10:33 Алијин тјелохранитељ: Наредио је да убијамо своје како би оптужио Србе! Ф 10:28 Ћелије из носа у кичму, парализован човјек поново хода Ф 09:44 У авионској несрећи код Москве погинуо француски енергетски магнат Ф 09:42 Медицински отпад из Хрватске завршио у Дервенти Ф 22:44 Јосип Јерковић престигао Влајкија Ф 20:56 Премијерка након премијерке: Да ли је и Бранислава Милекић кандидат? Ф 19:28 Хулигани су у ложама: Крупни кадар имао ВИП пропусницу, каже министар Ф 19:19 Чомски: Нема горих терориста од САД Ф 18:43 Гласови из иностранства и остали: Токићу највише, Тадићу више него Додику Ф 16:32 Одгођена утакмица репрезентација Републике Српске и Црне Горе Ф 15:48 Хакерски напад на портал Бука Ф 14:45 Повратници на сцену: Драгољуб Давидовић Ф 13:26 Гласање по општинама: Порука локалним властима? Ф 13:18 Mићић: У Семберији велики тријумф, у Српској раст повјерења у СДС Ф 10:35 Црни Груја: Успјело упозорање, кабадахије почеле плаћати Ф

Пашалић: Срба има око 12 милиона

Демограф Стево Пашалић сматра да српског националног корпуса има укупно око 12 милиона, који је разасут у око стотину земаља свијета.

"Што се тиче дијаспоре, Срба има између два и по до четири милиона, у зависности шта се све узима у дијаспору, а шта у регион", рекао је Срни Пашалић који је професор Универзитета у Источном Сарајеву.

Подсјетивши да је посљедњим пописом у Србији евидентирано око 7,1 милион становника, Пашалић је рекао да су Срби насељени на свим континентима свијета, од Европе, Америке, Африке, Азије и Аустралије.

"Почетком 20. вијека само је из Баната отишло око стотину хиљада Срба у Америку", рекао је Пашалић.


Извор: СРНА    

Кључне ријечи: Стево Пашалић,
Коментари

Mr Biggy, 15.03.2012. 16:39:59 [34018]


Само ко се јасно изјасни Србином,може да се убраја у наведене.
Многи Срби у САД-у су ипак у "melting pot" упали јако давно.

Glas istoka, 15.03.2012. 17:25:05 [34020]
Daj Pasaliću, istraži malo koliko je gradjana sa ISTOKA RS , otišlo, gjde su otišli, što li odoše bože mili, otjera li ih ko,. Tih istraživanja nam daj, pusti šuplju, kolko nas ima,ima nas onoliko koliko nas ima,ni vise ni manje, e sad koji su razlozi što nas nema više je pitanje istorijskog konteksta. Daj malo kolko nas je gladno, žedno, boso ,golo, koliko nas misli emigrirati iz RS a ne okrenuti se, idi idi bjezi i ne okreći se sine.
E vidiš ,ja mislim da se ništa ne čini, niti se ulaže da na ISTOČNOJ RS,već je podijeljena ukidanjem granice i kontinuiteta RS kod brčkog, ne ulaše se ništa, izgleda da je tzv predsjednik digao ruke posle svoje istorijski rečene,, JESĆETE VI MENI TRAVU NA ISTOKU AKO JA NE POBEDIM, A TVOJ CRNOGORAC, prvi parlamentarac se kezio i kreveljio, a iz usne duplje krnjavi zubići mahom sjekutići puni karijesa.
Treba ova istrazivanja, moj bivsi zamjeniče ministra iz PDP, savjetniče predsjednika vlade iz PDP, pobjeguljo iz PDP, danas zaštitniče snsd.


Напомена: остављања коментара је омогућено само регистрованим корисницима!
Уколико нисте регистровани - региструјте се.
09:26:36
15.03.2012.КОМЕНТАРИ

ТРЕНУТНО НАЈЧИТАНИЈЕ

АНКЕТА


ВИДЕО

СЛИКЕ

Кад су Руси били добродошли у Београд Кад су Руси били добродошли у Београд
ПОСЛЕДЊЕ КОЛУМНЕ© Лорем Ипсум Долор 2011
    покреће БТГцмс