18:38 Да главни гости боље виде: У Поточарима праве ВИП ложу Ф 18:29 Договорена заједничка сједница српских влада Ф 18:23 Додик: Шешеља су послали да дестабилизује Вучића Ф 18:22 Хаг одредио датум до кад Србија мора да испоручи Шешеља Ф 12:31 Maхао заставом агресорске војске: Сејфудин Токић ухапшен у БЛ Ф 09:11 12 беба - Антиреклама за лимарску радњу Ф 09:04 Босић: Стевандић да врати оно што припада СДС Ф 09:03 Русија отписала 20 милијарди долара дуга афричким земљама Ф 07:53 Српска: Рачунар посједује 44,3 одсто домаћинстава Ф 07:46 Ваља убити још коју дневницу: Ћави оде у Катар Ф 23:43 Турнир пријатељства у БН: Само Хајдук фали у полуфиналу Ф 22:58 Без преседана: Брачни пар из Канаде завјештао милион долара Институту за мајку и дијете Ф 21:29 Мишљење с резервом за министарство индустрије, Ђокић радио на црно Ф 21:26 Хандке: Тужно је што се књига не може превести без помоћи државе Ф 17:43 Грађани Општине Језеро у забринути због учесталих посјета вехабија Ф

Пашалић: Срба има око 12 милиона

Демограф Стево Пашалић сматра да српског националног корпуса има укупно око 12 милиона, који је разасут у око стотину земаља свијета.

"Што се тиче дијаспоре, Срба има између два и по до четири милиона, у зависности шта се све узима у дијаспору, а шта у регион", рекао је Срни Пашалић који је професор Универзитета у Источном Сарајеву.

Подсјетивши да је посљедњим пописом у Србији евидентирано око 7,1 милион становника, Пашалић је рекао да су Срби насељени на свим континентима свијета, од Европе, Америке, Африке, Азије и Аустралије.

"Почетком 20. вијека само је из Баната отишло око стотину хиљада Срба у Америку", рекао је Пашалић.


Извор: СРНА    

Кључне ријечи: Стево Пашалић,
Коментари

Mr Biggy, 15.03.2012. 16:39:59 [34018]


Само ко се јасно изјасни Србином,може да се убраја у наведене.
Многи Срби у САД-у су ипак у "melting pot" упали јако давно.

Glas istoka, 15.03.2012. 17:25:05 [34020]
Daj Pasaliću, istraži malo koliko je gradjana sa ISTOKA RS , otišlo, gjde su otišli, što li odoše bože mili, otjera li ih ko,. Tih istraživanja nam daj, pusti šuplju, kolko nas ima,ima nas onoliko koliko nas ima,ni vise ni manje, e sad koji su razlozi što nas nema više je pitanje istorijskog konteksta. Daj malo kolko nas je gladno, žedno, boso ,golo, koliko nas misli emigrirati iz RS a ne okrenuti se, idi idi bjezi i ne okreći se sine.
E vidiš ,ja mislim da se ništa ne čini, niti se ulaže da na ISTOČNOJ RS,već je podijeljena ukidanjem granice i kontinuiteta RS kod brčkog, ne ulaše se ništa, izgleda da je tzv predsjednik digao ruke posle svoje istorijski rečene,, JESĆETE VI MENI TRAVU NA ISTOKU AKO JA NE POBEDIM, A TVOJ CRNOGORAC, prvi parlamentarac se kezio i kreveljio, a iz usne duplje krnjavi zubići mahom sjekutići puni karijesa.
Treba ova istrazivanja, moj bivsi zamjeniče ministra iz PDP, savjetniče predsjednika vlade iz PDP, pobjeguljo iz PDP, danas zaštitniče snsd.


Напомена: остављања коментара је омогућено само регистрованим корисницима!
Уколико нисте регистровани - региструјте се.
09:26:36
15.03.2012.


ЛУДИ ПОПУСТ ГОРЕ ДЕСНО УНУТРАШЊА

КОМЕНТАРИ

ТРЕНУТНО НАЈЧИТАНИЈЕ

АНКЕТА


ВИДЕО

СЛИКЕ

Хрват Сејфудин Токић се сликао испред српске православне цркве у БЛ Хрват Сејфудин Токић се сликао испред српске православне цркве у БЛ
ПОСЛЕДЊЕ КОЛУМНЕ© Лорем Ипсум Долор 2011
    покреће БТГцмс