И. Сарајево: Отворен Међународни фестивал хармонике

Наступом студената, професора и чланова Оркестра хармонике Музичке академије у Источном Сарајеву, синоћ је у овом граду свечано отворен Међународни фестивал хармонике.  Фестивал Акордеон арт, већ пети пут организује Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву и Асоцијација за његовање академске музике "Нови Звук". Фестивал је отворио министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија истичући […]

четвртак, мај 1, 2014 / 07:28

Наступом студената, професора и чланова Оркестра хармонике Музичке академије у Источном Сарајеву, синоћ је у овом граду свечано отворен Међународни фестивал хармонике.

 Фестивал Акордеон арт, већ пети пут организује Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву и Асоцијација за његовање академске музике "Нови Звук".

Фестивал је отворио министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија истичући да је ријеч о најзначајнијој културној манифестацији ове врсте у Републици Српској.

"Акордеон арт` доприноси препознатљивости Источног Сарајева", рекао је Мутабџија на отварању Фестивала у амфитеатру Електротехничког факултета.

Декан Музичке академије и предсједник Организационог и Стручног одбора фестивала Зоран Ракић изразио је задовољство што је фестивал хармонике из године у годину већи, с обзиром да је пријављено чак 260 солиста из 13 земаља.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *