Илија Работа најбољи гуслар Српске

Члан Гусларског друштва „Старина Новак“ са Пала Илија Работа побједник је 18. Сабора гуслара Републике Српске на којем је наступило 27 гуслара из шест гусларских друштава Српске, преносе агенције. Илија Работа побједник 18. Сабора гуслара Републике СрпскеФото: Глас Српске Работа је на манифестацији под називом "Романијо горо од јунака" која је одржана синоћ на Сокоцу […]

субота, март 30, 2013 / 19:09

Члан Гусларског друштва „Старина Новак“ са Пала Илија Работа побједник је 18. Сабора гуслара Републике Српске на којем је наступило 27 гуслара из шест гусларских друштава Српске, преносе агенције.

Илија Работа побједник 18. Сабора гуслара Републике СрпскеФото: Глас Српске
Работа је на манифестацији под називом "Романијо горо од јунака" која је одржана синоћ на Сокоцу изабран гласовима публике.

Друго мјесто освојио је Вукан Ђука из Гусларског друштва "Филип Вишњић" из Бијељине.
На Сабору су наступила гусларска друштва: "Романија" са Сокоца, "Старина Новак" са Пала, "Филип Вишњић" из Бијељине и "Филип Вишњић" из Источног Сарајева, "Свети Ђорђе" из Новог Горажда и "Раде Јамина" из Вишеграда.

Предсједник Гусларског савеза Републике Српске Миладин Пандуревић изразио је задовољство због тога што је ово једна од најстаријих манифестацији у Српској која траје пуних 18 година.

Данко Вучетић, предсједник Скупштине општине Соколац – једног од покровитеља манифестације, обећао је да ће општина и убудуће подржавати Сабор гуслара.

Организатори Сабора су Савез гуслара Републике Српске и Гусларско друштво "Романија".
Побједник је награђен пехаром и дипломом, а сви учесници добили су захвалницу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *