Бијељина: Укинута накнада за гробна мјеста погинулих бораца ВРС

Јавно комунално предузеће „Градско гробље“ је, у сарадњи са Борачком организацијом Града Бијељина и градоначелником Мићом Мићићем, донијело одлуку о ослобађању од прописане накнаде за гробна мјеста на којим су сахрањени борци Војске Републике Српске погинули у Одбрамбено-отаџбинском рату.


Поред бројних активности које се реализују у овом предузећу, активно се ради и на увођењу одређених погодности за куповину гробних мјеста за пензионере.

- Наш циљ је да константно унапређујемо услуге које су дефинисане оснивањем предузећа, а подсјећам да је ЈКП „Градско гробље“ од 5. августа 2015. године преузело управљање гробљима - навео је Владимир Љубојевић из правне службе овог предузећа.

Он је подсјетио да је локални парламент у мају 2015. године донио Одлуку о гробљима и погребној дјелатности на подручју Града, којом су дефинисана сва битна питања од значаја за управљање гробљима и вршење погребне дјелатности на подручју Града Бијељина.

Из овог предузећа позивају све грађане који нису направили уговор о одржавању заједничких површина гробља, или уговор о куповини гробних мјеста, да дођу у просторије предузећа у Улици Нушићева број 1 и да то учине.

- Овом приликом бих, такође, апеловао на благовремено измиривање обавеза да бисмо могли да унаприједимо квалитет услуга, јер нам је то свима заједнички циљ - истакао је Љубојевић.

 

КОМЕНТАРИ

  • slavija
  • ,10.03.2017. 11:16:44[168845]

  "Ministar mora da pokaže više borbenosti za prava boraca", poručio je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić
  ..................................
  Да, то је то!
  Издржите другови, издржите, нећете још дуго!:P:P:P