Има и разумних о питању НАТО у Црној Гори…

Активиста покрета „Отпор безнађу“, Марко Милачић, упутио је писмо америчким сенаторима у којем је, између осталог, саопштио да Црна Гора не жели у војне савезе, било каквог предзнака.

среда, јануар 25, 2017 / 10:27

Активиста покрета „Отпор безнађу“, Марко Милачић, упутио је писмо америчким сенаторима у којем је, између осталог, саопштио да Црна Гора не жели у војне савезе, било каквог предзнака.

Милачић у писму сенаторима наводи да Црна Гора не жели мете на свом челу, те да већински жели бити дио Европске уније, али не и НАТО-а, попут Ирске, Малте, Аустрије.

"Попут тих и таквих малих, неутралних, високо пропсперитетних европских земаља у којима, рецимо, нема терористичких напада. Тражимо ли много, да не гинемо као топовско месо у маказама геополитике", питао је Милачић у писму упућеном сенаторима.

Саопштио је и да је Протокол о којем би требало да гласају до сенатора дошао преваром грађана Црне Горе.

"То није ни легално, ни легитимно. То бих вам рекао и да није само у питању могуће гласање о теми која се тиче НАТО-а, већ о било којој из ове територијом мале, али слободарском традицијом велике земље", рекао је Милачић.

Црна Гора је, наводи Милачић, посљедња "и даље живућа аутократија".

"Она повремено – као за вријеме прошлих октобарских избора или антивладиних протеста годину раније – задобија обрисе отвореног, малог, медитеранског, модернизованог – тоталитаризма", наводи се, између осталог, у писму Милачића. 0 КОМЕНТАРА

 1. У уставу Малте пише да је она војно неутрална земља, а да апсурд буде већи на томе члану устава је инсистирала Британија као услову за признање независности Републике Малте 1974.године од када је призната и војно неутрална, а уз Југославију и Кипар је била једина несвтстана земља из Европе.

  Као што се у БиХ споре када је настала РС, тако се и на отоку споре око тога када је Ирска постала независна.
  Ирци сматрају да су постали независни 1937.године, а Британци да су постали независни оног момента када их је признала Британија. А Британија их је признала неколико мјесеци послије оснивања НАТО пакта 4.априла 1949.године, напуштањем Комновелта. У тренутку оснивања НАТО пакта територија Ирске је била његов саставни дио.
  Британија и Ирска ни до данас нису ријешиле спор око Сјеверне Ирске и сваки покушај Ирске за улазак у НАТО блокирали су Британци.

  Аустрија и Шведска су темељем међународносг споразума принуђене да буду војно неутралне.

  Због тога сматрам да овај ђетић није дао најбоље примјере у свом писму. Могло је то и паметније.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *