Ибарска магистрала: Судар камиона и аутобуса из БЛ, више од 20 повријеђених

Најмање 28 особа, од којих је већина из Републике Српске, повријеђено је у судару аутобуса „Аутопревоза“ из Бањалуке и камиона са приколицом, који се ноћас око поноћи догодио на Ибарској магистрали у мјесту Брђани код Чачка.  Тешко је повријеђен возач аутобуса Душан Руњо из Бањалуке који је хоспитализован у Клиничком центру у Крагујевцу. „Возач је […]

четвртак, август 2, 2012 / 11:20

Најмање 28 особа, од којих је већина из Републике Српске, повријеђено је у судару аутобуса „Аутопревоза“ из Бањалуке и камиона са приколицом, који се ноћас око поноћи догодио на Ибарској магистрали у мјесту Брђани код Чачка.

 Тешко је повријеђен возач аутобуса Душан Руњо из Бањалуке који је хоспитализован у Клиничком центру у Крагујевцу. „Возач је смјештен у Ургентни центар Клиничког центра Крагујевац. Његово тренутно стање је стабилно, а има тешке повреде главе и лица. Лијечење је у току и интензивно је“, рекла је Ђорђевићева.

Осморо повријеђених, од којих двије тешко, смјештено је у болници у Горњем Милановцу. Дежурни љекар Миро Лазаревић рекао је да је 20 путника отпуштено послије указивања помоћи, док ће осморо задржаних бити данас поново прегледано и да би већина могла бити пуштена на кућно лијечење.

Аутобус који је саобраћао на релацији Ниш – Бањалука кретао се из правца Прељине, а камион из правца Горњег Милановца.

Према информацијама из Саобраћајне полиције у Чачку, већина путника у аутобусу је из Републике Српске.

Истражује се узрок несреће због које је саобраћај на Ибарској магистрали био у прекиду око два часа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *