И проусташки СДП се закачио са Милом око „државног удара“ и Русије

Изјава премијера Душка Марковића да опозициони бојкот парламента представља дио осујећивања приступања Црне Горе НАТО-у, осим што је неистина, потврда је и неискрених позива предсједника Владе на дијалог, саопштио је портпарол СДП-а, Мирко Станић.

петак, јануар 27, 2017 / 13:38

Изјава премијера Душка Марковића да опозициони бојкот парламента представља дио осујећивања приступања Црне Горе НАТО-у, осим што је неистина, потврда је и неискрених позива предсједника Владе на дијалог, саопштио је портпарол СДП-а, Мирко Станић.

"Јучерашња изјава премијера Владе државног удара да је бојкот парламента од стране опозиције дио осујећивања црногорског приступа НАТО савезу, поред тога што је груба неистина показује и колико су искрени позиви Марковића на дијалог. Бојкот парламента од стране СДП-а, али и других партија од којег су неке за приступање НАТО савезу, а неке против, је посљедица дешавања на дан избора и наводног државног удара", саопштио је Станић.

Он је саопштио да грађани, умјесто нетачних политичких конструкција Владе, очекују да она наплати "стотине милиона еура пореског дуга од ДПС тајкуна, укине намете грађанима за личне бизнисе са малим хидроцентралама, нађе рјешење да преко 300 радника не остане без посла у Монтенегроејрлансу, не продаје Луку Бар у бесцијење или утврди одговорност за 10 милиона еура штете у случају Лименка, одговорне за случај Царине"…

"Овим би премијер Владе државног удара показао залаже ли се за одоговорност неспособних и корумпираних у сопственој партији, је је владавина права једна од кључних НАТО вриједности. Дуго је нама у СДП-у требало да Марковића и њему сличне убиједимо да је прави пут за нашу земљу независност и окретање западном цивилизацијском кругу. Није предсједник Кривокапић послије референдума обећавао Луку Бар руским бродовима, нити је предсједник Кривокапић потписивао споразуме са Путиновом партијом, нити уговоре са ‘стратешким’ партнером Дерипаском и другим руским тајкунима", рекао је Станић.

Црна Гора би, сматра Станић, одавно била у НАТО савезу, "да није било заједничке крађе тајкуна и партијских шефова организованих криминалних група".

"Због тога на крају позивамо потпредсједника ДПС-а да покрене раскид сарадње са Путиновом Јединственом Русијом уколико и на дјелу жели да покаже да је истина оно што прича у сједишту НАТО и ЕУ", поручио је Станић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *