Има махање: Додик поздравио Љубојевићево хапшење

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поздравио је акцију Министарства унутрашњих послова РС у којој је ухапшен директор предузећа „Шуме Српске“ Срђан Љубојевић, охрабрујући припаднике контролних органа да одлучно наставе борбу против криминала и корупције. "И ова акција је доказ да у Републици Српској нема и неће бити повлаштених и заштићених, без обзира коју функцију обављају. […]

среда, август 15, 2012 / 16:17

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поздравио је акцију Министарства унутрашњих послова РС у којој је ухапшен директор предузећа „Шуме Српске“ Срђан Љубојевић, охрабрујући припаднике контролних органа да одлучно наставе борбу против криминала и корупције.

"И ова акција је доказ да у Републици Српској нема и неће бити повлаштених и заштићених, без обзира коју функцију обављају. Борба против криминала и корупције мора бити наш стални приоритет, те стога очекујем да се на овом случају неће стати“, рекао је Додик Срни.

Он је нагласио да Република Српска неће бити уточиште за, како је рекао, оне који се оглушују о закон, ма како се звали, ма којој странци припадали и ма који посао обављали.

"Имам потпуно повјерење у МУП Српске и увјерен сам да ће се и овај и сваки наредни случај процесуирати на начин да приведени заврше пред судовима са осуђујућим пресудама. Одговорност је сада на суду и тужилаштву чији ће углед у друштву и зависити од одговора на овакве случајеве“, истакао је Додик.

Директор "Шума Српске" Срђан Љубојевић лишен је данас слободе због сумње да је починио кривично дјело примања мита, изјавио је Срни Дарко Илић, шеф Одјељења за истраге Специјалног тужилаштва Републике Српске.

Љубојевић је лишен слободе у 12.40 часова у службеним просторима предузећа у Бањалуци, а акцију су извели припадници Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске по налогу Специјалног тужилаштва.

ПОВЕЗАНА ВИЈЕСТ0 КОМЕНТАРА

 1. Немам намјеру бранити Љубојевића, али ако се хитно смјењује он због мита од 10 000 КМ, шта је са директрором Робних резерви Радованом Самрџијом????
  http://www.zurnal.info/home/index.php?option=com_content&view=article&id=6359:dodikova-nelegalna-sjetva&catid=18:istraga&Itemid=27

  Није зар да су сви СНСД-ови директори поштени? Шта је са Неђом Илићем, Браниславом Милекић, „директорима“ ИРБ, Јасминком Кривокућом…. итд

  Колико су они примили мита?

 2. Овом човјеку су смјестили додикови талибани!
  Чим је он јавности објавио списак од 50 највећих дужника Шумама Српске и тако себе изложио на удар додикових тајкуна кумовских ортака, знало се шта ће бити!

  Њему су крим инспектори пратили сваки корак од како је сјео на усијану столицу, тај човјек није ушао ни у једну радну јединицу баш због тога што су нерашћишћени односи, тамо иза његових леђа радили снсд талибани као директори разних радних јединица, затим су му сликавали кућу крим инспектори, зар је он могао ту кућу поставити за 3 мјесеца директоровања?
  Све су му смјестили да би себе ослободили дуга, ово се без крвопролића никад неће разрјешити или ћемо овако до коначне пропасти бити у канџама кримоса!

 3. Јој вас и ових наслова. Упишах се ја од смијеха!!!

  А Љубојевић је очигледно жртвени јарац. Посебно ту наручиоцима сједа што је кадар социјалиста…

 4. Ljubojević nije ni mogao drugačije završiti , to je jasno ali je jadan,žrtva zlotvora a bojim se da će ovo sada stvoriti ozbiljne raskole izmedju Socijalista i famozne vladajuće stranke.. bojim se da koalicija neće opstati,zabili su kajlu Socijalistima…..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *