13:16 Реконструкција Савјета министара - логичан слијед!? Ф 12:28 Одговор САФ-овим непотписаним сијачима мржње Ф 10:33 БиХ губи пројекте из енергетског сектора? Ф 10:31 Гаспром профитирао од пада рубље у првом полугодишту Ф 10:30 Идилично језеро у Русији - најопасније мјесто на свијету Ф 10:02 Србија центар карлинга: Конгрес и нова хала Ф 23:48 Босић: Нема консензуса за спајање локалних и општих избора Ф 23:41 Шпанија ударила НАТО „испод појаса“ Ф 23:35 Министру Лукачу оптужница за премлаћивање! Ф 15:59 Умјесто омажа: Дуго кретање између орања и клања Ф 15:48 Додик, економија, изјава: Примарни суфицит и стварни дефицит Ф 15:32 Утврђен Приједлог закона о фискалној одговорности Ф 12:45 Демонстрације пред украјинском скупштином, повријеђено 50 полицајаца Ф 12:32 Српски Монте Карло: Нелегално коцкање у кусур општини Купрес Ф 12:29 Није само Куста: И странци купују куће око Требиња Ф

Пашалић: Срба има око 12 милиона

Демограф Стево Пашалић сматра да српског националног корпуса има укупно око 12 милиона, који је разасут у око стотину земаља свијета.

"Што се тиче дијаспоре, Срба има између два и по до четири милиона, у зависности шта се све узима у дијаспору, а шта у регион", рекао је Срни Пашалић који је професор Универзитета у Источном Сарајеву.

Подсјетивши да је посљедњим пописом у Србији евидентирано око 7,1 милион становника, Пашалић је рекао да су Срби насељени на свим континентима свијета, од Европе, Америке, Африке, Азије и Аустралије.

"Почетком 20. вијека само је из Баната отишло око стотину хиљада Срба у Америку", рекао је Пашалић.


Извор: СРНА    

Кључне ријечи: Стево Пашалић,
Коментари

Mr Biggy, 15.03.2012. 16:39:59 [34018]


Само ко се јасно изјасни Србином,може да се убраја у наведене.
Многи Срби у САД-у су ипак у "melting pot" упали јако давно.

Glas istoka, 15.03.2012. 17:25:05 [34020]
Daj Pasaliću, istraži malo koliko je gradjana sa ISTOKA RS , otišlo, gjde su otišli, što li odoše bože mili, otjera li ih ko,. Tih istraživanja nam daj, pusti šuplju, kolko nas ima,ima nas onoliko koliko nas ima,ni vise ni manje, e sad koji su razlozi što nas nema više je pitanje istorijskog konteksta. Daj malo kolko nas je gladno, žedno, boso ,golo, koliko nas misli emigrirati iz RS a ne okrenuti se, idi idi bjezi i ne okreći se sine.
E vidiš ,ja mislim da se ništa ne čini, niti se ulaže da na ISTOČNOJ RS,već je podijeljena ukidanjem granice i kontinuiteta RS kod brčkog, ne ulaše se ništa, izgleda da je tzv predsjednik digao ruke posle svoje istorijski rečene,, JESĆETE VI MENI TRAVU NA ISTOKU AKO JA NE POBEDIM, A TVOJ CRNOGORAC, prvi parlamentarac se kezio i kreveljio, a iz usne duplje krnjavi zubići mahom sjekutići puni karijesa.
Treba ova istrazivanja, moj bivsi zamjeniče ministra iz PDP, savjetniče predsjednika vlade iz PDP, pobjeguljo iz PDP, danas zaštitniče snsd.


Напомена: остављања коментара је омогућено само регистрованим корисницима!
Уколико нисте регистровани - региструјте се.
09:26:36
15.03.2012.


ЛУДИ ПОПУСТ ГОРЕ ДЕСНО УНУТРАШЊА

КОМЕНТАРИ

ТРЕНУТНО НАЈЧИТАНИЈЕ

АНКЕТА


ВИДЕО

СЛИКЕ

Фестивал графита са ћириличним именом Фестивал графита са ћириличним именом
ПОСЛЕДЊЕ КОЛУМНЕ© Лорем Ипсум Долор 2011
    покреће БТГцмс