И вулкан Попокатепетл избацује пепео

Вулкан Попокатепетл, удаљен 70 километара од главног града Мексика, почео је данас да избацује дим, гас и пепео, саопштиле су власти. Центар за спречавање катастрофа је саопштио да је избацивање пепела било праћено потресима, који су трајали око 15 минута. Данашња активност Попокатепетла је највећа од априла, када је проглашено да је ниво опасности од […]

уторак, август 7, 2012 / 11:01

Вулкан Попокатепетл, удаљен 70 километара од главног града Мексика, почео је данас да избацује дим, гас и пепео, саопштиле су власти.

Центар за спречавање катастрофа је саопштио да је избацивање пепела било праћено потресима, који су трајали око 15 минута.

Данашња активност Попокатепетла је највећа од априла, када је проглашено да је ниво опасности од њега нешто мањи од стања када се наређује евакуација становништва.

Ни сада „нема разлога за узбуну”, рекао је локални званичник Фернандо Манзанила, али је додао да становници треба да уду спремни и прате вијести о стању.

Попокатепетл је јаче прорадио 13. априла, али становници због тога нису били узнемирени. „Није то ништа. Он избацује нешто као жар од цигарете”, рекао је један од становника, Фабијан Санчес.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *