Инцко у Москви: Централизација БиХ никад није била циљ!

Централизација БиХ никада није била циљ међународне заједнице, него је то било постизање помирења, функционалности и реинтеграције, изјавио је у Москви високи представник у БиХ Валентин Инцко. Он је током конференције организоване поводом предстојећих 20 година од потписивања Дејтонског мировног споразума додао да је циљ међународне заједнице било постизање "помирења, функционалности и реинтеграције" земље која […]

уторак, април 7, 2015 / 16:17

Централизација БиХ никада није била циљ међународне заједнице, него је то било постизање помирења, функционалности и реинтеграције, изјавио је у Москви високи представник у БиХ Валентин Инцко.

Он је током конференције организоване поводом предстојећих 20 година од потписивања Дејтонског мировног споразума додао да је циљ међународне заједнице било постизање "помирења, функционалности и реинтеграције" земље која "ради заједно и као један да би постигла бољу будућност за све".

Инцко се данас састао са званичницима Министарства иностраних послова Руске Федерације, укључујући и замјеника министра иностраних послова Алексеја Мешкова, саопштено је из ОХР-а.

Високи представник је рекао да значај Дејтонског мировног споразума није само у томе што је њиме окончан рат, већ и у томе што је дао полазну тачку да БиХ крене дугим путем опоравка.

Данашњу конференцију организовао је Московски државни институт за међународне односе. Међу другим учесницима били су бивши хрватски предсједник Стјепан Месић и бивши предсједник Владе Савезне Републике Југославије Милан Панић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *