18:25 Туск и Могерини уместо Ван Ромпеја и Ештон Ф 16:19 Додик: Суд и Тужилаштво БиХ формирани да би вршили неправду над Србима Ф 15:03 Медији у Српској: Телевизија је и даље најпопуларнија Ф 14:38 Брчко: Радови на заобилазници почињу на прољеће Ф 14:34 Ровећи по архиви: Двије године од пар Додикових обећања Ф 14:33 Тихићево здравствено стање стабилно Ф 14:28 Губитак Шума РС око милион КМ у првој половини године Ф 09:22 Нови бесплатни лијекови на рецепт Ф 09:16 Алармантан раст незапослености у Француској Ф 09:14 ЕУ није јединствена у погледу санкција Ф 09:09 Вучић: Не уводимо санкције Русији, рјешење за украјинску кризу мора бити мирно Ф 09:01 Америка преломила, Србија изгубила од Француске у финишу Ф 08:50 Новорусија: Ослобођен аеродром код Луганска Ф 08:38 Ко су кандидати за новог предсједника БОРС? Ф 08:34 Путин: Договорили смо се о мирном решењу кризе Ф

Пашалић: Срба има око 12 милиона

Демограф Стево Пашалић сматра да српског националног корпуса има укупно око 12 милиона, који је разасут у око стотину земаља свијета.

"Што се тиче дијаспоре, Срба има између два и по до четири милиона, у зависности шта се све узима у дијаспору, а шта у регион", рекао је Срни Пашалић који је професор Универзитета у Источном Сарајеву.

Подсјетивши да је посљедњим пописом у Србији евидентирано око 7,1 милион становника, Пашалић је рекао да су Срби насељени на свим континентима свијета, од Европе, Америке, Африке, Азије и Аустралије.

"Почетком 20. вијека само је из Баната отишло око стотину хиљада Срба у Америку", рекао је Пашалић.


Извор: СРНА    

Кључне ријечи: Стево Пашалић,
Коментари

Mr Biggy, 15.03.2012. 16:39:59 [34018]


Само ко се јасно изјасни Србином,може да се убраја у наведене.
Многи Срби у САД-у су ипак у "melting pot" упали јако давно.

Glas istoka, 15.03.2012. 17:25:05 [34020]
Daj Pasaliću, istraži malo koliko je gradjana sa ISTOKA RS , otišlo, gjde su otišli, što li odoše bože mili, otjera li ih ko,. Tih istraživanja nam daj, pusti šuplju, kolko nas ima,ima nas onoliko koliko nas ima,ni vise ni manje, e sad koji su razlozi što nas nema više je pitanje istorijskog konteksta. Daj malo kolko nas je gladno, žedno, boso ,golo, koliko nas misli emigrirati iz RS a ne okrenuti se, idi idi bjezi i ne okreći se sine.
E vidiš ,ja mislim da se ništa ne čini, niti se ulaže da na ISTOČNOJ RS,već je podijeljena ukidanjem granice i kontinuiteta RS kod brčkog, ne ulaše se ništa, izgleda da je tzv predsjednik digao ruke posle svoje istorijski rečene,, JESĆETE VI MENI TRAVU NA ISTOKU AKO JA NE POBEDIM, A TVOJ CRNOGORAC, prvi parlamentarac se kezio i kreveljio, a iz usne duplje krnjavi zubići mahom sjekutići puni karijesa.
Treba ova istrazivanja, moj bivsi zamjeniče ministra iz PDP, savjetniče predsjednika vlade iz PDP, pobjeguljo iz PDP, danas zaštitniče snsd.


Напомена: остављања коментара је омогућено само регистрованим корисницима!
Уколико нисте регистровани - региструјте се.
09:26:36
15.03.2012.КОМЕНТАРИ

ТРЕНУТНО НАЈЧИТАНИЈЕ

АНКЕТА


ВИДЕО

СЛИКЕ

Добојске шатор школе празне Добојске шатор школе празне
ПОСЛЕДЊЕ КОЛУМНЕ© Лорем Ипсум Долор 2011
    покреће БТГцмс