Бата је требао бити Радован трећи, али снимљена серија никад није приказана

Глумице Милена Дравић у интервјуу за дневни лист Данас присјетила се односа са преминулим глумцем Батом Живојиновићем.



Хвалећи његов таленат и умјеће, МИлена се присјетила да је са Живојиновићем снимала серију по комаду Душана Ковачевића Радован трећи, али да она никада није емитована.

- Заједно смо радили и огромну телевизијску серију "Радован трећи" по тексту Душана Ковачевића која никада није приказана. У Атељеу се паралелно играла та представа са Зораном Радмиловићем, међутим, телевизија је донела одлуку да глумачка подела у серији буде потпуно другачија. Тако је Бата добио улогу Радована, ја сам играла Катицу, Драган Јеленчета, Оливера Марковић Руменку, Раде Марковић деду ... Та серија је снимљена а онда је заувек нестала. Не знам зашто али никада није имала шансу да се види - испричала је Милена Дравић.

Радован трећи је сатирична критика стања у комунистичком систему, упакована у текст са доста метафора. Сама представа у почетку није имала великог успјеха, али је онда ствар преузео Зоран Радмиловић, који је импровизацијом обиљежио даља извођења, па је представа остала упечатљивија по његовим псовкама на сцени.

У Српској је чак покренут пројекат да се сними цртана серија о потомку Радована трећег, али пројекат није доведен до краја. 





КОМЕНТАРИ