne bi bilo bolesno da isti lik sa dva razlicita nicka, sasvim ozbiljno, polemise sam sa sobom na istom clanku? Ja i dalje stojim pri tvrdnji da je takvim ljudima potrebna pomoc. Naravno, naglasavam ako je to tako. Ako nije izvinjavam se. If(apostrof == markan, bolest, izvinjenje). Ipak, ti znas najbolje ko si.


  • маркан
  • ,07.04.2017. 18:59:59[169713]


  Ја овдје понекад нешто напишем, тек ако има смисла нешто рећи.
  За овај текст је имало смисла рећи да је добра порука.
  По бескрупулозним кометарима појединаца, грешка му је што је на индиректан начин прозвао оба политичка блока.
  Једном сам коментарисао о трећем блоку и видио да нема смисла.
  Одмах су и једни и други почели све најцрње кога су год неки поменули, а помињани су неки познати и мање познати.
  Ако је порука да се не смије на Фронталу ништа нормално написати да не будеш нападнут од партијских војника оба блока, разумио сам и повлачим се, удрите по коме можете.

  Жао ми је подвор, али то су чињенице и нисмо ми на ти, после ових неукусних коментара поготово.


  • Комуниста
  • ,08.04.2017. 23:36:12[169715]

  Sanjas li me Lazarevicu?


  • djevrek
  • ,09.04.2017. 07:35:45[169716]

  У Србији сваки дан млади људи се исказују незадовољство,а код нас нико. Тупаџије из опозиције нису у стању анимирати незадовољне и извести их на улицу. Интересантно да на Фронталу нема тих вијести, БН врло мало, АТВ ништа...

  Владаће Миле до смрти.


  • апостроф
  • ,09.04.2017. 15:29:32[169719]


  Ђеврек.
  у сваком случају, у јавности је спас.
  Није исто стање јавног мнења у Србији и Српској.

  Тамо нема опозиције, АВ их је системски за пар година разбио, тиме себи пресудио, опозиција изгуби изборе, али остане бар трећина против власти.
  Сад тамо нема опозиције, одлично тло за бунт младих, поготово студената и антисистемске људе као Прелетачевић.

  Све је то посљедица понашања Вучића, апсолутно нема потребне критичне мисли у Србији, тамо практично влада медијска дикатура каква није запамћена на овим просторима, револт младих је био неминован, јер нема ко други?

  Не можеш од пркосног младог Србина правити идиота.
  Примјер.
  Од онесвјешћивања у ријалити студију код Марића неког младог жутог радикала и спашавања његовог живота од стране АВ, до .................................................
  Џаба ће му сад бити прича о Сорошу и неким амбасадама и неком сценарију.
  Ако то буде радио, тек онда ће му пресјести.
  Ипак Ђеврек, тамо је другачија ситуација,7.5 милиона је тамо људи,српска је то држава, није сложена као наша,тамо је најмање милион младих који нису партијски ангажовани, толико о Србији.

  Овдје имаш скоро половину младих у партијама, имаш лажну медијску слободу, а у ствари медије два блока.
  По супростављености испада да би у Републици Српској требало бити праве критичне мисли?
  Нажалост није тако, напротив.
  Зато је ова колумна о нашим младим и написана, то је у овом моменту максимум могућег што могу млади урадити на слободи мисли, као предуслову промјена у друштву.

  О опозицији и њиховим протестима да не говорим.
  Извини, али ту си у заблуди.

  Ја сам за радикалне промјене у нашем друштву мирним путем, ако не, онда улицом,, али те промјене подразумијевају квалитет(успоставу правне државе, јасан програм развоја и праве људе на правом мјесту).
  Лично не мислим да може било ко из тзв.опозиције у Српској донијети промјене улицом, макар то био и Гобведарица.
  Хипотека његових је велика.
  Њихово организовање протеста може само изазвати контрамитинге и неминовно сукобе ако се истраје на протестима.

  Ипак има начина то тако лагано и културно урадити, да се против тога не може контрамитингом и силом, наравно, ако то буде једино рјешење.
  Да не офирам начин, нећу даље.
  Не бих ни ову колумну написао да се озбиљно не мислим бавити промјенама у друштву, све пазећи да тиме не наштетим виталним интересима Републике Српске.


  • podv0r
  • ,09.04.2017. 19:16:03[169721]

  Apostrof/markane?
  Sa tom demagogijom ni dva pijanca u kafani sa dvije pive ne bi mogao animirati. Prije bi bljunuli.
  Njaske brate, njaske, nagolemo i nasiroko. Sve je to fino, al njaske.
  Da budem malo brezobrazan, prozivaju te za nAke zube, fali mi jedan, dje se mogu prijaviti?


  • апостроф
  • ,09.04.2017. 20:15:03[169723]


  Шта је подвор, прпа, аааааааааааааааааааааааааааа !?


  • podv0r
  • ,09.04.2017. 20:39:38[169724]

  Koga? Cega? Markane?
  Tvoje demagogije?
  Brate ne znam te, osim sa frontala. Vidim ovdje se nesto upinjes ali brate utusi. Nisam ni jedan tvoj komentar do kraja procitao, na pola mi se prinjake. Shvati ovo kako hoces. Nisam odoh ovih ovdje sto te vole zajebavati. Ali covo...


  • апостроф
  • ,09.04.2017. 21:01:26[169725]


  Ниси ти од ових који воле подјебавати, него од ових који су се препали !?
  Поштујем ја ваше окретање приче,мајсторлук признам, али прпа брате,не можеш побјећи од истине, ааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!?
  Полако, нисам још ни почео?
  Да је ово демагогија, не би ви толико овдје дреждали и тражили длаку у јајету,зар не?


  • podv0r
  • ,09.04.2017. 21:12:52[169726]

  Starac, puko si. Zelim ti svu srecu u tvojoj "borbi", sto ovoj virtuelnoj, sto sa samim sobom.
  Aj uzdravlje


  • апостроф
  • ,09.04.2017. 21:42:22[169727]


  Бога ми велика прпа, ааааааааааааааааааааааааааааааа!?
  Мора други преузети.
  Овај старац нема сиједе длаке на глави, ни ораха у џепу, а много је снажан, интелектуално и физички,има идеју и циљ, а држи до ријечи.
  Неугодна комбинација, зар не?
  Нисам вам ја Вукановић и Васковић.

  Сад се јави са другог ника,имате ви њих колико хоћете, само пазите шта ћете писати против програмског партнера, све ово надгледа ваш идеолог број један,, немој већ од сутра да вам се најебе мајке по газдином наређењу?
  Ја тебе и твоје свакако користим за поруке.

  Поздрав.


  • Симо П. Ороз
  • ,10.04.2017. 09:14:11[169729]

  Лазаревић у Лазу!

  Свађа се сам са собом.


  • апостроф
  • ,10.04.2017. 12:14:27[169731]


  Знао сам да си ти сљедећи.
  Подвор је покушао да окрене причу из мог задњег коментара гдје сам анализирао Србију и Српску повдом протеста младих, није успјело.
  Можда ти можеш.


  • Симо П. Ороз
  • ,11.04.2017. 00:33:19[169747]

  Лагано Лазаревићу, биће 300 коментара, али тешко да ће бити 39 гласова...


  • апостроф
  • ,11.04.2017. 01:09:33[169749]


  Шта си се то окуражио па одговараш овдје?

  Ја сам намјерно коментарисао на посту о протестима у Србији,тамо сам и тебе мало подјебао, само да бих овдје прекинуо причу.

  Написао сам и раније, мени је довољно и 20 правих коментара, али не можеш порећи истину да сам два мјесеца прије ових догађаја у Србији, управо кроз ову колумну најавио да ће млади попиздити.
  Ако сам грам помогао, јако сам поносан.
  Надам се само да их говна неће злоупотребити.
  Одговори ти мени тамо на питање,јасно сам те питао:"Шта ако овдје буде џефе, хоћеш схватити ко иза тога стоји?"

  Захваљујем на коментарима и молим да се окренемо другим постовима, чак и кад би било везано за тему младих и њиховој оправданој побуни, боље је да коментаришемо на другим постовима.

  Хвала још једном, Никола Лазаревић.


  • Симо П. Ороз
  • ,11.04.2017. 01:32:29[169750]

  построф,11.04.2017. 01:09:33

  ''Шта си се то окуражио па одговараш овдје?''

  Помажем ти да скупиш 300 коментара...


  • Симо П. Ороз
  • ,11.04.2017. 01:33:51[169751]

  апостроф, 11.04.2017. 01:09:33

  ''Одговори ти мени тамо на питање,јасно сам те питао:"Шта ако овдје буде џефе, хоћеш схватити ко иза тога стоји?"

  Шта ти је ''џефа''?


  • jasse
  • ,11.04.2017. 01:41:03[169752]

  Dzefa,stara bosanska rijec

  ;)


  • Комуниста
  • ,11.04.2017. 10:25:12[169759]

  Nemaš sjedih tukane jer se farbaš. Snaga ti je ko u kokoši morke a intelektualno si zglajzo. Jel nemaš ni trunke stida da možeš napisat da držiš do rječi iako svak normalan vidi da si nas prevario za zube i zimnicu. Jel nisi Simu napiso da ćeš njemu i meni zube platit. Jel nisi reko da će svi glasači imat zube, pečenicu, ogrev, zimnicu. Tvoja rječ vrjedi kolko povjetarac iz prkna. Tolko i ti vrjediš. Triest osam tukana. Previše ti gujica na sećiji dole ambasadore Baščaršije na Palama pa truješ srpsku omladinu turcizmima. Nastavljaš tamo đe Sulejman paša stao. Sikter Turčine.


  • racic.dragoslavv
  • ,11.04.2017. 10:43:21[169760]

  Što ova džukela lazarević uporno pokušava sebe staviti u prvi plan


  • Комуниста
  • ,12.04.2017. 20:03:47[169778]

  Spavas li mirno Lazarevicu?


  • апостроф
  • ,12.04.2017. 20:17:19[169781]


  Завршена прича, сад, за сад.


  • Комуниста
  • ,13.04.2017. 23:30:34[169797]

  Sad il zasad? Trči u crkvu moli uoči Vaskrsa da ti oprostimo što si prevario narod za zube i zimnicu. Ne laži. Ne kradi nesoju. Ti i lažeš i kradeš a nije hrišćanski ni dvjesta žena povalit. Čega se pametan stidi budala se ponosi. Gorićeš u paklu prevarantu jer se nisi pokajo za grjehe.


  • Комуниста
  • ,17.04.2017. 13:06:37[169812]

  Đe je nesto tukac. Popovi mi kažu da se nije ispovjedio da je prevario narod za zimnicu i zube. Znači krije prevaru i od crkve al od boga se ne može skriti. Prisješće mu. Moram pitat odžu s Baščaršije da se njemu nije ispovjedio jer je dolje na sećiji ko kod svoje kuće.


  • апостроф
  • ,17.04.2017. 23:22:31[169813]

  Христос Васкрсе.


  • Комуниста
  • ,18.04.2017. 20:14:59[169821]

  Ti si gnjurac antihrist jer Hrist jer zapovjest je Hristova da se ne laže i ne krade a ti i lažeš i ukro si zube i zimnicu a Simo veli da si i iz firme krao. Nije hrišćanski ni da se šepuriš da si povalio dvjesta žena jer to su nečije sestre, majke, kume, unuke i komšinice a ti si ih trebo samo za zadovoljenje svojih životinjskih potreba. Ništa ljudski nisi prema njima imo nego si samo lječio svoje komplekse da dostigneš broj. O tome pravi muškarci ne divane a ti na sva zvona kompleksaš.


  • Симо П. Ороз
  • ,20.04.2017. 10:41:52[169828]

  Лазаревићу,

  какво је оно самокандидовање за владиног повјереника за српско Сарајево и Романију?

  Рече ми пријатељ да у коментарима на неким порталима сам себе предлажеш за то мјесто.

  Само да провјерим да ти то неко не уваљује или си заиста то био ти.


  • апостроф
  • ,20.04.2017. 16:28:22[169831]


  Стварно не желим да се на овом посту даље коментаришем, али????????

  Питао ме Ахмед за кога сам око фрке у шумама на другом посту, одговорио сам тачно онако како мислим, односно да сам за Републику Српску.

  Требао си ме тамо питати, пошто си сигурно прочитао коментар, било би логичније.

  Да,на БН порталу сам коментарисао исту тему и предложио рјешење за Републику Српску.
  То ништа није непознато, зна се да ја позивам на САБОРНОСТ, на ВЛАДУ НЦИОНАЛНОГ ЈЕДИНСТВА, да нудим ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ, да као дио свог ЕКОНОМСКО-ЕКОЛОШКОГ програма годинама предлажем повјеренике владе за шест регија Републике Српске.
  Регија које морају свој живот да прилагоде природним ресурсима и људском потенцијалу, нешто слично што је урадипо краљ са баном Милосављевићем.

  Једна од таквих регија-цјелина је Сарајевскороманијска и Горњоподрињска регија које у 14 општина имају само 141.000 становника и још увијек велику шансу у развоју пар стратешких привредних грана.

  Сложићемо се да је то овамо најопасније у држави, зато овдје треба неко ко има памет, организаторске способности, али у муда као у вола, зар не?

  Ако се сложимо да је то рјешење, онда ти пребери своје, други блок своје људе, онда размисли да ли ће икога од њих противници подржати, таман да зна шта хоће, после тога ћеш видјети да је истина у средини.

  Поздрав.


  • апостроф
  • ,21.04.2017. 14:57:36[169848]


  Што СИМО не одговори да ли је Лазаревић који има јасна програм развоја са роковима и извршиоцима за повјереника владе за Сарајевскороманијску и Горњоподрињску регију, или су то неки ваши, или њихови?

  Што не одговориш да ли је уопште постављање владиних повјереника што ја предлажем рјешење?
  Ја знам да јесте, јер овако се више не може радити, нити управљати како су управљали ваши и њихови.

  Да сам у праву говоре чињенице.
  Не би ово данас била регија са убједљиво највећом послератном пљачком и разарањем фабрика које су у најмању руку могле сачувати бар 50% производње и тиме сачувати десетак хиљада производних радних мјеста.

  Да је добро рађено, сад би Српско Сарајево имало клинички центар, Фамос би радио, производио би се стилски намјештај у више фабрика регије на основу 2 милијарде марака украденог шумског блага.

  Јахорина би годишње доносила десетине милиона марака у буџет владе, општине Пале, Трново и граду Српско Сарајево, умјесто што је банкротирала под вашим и њиховим директорима.

  Не би Маглић у Фочи изгорио, него би био могуће централна фабрика за склапање готовог производа дрвне индустрије, не би НП.Сутјеска био у губицима, него би најмање годишње имао десет милиона марака профита, са пет пута више запослених него што их сад има.

  Не би Борике пропале, него би биле перјаница развоја туризма и производње здраве хране Рогатице, не би била уништена пољопривредна производња у свим општинама, не би само у Палама било уништено 4,5 хиљада производних радних мјеста, не би.......................................!!!!!????????

  Одговори кад већ (не)лицемјерно питаш?


  • Комуниста
  • ,22.04.2017. 08:41:31[169869]

  Pamet su ti popile vrane, organizatorska sposobnost taka da si jedva nakljuco triest osam glasova a muda su ti ko dva zrna bibera jer mi nisi smjeo na megdan tako da nisu ludi ovi iz vlade da takom slabiću daju da upravlja tolkim narodom. Sigurno znaju da radiš za Baščaršiju a vide da si ukro pare za zube, zimnicu i ogrev tako da si ti kandidat za buvaru a ne povjerenika. Svakom nudiš gujicu ko kaka jeftina fufa. Đe su zubi tukac? Saće maj a turšiju si pojeo sam prevarantu.


  • Симо П. Ороз
  • ,22.04.2017. 09:28:40[169871]

  апостроф,21.04.2017. 14:57:36

  ''Што СИМО не одговори да ли је Лазаревић који има јасна програм развоја са роковима и извршиоцима за повјереника владе за Сарајевскороманијску и Горњоподрињску регију, или су то неки ваши, или њихови?''

  Нисам ти могао одговорити питањем?!
  Питао сам те јеси ли заиста на неком порталу сам себе нудио за повјереника Романије и Подриња.

  Када сам добио потврдан одговор, написао сам да си искрено убијеђен да си месија.

  То ти је одговор, а из пристојности нисам хтио да ово напишем , али кад већ инсистираш, та ти кажем да такве данас обично лијече, а раније је то имало теже посљедице.


  • drazen78bl
  • ,22.04.2017. 13:07:28[169877]

  Чика Симо - Рајко, нисте компетентни да политичким неистомишљеницима дијелите дијагнозе и шаљете их на лијечење. Поготово ви, који сте сљедбеник Вука Драшковића и Милорада Додика (који има потврду вјештака психијатријске струке):


  "Milorad Dodik ima posttraumatski stresni poremećaj, zapada u logoreju, bolest nekontrolisanog i nepovezanog pričanja, a duševni bolovi su prisutni i zbog porodice, jer su se zbog Bosićeve izjave razboljeli njegova (Dodikova) majka i brat.

  Dodik pati zbog toga, duša mu se razara, ima strah za porodicu, lošije spava, napet je, majka i brat su mu se razboljeli i misli da je to posljedica od napada na njega od strane pojedinih ljudi iz opozicije.

  Ovo je naveo vještak medicinske struke Bogdan Stojaković koji je psihijatrijski posmatrao Dodika i za potrebe suda dostavio je nalaz u kome je opisao kakve sve bolesti je dobio Dodik nakon Bosićeve izjave da je ukrao milionska sredstva."


  Зар, чика Симо - Рајко, Вука Драшковића не зову од милоште "манити Вук"?


  Eво, Лазаревићев сарадник Драгаш тврди да је Вучић "суманути лудак":

  http://opozicionar.com/2017/04/15/video-balkan-info-branko-dragas-vucic-je-sumanuti-ludak-diktator-koji-ce-unistiti-srbiju/


  Eво још психолошки профил А. Вучића:

  https://www.srbijadanas.net/vucic-sve-ludji-skica-za-psiholoski-portret-od-manicnog-do-depresivnog-i-nazad/
  Било би непоштено пустити Вука, Додика и Вучића у политику, а забранити Лазаревићу политичко дјеловање. Нисам довољно компетентан да их психијатријски вјештачим, али по мом суду господин Лазаревић није ништа болеснији од ових ваших. Чак и ако је украо новац за зубе и преварио народ лажним обећањима, он не искаче из клишеа. Зар Додик, Драшковић и Вучић нису лагали пред изборе?

  На крају, и копролалија свеприсутна на блогу мог омиљеног блогера, друга Васића, такође је у домену психопатологије, једнако као и Рајкова - Симина пројекција на неистомишљенике да су хомосексуалци (или хомосексуалност коју признаје и промовише по интернету).


  За крај твит Вука Драшковића:

  "Ne biti lud među ludacima takođe je neka vrsta ludosti“ Идемо на 250!


  • Симо П. Ороз
  • ,22.04.2017. 13:31:55[169879]

  Дражене,

  може ли и једна тема на Фронталу проћи, а да је ти не скренеш на причу о хомесксуализму?


  • drazen78bl
  • ,22.04.2017. 13:40:33[169881]

  Чика Симо - Рајко, ви сте пионир приче о хомосексуализму на овом порталу, агресивно је пројектујете на неистомишљенике, тврдите за себе да сте "загонџија". То је оно што вам је у бројнику, а оно што други мисле о вама (да сте фурунџија). Кад сагледамо цијели разломак, јасно нам је да сте комплетан педер. Посебан облик психопатологије јесте лажно представљање именом покојника. А ви сте то чинили, зар не?! :P


  • Симо П. Ороз
  • ,22.04.2017. 13:50:45[169883]

  Пусти то ко је пионир ...

  Поставио сам ти конкретно питање: ''Зашто сваку тему скрећеш на хомосексуализам?''


  • drazen78bl
  • ,22.04.2017. 14:10:37[169884]

  Не скрећем тему, него успут поменем вашу парафилију као поремећај, јер овдје причамо о психолошком профилу политичара. Ето, 250! Лазаре(вићу), царе!


  • Комуниста
  • ,23.04.2017. 00:54:27[169899]

  Sanjas li me tukac? Sutis o Ljubiji pizdo.


  • Комуниста
  • ,24.04.2017. 12:58:31[169947]

  Tukac prodaju sutra prirodne resurse u Ljubiji a ti šutiš poltrončiću.


  • slavija
  • ,24.04.2017. 14:27:46[169950]

  то спада у домен државотворне политике коју он свесрдно подржава и неби да се ту мијеша, то је све у складу са СНСД програмом...,а он се само програмски са њима слаже и ништа више..., :D


  • апостроф
  • ,24.04.2017. 16:53:47[169951]


  славија,

  зашто тако лицемјерно, нисам ја то заслужио, поготово не од тебе.
  Извини, али почећу сумњати да ниси РВИ, него да си један од најнамазанијих ботова.

  Што се тиче природних ресурса, став Еколошке партије је јасан од првог дана оснивања и потврђен је у декларацији октобра 2014 године.

  Овдје сам 2013 године писао колумну под називом "Даље руке од природних ресурса", па су ме нападали ботови оба блока, зар и овај твој коментар не личи на такво дјеловање?

  Значи, ДА СЕ ЗНА ЗА СВА ВРЕМЕНА, ми смо против било које продаје државне имовине -природних ресурса, све док се не формира независна стручна комисија, не преиспитају све досадашње концесије и тачка.
  Све се то може завршити за најдаље три мјесеца.

  Кад ће се формирати независна комисија?
  Кад будете догодине гласали за Лазаревића, односно за способне и честите људе са мудима, људе који стоје иза својих ријечи, а не да гласате и ботујете по порталима за лопове, политиканте и политичке курве.

  На погрешну адресу си Славија упутио питање и веома ниско коментарисао.

  Права адреса су партије у НСРС и борачка организација.

  Поздрав  • slavija
  • ,24.04.2017. 18:18:26[169952]

  Чему тако?
  Ево позивам све фронталовце нака се изјасне уколико их занима, има ли горе и слова о некаквом лицемерству?!

  Ниси једном рекао да власт води државотворну политику, а и скоро негде прочитах да се програмски слажеш са СНСД-ом.
  Ја тако не мислим те само на то скрећем пажњу и ништа више од мене.
  О осталом расправи са "комунистом", чини ми се да сте и комшије па се и боље познајете, ја сам миљама далеко. Познајем те само из онога што напишеш!
  :-o:( Тужан сам!


  • Комуниста
  • ,24.04.2017. 19:05:52[169953]

  Eto kaka su vremena došla da osvjedočeni prevarant kog je esdees izvuko iz rata da pregovara na Drini oko carine radi reviziju stopostotnom ratnom vojnom invalidu. Sram i stid da te bude pašče jedno. Šutiš o prodaji Ljubije, ne smiješ napisat rječ Ljubija ni rječ Babalj ti kom su muda ko dva zrna bibera, znamo te prevarantu. Iz rata si izašo s milijonima na hipo računima otojč si pokro pare za zube i fasungu i nemaš porjeklo imovine prevarantu. Čita li ovo iko iz tužilaštva il ako ima ko da nam plati tužbu za zube da prevaranta utjeramo u zenički kafez da ga muđahedini trte svog ambasadora na Palama da nesoju prisjedne što je uzeo tuđe. Svakako daje gujice svakome od matorog Milojevića do Cicka i Dodika, to je furundžija broj dva.


  • апостроф
  • ,24.04.2017. 22:21:31[169956]


  славија,

  како ниси био лицемјеран?
  Па ова партија је и основана да заштити преостале природне ресурсе и да очистимо и уредимо Републику Српску.
  Од тебе као родитеља троје дјеце, борца и РВИ очекујем да будеш уз нас, а не да будеш као АИДОВА и друга ботовска говна.

  Значи, нема напретка по том питању док ми не будемо у НСРС и тачка.
  Не може неко зеленим постављати питања за сву пљачку од рата, до данас, нека нас питају кад буду гласали за наш програм са јасним роковима извршења, односно кад због њихових гласова будемо у Скупштини Републике Српске.

  Опет лицемјерје у твом задњем коментару, сви знају ко је Никола Лазаревић, све сам написао у кометарима управо због подвала, зашто ти треба коментар да ја са неким расправљам, ко ме наводно добро зна?

  Ја сам за сва времена завршио правдање.
  Све сам о себи написао у првим коментарима овог поста, управо због покушаја дискредитације, још једино да напишем колико имам гаћа и колики ми је што рекао Симо ДИК.

  Ево, решетају ме овдје у ових 250 коментара.
  Од свега једино су нашли оно о 200 жена у кунем се измишљеном интервјуу, неважно је да ли је цифра тачна, да ли је негдје била таква прича у кафани?

  Важно је да се они не зајебавају са тим,неки су будале, али већина их то свјесно ради, угрожавајући ми тиме стабилност породице.
  То нека им је на образ,нормалном човјеку породица је светиња, ја бих се прије убио, него некоме на породицу ударио, то је питање части.

  И шта су још нашли у 250 коментара?
  Помињу неке моје гласове, а сви у СНСД ,СДС, ПДП и ДНС знају да је мени лично преко 500 гласова у изборној ноћи поништено и замијењено, знају цијеле Пале да су нас крваво опљачкали по наређењу ментора, чак по цијену да СНСД изгуби већину, што се на основу нашег одборника и десило.

  Освета је то политичких ментора за сукоб са грађевинском мафијом и раскринкавање тровања регије отпадом из Високог.

  Нико неће да каже, свака част Лазаревићу, борите се за исту причу седам година, без ичије помоћи сте ушли у 10% општина.
  Неће нико да каже како је то је добро за Републику Српску, какви сте то људи?

  Што не напишеш нешто о тексту и поруци младим, о мојој поруци свим политичарима у тексту.

  Може ли Славија лош човјек, или човјек који има ораха у џепу написати овакав, или друге текстове које си читао?
  Наравно да не, замисли да стварно нешто имају, овдје би ме рашчеречили као Исуса због моје искрености и муда, зар не?

  П.С Молим Данијела и Шикуљака да нешто учине поводом ових увреда и оптужби, немојте сутра да вам буде неугодно зато што сам тражио од полиције да истражи ко је овај комуниста, како бих га могао тужити и...........................?

  Погледајте у коментарима од почетка шта је писао, било је ту страшних увреда, оптужби за криминал и пријетњи физичком одмаздом?

  С поштовањем, Никола Лазаревић  • Комуниста
  • ,25.04.2017. 00:09:12[169957]

  Jedva čekam tukac da pozoveš policiju da se suočimo na sudu da dokažem sve tvoje laži i prevare i laž da sam ti prjetio fizičkom odmazdom. Ti si tužibaba pičkica sa pink gaćicama koja se tužaka policiji a nisi smjeo ko junak da jedan na jedan podjelimo megdan golim rukama. Reci kad i gdje a ne uvlači u ovo bitango časne ljude koji nemaju veze s mojim i tvojim obračunima. Tebi je sećijašu baščaršijski lako da mene i ratnog invalida vrjeđaš i dovodiš u vezu s aidom a plačipičeš kad te ja zajebavam. Oćeš li reći policiji otkud ti milijoni poslje rata i gdje si sklonio pare koje si dobio za zube, oćeš li priznati prevaru naroda i da si prodavo biračke odbore što su tri čovjeka direktno posvjedočila. Il oćeš da novinarima dam sve dokumente o tvojim prevarama. Čekam tebe i policiju pičkice. Odgovaraćeš šupak i za klevetu što si me lažno optužio da sam ti prjetio smrću. Sikter Turčine.


  • jasse
  • ,25.04.2017. 01:16:20[169959]

  Komunista

  Ne seri

  Sale malo ne fali ali svima si se ovdje smucio.Popusti malo.KO ti je kriv sto si sjebo zube,Jweb se vise.

  Dokazi da je Nikola uzeo i marku za zube pa da ga razapnemo,ovako samo se blamiras..


  • drazen78bl
  • ,25.04.2017. 09:37:43[169966]

  Погледајте само горе у коментарима увреде Лазаревића на мој рачун након што сам изнио истину да је био кандидат Нермина Виле и сарајевске чаршије за дужност Предсједника Српске, да га је Дуњић потрошио к'о јефтину проститутку и отпилио, да је у коалицији с онима на које сада напусава омладину, да је трговао бирачким одборима, да се хвалио јавно да је посексао 200 жена до 27 године,..., колико је само из њега изашло жучи, да не говорим да имам овдје и доказе да ми је пријетио у два наврата, и сада тај лицемјер цвили администрацији и призива МУП.

  КО СЕ МАЧА ЛАТИ, ОД МАЧА И СТРАДА.


  • Herc-Тref
  • ,25.04.2017. 10:13:26[169974]

  Puna podrska svima koji tuze i traze pravdu po sudovima jer je to jedino mjesto gdje se moze koliko toliko utvrditi ko je kakav covjek.Muka mi je od ovih licemjera koji se javljaju da daju podrsku bilo kome a gori su 100 puta. Jos gori su ovi govnjivi recidivi glasaca SDS-a koji od sebe prave zrtve a javno imenom i prezimenom vrijedjali narodne poslanice, dame i mlade dvjevojke. Tuzba nego sta, na sud stoko pa se tamo obracunavajte i prestanite da razvodnjavate bilo kakvu konstruktivnu raspravu i skrecete od teme. Sram vas bilo.


  • Комуниста
  • ,25.04.2017. 21:12:47[169997]

  Vidi ove pjandure mahalaške iz Kozarca naždere se alkohola ko krmača napoja pa rokće u duetu sa svojim ambasadorom na Palama. Jesi ti sud da ja tebi šta dokazujem. Jes retardiran pa ne svaćaš da je tukac sam reko da je dobio pare za zube a zuba nema.


  • апостроф
  • ,25.04.2017. 22:14:38[169999]


  Ахмеде,

  хвала ти, али не треба да се са будалама качиш.

  Никаквих није било пара за зубе,знају то сви, да је било, странци то објаве у свим медијима, таман да је 10.000 КМ, а не што се ради о много већим парама, али ако Бог да, пара ће бити за социјално угрожено становништво.

  Мој циљ јасан, еколошли 100% чиста Српска и да сви њени становници имају зубе,значи, биће ту много посла.

  Што се тиче зуба, већи ће бити проблем око оних који немају зубе(они су већина од укупног броја), а имају новац да направе бар протезе од 200 КМ.

  То се не прави сваки мјесец, него људи по десет година једну протезу носе, зар не?

  Поздрав
  • jasse
  • ,26.04.2017. 08:42:14[170001]

  Komunisto

  Imas zuba za jos jednu tuću a ovako lajes.


  • Симо П. Ороз
  • ,26.04.2017. 09:33:03[170003]

  Лазаревићу,

  Ахмед је давно одабрао своју зелену опцију. Твоја зелена његов глас неће добити.

  Не брукај се, не улизуј му се!

  Заборавио си да се ради о хаџи-Лоји.


  • jasse
  • ,26.04.2017. 10:02:41[170004]

  Nikola se zna sam braniti.Kazem samo istinu.Ako neko pokaze da je ukrao i marku ,prvi cu ga staviti na crnu listu.

  Isto pitanje sam mu i ja postavio oko Sokoca,vidis kako ga branim.Odgovorio je okolisanjem,sto mu je minus kod mene.

  Ti prvo iznapadas,omalozavas,etiketiras pa bi onda fino...isti si svoj gazda


  • Симо П. Ороз
  • ,26.04.2017. 10:07:25[170006]

  Џасмине,

  да ти ниси мало превише оптерећен бригом за судбину РС?

  Људи се напију кад их ухвати криза због изгубљене љубави, промашеног зицера на кладионици, а ти због бриге за РС.

  Дирљиво...


  • Симо П. Ороз
  • ,26.04.2017. 10:09:35[170007]

  jasse, 26.04.2017. 10:02:41

  'Isto pitanje sam mu i ja postavio oko Sokoca''

  Опет лажеш!

  Ти си му питања постављао прије неколико дана, а дрвопрерађивачи тек јуче званично доставили овај захтјев.

  Ти си неки видовити Џасмин.


  • Симо П. Ороз
  • ,26.04.2017. 10:20:59[170009]

  Алооо повјереник!! Јавиии сеее!

  Ја хаћу атвјет!


  • Симо П. Ороз
  • ,26.04.2017. 11:44:52[170011]

  Гњурац заронио, ниђе га нема...


  • Комуниста
  • ,26.04.2017. 11:59:00[170014]

  Da nije otišo da me prijavi u policiju pa ga zadržali da ga pitaju za izbornu trgovinu i krađu zuba. Vidiš da je pofato veze s muslimanima u ratu sigurno ga i sad drže na vezi. Da sam na Čeranićevom mjestu ispito bi to. Prevarant će sebi porculanske zube a narodu kineske pa još da se ne izližu za deset godina jadna mu majka. Još nije pisno nijednu o Babalju Sokolcu i Ljubiji. Da nije lego na rudu. Zapamtili smo mi ono da se usro pa ne smije ni da pita o krađi šume na Sokolcu da se zato gubi glava. Imo sam ja takih u ratu kad kalaš zapuca on se ulita.


  • Симо П. Ороз
  • ,26.04.2017. 12:06:11[170016]

  Комуниста, ја нешто размишљам да је боље бити без зуба него ставити неке од кинеске пластике. Читам да се и дјечје играчке од те пластике повлаче из продаје.

  Али ако би зуби били од кинеског порцулана, онда бих то прихватио. Мада ја мислим да би нам могао подвалити зубе од наке брушене керамике. Јавља ми јаран из Мостара да на Бинговом згаришту има тоне таквог материјала.

  Можда нам је Лазаревић тренутно на извиђању у Мостару, па га нема.


  • Симо П. Ороз
  • ,26.04.2017. 12:11:49[170017]

  Док нам повјереник преврће полупану керамику по Мостару Додик ради његов посао

  http://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Dodik-Alumini-deblokiran-racun/423595


  • Комуниста
  • ,26.04.2017. 12:42:32[170020]

  Brate Simo jašta će nego te plastične što od Kineza iz kontejnera kupi po dvi tri marke al prevarant ne da ni te nego odma nosi pare na hipo račun slaže kamatu na kamatu ko da ga crvi nikad pojest neće. Da ne povjeruješ kaka prokletinja čoek budne i izgubi obraz i čast koji majmun izumi te pare crko dabogda. Kaki Mostar otišo na Baščaršiju da popije kratku tursku il ga polivcija isljeđuje za prevare.


  • Симо П. Ороз
  • ,26.04.2017. 13:06:52[170023]

  Све су прилике да ћемо без гњурца сами нагурати на 300 коментара.


  • Симо П. Ороз
  • ,26.04.2017. 13:12:22[170024]

  Да није налетио на соколачке балван-револуционаре?


  • Комуниста
  • ,26.04.2017. 13:14:50[170025]

  More bit da prči kaku kamenjarku da i on nagura na trista.


  • Симо П. Ороз
  • ,26.04.2017. 13:22:19[170026]

  Ја сам размишљао шта је понукало Лазаревића да се петља око зуба и, вјеровали или не, одговр сам нашао на Фронталу.

  ''О Новаку се прича да се потурчио и постао субаша, али и да се завадио са Турцима након тог, па одметнуо у хајдуке. Турци су му припремили замку и ухватили, стрпали у тамницу и избили све зубе из главе, па је тад прозван Баба Новак.''

  http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=12&idnovost=60723 #komentar

  Мјесто дешавања исто. Романија.

  Да се потурчио јесте. Улизивање Ахмеду и чаршији је нешто што видимо и што свакодневно потврђује то турчење.

  Да ће се завадити са Турцима хоће. Ко се са њима још није завадио?
  Кад су мене и Додика окренули против себе, онда знаш колико је сати.

  Да ће му избити све зубе из главе, вјероватно хоће.

  Зато се он тога унапријед сјетио. Нека се нађе зуба.

  Има човјек визију...


  • апостроф
  • ,26.04.2017. 15:03:19[170031]


  Ахмеде, свака част,добар си ти човјек, прочитај мој коментар као одговор Симу о дрвној индустрији на овом посту о Мектићу.

  Нисам отварао овај пост, морам да похвалим ово о прчењу камењарке, јесте идиот и плаћени лажов на ИГНОРЕ, али тако сам се слатко исмијао.


  • Комуниста
  • ,26.04.2017. 20:07:00[170033]

  I trebaš da se akariš gnjurac fala ti za pofalu. Moraš se smijat kad je dobar vic da matori impotentni gnjurac prči skoro ko onaj da si prčio dvjesta cura. Poanta i jest da se ti sam smiješ sebi samom da ti napišeš ovo što ti ja pišem jesam šupak kukavica, loš čoek koji je pobjego iz rata na Drinu, koji je pokro Famos i humanitarnu pomoć, koji je pronevjerio narodne zube i zimnicu, nemam muda nego dve suve grožđice al od danas ću biti drugi ja. Tako trebaš gnjurac da prođeš kroz katarzu i zato ti je bog mene tebi poslo da spasiš dušu prije nego te sveti Petar pozove. Tako da ja nisam niki lažov ni idijot već tvoj spasitelj. Ne srdi se tolko jer gnjev je božji grjeh. Ja sam tebi već oprostio prevaru al zube platit moraš.


  • Симо П. Ороз
  • ,26.04.2017. 21:30:03[170037]

  апостроф,26.04.2017. 15:03:19

  ''Ахмеде, свака част,добар си ти човјек, прочитај мој коментар као одговор Симу о дрвној индустрији на овом посту о Мектићу.''

  Чешњак испао из моде , сад је Ахмед фаца...


  • slavija
  • ,26.04.2017. 21:52:35[170040]

  "Може ли Славија лош човјек, или човјек који има ораха у џепу написати овакав, или друге текстове које си читао"

  Немере!
  :D


  • апостроф
  • ,27.04.2017. 00:26:01[170043]


  Искрено бих волио да су коментари о теми поста, али?????????????????????

  Славија, опет видим иронију, није само у питању писање, у питању је понашање и резултати кроз живот, једно без другог "немере", зар не?


  • Симо П. Ороз
  • ,27.04.2017. 08:50:54[170047]

  апостроф,27.04.2017. 00:26:01

  ''Искрено бих волио да су коментари о теми поста, али?????????????????????''

  Лажеш.

  Да си исрен не би се љутио што зајебавамо политичара Лазаревића јер је зајебавање политичара тема овог поста.

  Ти не само да лажеш, него и вријеђаш ратне војне инвалиде.

  Ја се са Славијом ни у чему политички не слажем, али га никад нисам вријеђао, нити је он мене.

  Ти си човјека само због једне реченице која ти се није свидјела извријеђао, што говори ко си и шта си.

  Српског борца и инвалида вријеђаш, а улизујеш се Ахмеду.

  Срам те било!


  • slavija
  • ,27.04.2017. 13:26:54[170051]

  апостроф
  "Славија, опет видим иронију"...,
  .....................................................
  Јбга, ја ти горе шаљем поруку да се опустиш мало, насмијеш, нашалиш и тако..., а ти баш у свему видиш само неку иронију.
  Није то добро за здравље, трошиш се превише, исцрпљујеш...,ја сам само забринут, рикнућеш тако па шта ћемо...оста овај испаћени и опљачкани народ без једног искусног срБског капетана, што би био ненадокнадив губитак у временима која долазе, а твоја државотворна влада и власт(гдје би ти све мијењао осим њих) без алтернативе..итд итд...,и "комуниста" ти шаље отприлике сличне сигнале, а ти са њим закрвио на нож...,насмеши се мало ебо га ти...,

  Симо П. Ороз,27.04.2017. 08:50:54

  Симела,
  немаш се ти са мном политички шта слагати или не слагати, јер се ја не бавим никаквом политиком(званичном), осим ако изузмемо тезу да је читав живот политика.

  Ја овдје наступам само као стопостотни РВИ који никада као такав није прихватио "политику" која хоће да га провлачи кроз блато, да тргује својом крвљу и ранама к'о на пијаци, да га ставља у ред грађана ниже расе или другог реда...,да би се "политика"смиловала да њему и његовој дјеци обезбеди иоле пристојан живот итд...јер то заслужује прије него хиљаде других.

  Јер да се бавим "политиком", неби ми та иста политика прије неки дан слала чопор наоружаних полицајаца, комби робијаша да износе ствари из куће,(укупно 9 особа), опкољавају кућу, заузимау положаје, препадају кћерку и жену,праве сцене по дворишту..,као да се ради о највећем криминалцу или терористи...,
  Због чега, због ископаног дуга од 120км старом од прије 7г + 60 судске таксе...,
  Да би 9-оро кркана који могу волу реп ишчупати паразитирало треба скинути са тањира једног тешког РВИ и његове троје дјеце који ионако једва састваљају крај са крајем. Па по цијену и стати му ногом за врат, кћерки и супрузи завртати руку и сл.
  Док смо годинама и свакодневно око себе свједоци растрошног милионског арчења и банчења којекавих битанги...,

  Зато ја и твоје душебрижје доживљавам лицемерним као и Лазаревић мени.

  Можда си ти приватно и добар човјек па заиста тако и мислиш, али те овдје на Фронталу препознајем само као браниоца таквог режима и ништа више...па према томе???


  • апостроф
  • ,27.04.2017. 13:43:27[170053]


  Ја Славију не вријеђам,напротив, увијек сам био коректан према њему, нађи ријеч гдје са га увриједио?

  Он је имао неке лицемјерне коментаре, морао сам му на њих указати, али то је између нас двојице, што ти завчлачиш нос гдје ти није мјесто?

  Ахмеда ја мало поменем да тебе изнервирам, видим да си нешто надуо, издуваћеш кад се видимо, зар не?


  • drazen78bl
  • ,27.04.2017. 20:37:11[170056]

  апостроф,27.04.2017. 13:43:27[170053]
  "Ја Славију не вријеђам,напротив, увијек сам био коректан према њему, нађи ријеч гдје са га увриједио?"


  "Испада Славија да си БОТ, по твојим коментарима, ти како хоћеш?"

  "Славија,има критична маса и омладина не треба тако лако да одустаје, оно што си ти написао испада као да си из Федерације."

  "Успут, немој Славија подмуклости, ова је мала, какву си на другом посту направио, тамо нећу коментарисати."

  "славија, зашто тако лицемјерно, нисам ја то заслужио, поготово не од тебе.
  Извини, али почећу сумњати да ниси РВИ, него да си један од најнамазанијих ботова."  ЕТО, ПОНОВО НЕЧОВЈЕК КОЈЕГ СУ СДС ВЛАСТИ СКЛОНИЛЕ СА САРАЈЕВСКОГ РАТИШТА И ПОСТАВИЛЕ ЗА ПРЕГОВАРАЧА У ЗВОРНИК, КОЈИ НАМ СЕ ПОХВАЛИО ДА ЈЕ ИЗ РАТА ИЗАШАО СА СТОТИНАМА ХИЉАДА КМ НА БАНКОВНОМ РАЧУНУ, РАТНОГ ВОЈНОГ ИНВАЛИДА НАЗИВА БОТОМ, ЛИЦЕМЈЕРОМ, ПОВЕЗУЈЕ ГА С ФБиХ, САМО ЗАТО ШТО МУ СЕ НЕ ДОПАДАЈУ НЕЗГОДНА ПИТАЊА КОЈА МУ ПОСТАВЉА. УМЈЕСТО ДА СЕ УПОЗНАО С ЊИМ, ПА ЊЕГОВОЈ ДЈЕЦИ ОДНИО ЗИМНИЦУ И ОГРЕВ, КАД ВЕЋ ДРЖАВА ТО НИЈЕ УРАДИЛА......... ФУЈ!
  • Симо П. Ороз
  • ,28.04.2017. 10:07:41[170066]

  slavija,27.04.2017. 13:26:54

  ''Зато ја и твоје душебрижје доживљавам лицемерним као и Лазаревић мени.''

  Славија, нисам ја никав твој душебрижник. Мој став по питању статуса РВИ и породица погинулих бораца је кратак и јасан:

  Све расположиве паре усмјерити тим категоријама, а партизанији нога у гузицу и мотика у руке.

  То што сам тебе узео за примјер на питању гњурцу како мисли распоредити дионице у шумском концерну, можда није било укусно, али сам сматрао да је то ефективно јер ако такви као гњурци буду одлучивали ко ће добити дионице, онда се не смијеш ни ријечју ни дјелом њима замјерити. Одмах си АИД-овац, нис РВИ итд.

  Ако си ме разумио, разумио, ако ниси, извини...

  Ја своје мишљење коме треба поднијети фактуру за ратња страдања имам, ти имаш своје, очито је да се не слажемо, али то не значи да не можемо размијенити мишљење јер би сврха коментарисања требала бити то.


  • Комуниста
  • ,28.04.2017. 12:04:33[170073]

  Sretnem jutroske moju školsku Bahru što je radila ko higijeničarka u Famosu pred rat i pitam je jel istina da je gnjurac starfaker i da je povalio dvjesta ženki. Veli Bahra da je bio opasan zavodnik imo prejaku priču i jednoč i ona pristala za zimnicu i zube da se pofataju u fabričkom klozetu jer je imala svaki drugi zub kontala da će dobit unapređenje al kad je skino duge gaće pa vidila kolko mu su mu mala muda i propratni seksualni aparat zabolijo je stomak od smija. Veli ja ne znam jel bilo išta ili nije jer ništa osjetla nisam a ako me računa u tih dvjesta neka me izbriše sa spiska. Veli da nije zube dobila al da joj je dao dva rudara pa da je kupila fasungu u granapu da je bijo dobar čoek samo pobudalio od silnog seksa i alkohola. Ubijo ga brz život plejboja pa ga dotuko rat al imo se rašta rodit.


  • slavija
  • ,28.04.2017. 13:11:14[170074]

  а јел уписана и тета Ђана??
  :D:D
  http://www.youtube.com/watch?v=GMxRKn5XtOo


  • jasse
  • ,29.04.2017. 07:50:00[170095]

  То што сам тебе узео за примјер на питању гњурцу како мисли распоредити дионице у шумском концерну, можда није било укусно, али сам сматрао да је то ефективно јер ако такви као гњурци буду одлучивали ко ће добити дионице, онда се не смијеш ни ријечју ни дјелом њима замјерити. Одмах си АИД-овац, нис РВИ итд.


  Bogam ti Slavija postade ratni profiter.Vidi Pere Sime ulizice.Efektivno ti se ulizuje..:D

  Podavno.Jedan iz prvog safa (najblizi bogu)mi predlozi posao vijeka.Napravi posao iuvecaj fakturu sto-posto.naravno prepolovimo dobit.Ja vec posao uradio i halalio(otpisao kao poklon),

  Nakon nekog vremena nacuh price.Vidi onog sto se uobrazio,nece nase pare.

  Poenta:

  Neki ljudi nikad nece shvatiti da postoje i ljudi koji se nemogu kupiti.


  • Симо П. Ороз
  • ,29.04.2017. 08:11:20[170096]

  Џасмине,

  Мој став, РВИ и породицама погинулих све, партизанији нога у гузицу и мотика у руке је одавно познат фронталуку, а тиме и Славији.

  Ако неко у том мом ставу види неко улизивање, ја му немам намјеру ни времена доказивати да то није тако.


  • Симо П. Ороз
  • ,29.04.2017. 08:13:52[170097]

  jasse, 29.04.2017. 07:50:00

  ''Podavno.Jedan iz prvog safa (najblizi bogu)mi predlozi posao vijeka.Napravi posao iuvecaj fakturu sto-posto.

  Neki ljudi nikad nece shvatiti da postoje i ljudi koji se nemogu kupiti.''


  Ово лизање са гњурцем већ даје резултате. Добисмо још једног суперпоштеног, гадљивог на паре.


  • drazen78bl
  • ,29.04.2017. 10:04:48[170108]

  Ја мислим да господин Апостроф има неку потребу да се хвали, да преувеличава. 200 жена?! Ма молим Вас. Он је реплика Змаја од Шипова. Сјетите се како се како се Змај хвалио да "опрема" по неколико сати по пет жена истовремено. И кад су му намјестили ону из "Гласа Српске" и скривену камеру убацили, испоставило се да су то биле само (рибо)ловачке приче.

  Улажем 500 КМ да господин Апостроф не може именовати ни 10 жена с којима је водио љубав и још 200 КМ да Сими - Рајку не смије заврнути уво. Лик прича бајке. Ја бих њега убацио у риалити да забавља народ, као што је нас овдје забавио, био би национални хит, а онда бих му убацио Перу Луковића и његову новинарку Паулину.


  • Симо П. Ороз
  • ,29.04.2017. 10:08:58[170110]

  Фурунџија,

  схватам твоју потребу да будеш духовит, али не иде ти то, па не иде...


  • Симо П. Ороз
  • ,29.04.2017. 12:56:49[170124]

  Ајмо људи, још 4 коментара и гњурац долази на 300 коментара.


  • апостроф
  • ,29.04.2017. 15:43:19[170127]


  Ја шупље вам приче, једино Ахмед нешто конкретно пише.

  Кад смо већ код конкретног, видим студенти траже социјализам, или државу са максималном социјалном правдом, не ово варварство како наводе, траже од професора да им се придруже, да се сјете када су они били студенти како су на њиховом челу били њихови професори.....................................

  Гдје ли прочитах да неко то предлаже младим, пар мјесеци прије него што ће се почети дешавати нешто што се зауставити не може само на Србији.

  Интернет је чудо,У ЈАВНОСТИ ЈЕ СПАС, хвала Богу па нешто коначно корисно од њега.


  • Симо П. Ороз
  • ,29.04.2017. 15:56:19[170129]

  Гњурац,

  јеси ли још неутралан гледе Легенде и мафије?

  Све остало је шупља прича.

  Јо или по?
  Џа или бу?


  • апостроф
  • ,29.04.2017. 17:29:48[170141]


  Видјеће се ускоро шта је Лазаревић започео овом колумном на Фронталу.
  У Србији се већ види.

  Важно је да омладина- студенти не јебу ни 2% опозицију, као ни ненародну власт против које су се дигли.

  Сад ће ускоро и мој блог и видео клипови, видјећемо како ће проћи плаћени блогери и остала говна која раде (не)намјерно зло свом народу.

  Видјећемо како ће проћи подвојене личности као .................................................

  Зашто подвојене?

  После седам година укључивања у јавни живот и праћења дјеловања јавног мнења на слуђени народ, све познајући добро најистуреније блогере који раде по налогу газде,одговорно тврдим да су болесни, односно да су подвојене личности.

  Али, без обзира на њихову евидентну болест која се огледа кроз нарцисоидност, сујету, могућу сексуалну настраност, неиспуњење неких њихових снова, на њихову потребу да се докажу некоме, да " НАМА ПОКАЖУ КО СУ ОНИ", да покажу другим како боље знају од политичара како се води политика,, да се у привреду боље разумију од доказаних привредника, да се разумију боље ...............

  Ипак, одговорно тврдим да ниједан од њих није толико болестан, да су у 90% случајева свјесни да својим начином медијског дјеловања колику штету чине српском народу и Републици Српској, што је свакако због времена у коме живимо јако непромишљено и крајње опасно.

  Због тога ће врло брзо после појављивања Лазаревићевог блога који ће вјероватно носити назив "СА НАМА СТЕ НАЧИСТО", бити због општег интереса одрађени како су и заслужили.

  Значи, подвлачим,први на мом блогу ће бити на удару "болесни блогери" који својим начином дјеловања рада и писања максимално негативно дјелују на САБОРНОСТ и утичу на подјеле, односно чине ВЕЛИКУ ШТЕТУ СРПСКОМ НАРОДУ,РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И СВИМ ЊЕНИМ ГРАЂАНИМА.


  • Симо П. Ороз
  • ,29.04.2017. 17:35:06[170142]

  Гњурац,

  'оће ли блогови бити неутрални?