Инцко: Ускоро ћу посјетити породице неких српских жртава

Високи представник у БиХ Валентин Инцко најавио је да ће ускоро посјетити породице неких српских жртава у Сребреници и да ће то учинити заједно са предсједником Скупштине ове општине Милошем Миловановићем. Одговарајући на питање зашто поново није дошао да ода пошту српским жртвама на комеморативном скупу у Братунцу прије два дана, Инцко је као и […]

понедељак, јул 6, 2015 / 16:50

Високи представник у БиХ Валентин Инцко најавио је да ће ускоро посјетити породице неких српских жртава у Сребреници и да ће то учинити заједно са предсједником Скупштине ове општине Милошем Миловановићем.

Одговарајући на питање зашто поново није дошао да ода пошту српским жртвама на комеморативном скупу у Братунцу прије два дана, Инцко је као и претходних година уопштено одговорио да ће у будућности обићи и породице неких српских жртава, не наводећи гдје и када.

Инцко је рекао да је данас дошао да са представницима ове општине сагледа како теку припреме за обиљежавање 11. јула и комеморацију у Поточарима.

Он је рекао и да 11. јул треба да се обиљежава достојанствено и да буде изнад политике, да се не допусти да се трагедије понављају.

"То треба да буде дан када одајемо пошту невиним жртвама у Сребреници и цијелој земљи", истакао је Инцко, позивајући грађане да дају свој допринос и да се понашају достојанствено, како приличи комеморацијама.

Прије разговора са општинским руководством Инцко је положио цвијеће у Меморијалном центру у Поточарима, и као и приликом сваке посјете разговарао са представницима удружења бошњачких жртава.

Начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић рекао је да је високог представника упознао о току припрема за комеморацију и укоп 11. јула у Поточарима, што се одвија према плану.

Дураковић је изразио задовољство што постоји подршка међународне заједнице за организовање комеморације настрадалим Бошњацима у Поточарима и позвао становнике ове општине да покажу достојанство, да би предстојећа обиљежавања протекла мирно као и претходних година.

Предсједник Скупштине општине Сребреница Милош Миловановић изјавио је да је Инцко информисан о припремама за обиљежавање бошњачког и српског страдања 11. и 12. јула, те о питањима о којима се представници бошњачког и српског народа у сребреничкој општинској Скупштини не слажу.

"Високи представник је обећао да ће ускоро доћи да заједно посјетимо неколико породица српских жртава и да чује њихово мишљење, те да ода пошту невиним српским жртвама", рекао је Миловановић.

Он је позвао српски народ да достојанствено обиљежи годишњицу великог српског страдања у овом крају на Петровдан и да мирно пропрати обиљежавање годишњице бошњачког страдања 11. јула. 0 КОМЕНТАРА

  1. О посјети српским жртвама могу се имати два става:“боње икад него никад“ и “кад ниси досад не мораш ни одсад“.И један и други став потврђује колико су српске жртве и страдања омаловажавана од стране западних сила. Са посјетама то ће те то и фактички признати.Ако то од стране западних и федералних медија не буде реално и у значајној мјери пропраћено значи ће да се омаловажавање наставља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *