Игокеа: Евролигу би играли у Борику, ако се све поклопи

Предсједник клуба из Александровца најавио састанак са представницима Евролиге и потврдио да ће наредне сезоне, уколико буду испуњени услови, играти европске мечеве у дворани „Борик“. Одлука је дефинитивна – Игокеа ће, уколико испуни услове за Евролигу, утакмице нејелитнијег европског кошаркашког такмичења у сезони 2013/2014. играти у дворани "Борик" у Бањој Луци. Још није познато да […]

уторак, март 19, 2013 / 13:30

Предсједник клуба из Александровца најавио састанак са представницима Евролиге и потврдио да ће наредне сезоне, уколико буду испуњени услови, играти европске мечеве у дворани „Борик“.

Одлука је дефинитивна – Игокеа ће, уколико испуни услове за Евролигу, утакмице нејелитнијег европског кошаркашког такмичења у сезони 2013/2014. играти у дворани "Борик" у Бањој Луци.

Још није познато да ли ће клуб из Александровца, упркос осигураном првом мјесту на крају регуларног дијела сезоне, моћи да игра у елити, а све би требало да буде познато после састанка представника Игокее и Евролиге.

"Управа Игокее ће за неколико дана, зависно од обавеза две стране, уговорити састанак са представницима Евролиге и на том састанку ће бити договорени детаљи око учешћа клуба у Евролиги. Видјећемо хоћемо ли успјети да испунимо све услове за играње најјачег кошаркашког такмичења, али најбитније од свега је да Игокеа држи прво мјесто на табели АБА лиге и да је тренутно један од најбољих кошаркашких клубова у региону. Уколико исход разговора са челницима Евролиге буде позитиван, Игокеа ће утакмице Евролиге играти искључиво у Бањој Луци, у дворани Борик", изјавио је за МОНДО Борис Спасојевић, предсједник клуба уз Републике Српске.

Дворана "Борик" тренутно не испуњава тренутно услове за одигравање мечева Евролиге, јер има око 2.400 седишта, али прије неколико дана почела је реконструкција после које би требало да буду задовољени строги критеријуми европског кошарашког такмичења..

"Било је питање да ли ће моћи да се повећа капацитет дворане, али директор Спортског центра Борик је рекао да ће радови бити завршени успјешно и у року", истакао је Спасојевић.

Он је додао да би било лијепо, када би било услова, да Игокеа утакмице Евролиге игра у свим градовима широм Републике Српске, као што то ради рукометни клуб Загреб у Хрватској, али да тренутно нема услова за то.

"Надамо се да ћемо следеће сезоне, свим љубитељима кошарке из Бања Луке, Лакташа, Градишке и цијеле Републике Српске својим играма дати разлог да буду задовољни и поносни и да уживају у врхунској кошарци у Борику", додао је предсједник Игокее.0 КОМЕНТАРА

  1. Kapacitet dvorane Borik je 2600 sedeci mesta i ima jos 1500 mesta za stajanje na balkonima tako pise na sajtu dvorane. Tako da je vjerovatno nemoguće ugurati jos 2400 stolica bez nekog velikog rusenja i prosirivanja a oni nit su to mislili nit imaju para dvorana se sredjuje za juniorsko prvenstvo u rukometu (svlacionice, klima i osvetljenje).

  2. Направили капацитет дворане или не они неће играти Евролигу, то је сваком познаваоцу стања у европској кошарци јасно, једва да ће и београдски клубови играти.

  3. Има људи код нас у Лакташима дворана,силне паре коштала и сад дугове за њу плаћамо…Мислим немој да се љутиш?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *