И. Стари Град: Дочек моштију светог Пантелејмона са Кипра

У склопу обиљежавања 20 година општине Источни Стари Град и 10 година од освештања храма Светог Пантелејмона на Вучијој Луци, данас ће бити уприличен дочек моштију овог светитеља са Кипра. Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић потврдио је Срни да ће дочек моштију бити уприличен у 20.00 часова код храма у Вучијој Луци. Прије […]

среда, август 8, 2012 / 06:59

У склопу обиљежавања 20 година општине Источни Стари Град и 10 година од освештања храма Светог Пантелејмона на Вучијој Луци, данас ће бити уприличен дочек моштију овог светитеља са Кипра.

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић потврдио је Срни да ће дочек моштију бити уприличен у 20.00 часова код храма у Вучијој Луци.

Прије тога, у 18.00 часова биће положени вијенци на споменик палим борцима, а у 18.15 часова биће одржана свечана сједница Скупштине општине током које ће бити додијељене захвалнице и новчана награда најбољем студенту и ученицима средње и основне школе, те најбољим спортистима са подручја општине.

Гашановић је напоменуо да ће у оквиру обиљежавања крсне славе општине данас бити организован и турнир у џудоу.

Обред ломљења славског колача биће уприличен сутра у 11.30 часова.

Начелник Гашановић је подсјетио да је општина основана 14. фебруара 1992. године вољом српских одбрника општине Стари Град у хотелу "Европа", а за првог предсједника општине је изабран Коста Плакаловић.

Он је истакао да на почетку, у ратним годинама, ова општина није располагала ни објектима, нити инфраструктуром, али је опстала вољом народа развијајући капацитете на данашњи ниво.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *