И Поште Српске у губитку

Предузеће Поште Српске у прошлој години остварило је нето губитак од 988.252 марке, а када се изузму добици утврђени директно на капиталу “Пошта” минус је износио 2,04 милиона марака. У финансијском извјештају “Пошта Српске” за 2012. годину, који је објављен на Бањалучкој берзи, наводи се да су укупни приходи овог предузећа у прошлој години износили […]

субота, март 2, 2013 / 14:26

Предузеће Поште Српске у прошлој години остварило је нето губитак од 988.252 марке, а када се изузму добици утврђени директно на капиталу “Пошта” минус је износио 2,04 милиона марака.

У финансијском извјештају “Пошта Српске” за 2012. годину, који је објављен на Бањалучкој берзи, наводи се да су укупни приходи овог предузећа у прошлој години износили 57,4 милиона марака, док су годину раније били 59 милиона марака.

У информацији о стању у овом предузећу, коју је Влада РС усвојила у јануару ове године, наведено је да су “Поште Српске” од 2006. до краја септембра 2012. године, биљежиле пословне губитке, али да је разлика између прихода и расхода покривана из средстава која су дозначена “Поштама” послије приватизације “Телекома Српске”.

У “Поштама Српске” одбацују одговорност за губитке и тврде да су они посљедица непоштовања Закона о поштанским услугама РС од стране њихових највећих корисника.0 КОМЕНТАРА

 1. A, ko nije u gubitku? Nije trebalo mnogo pameti da se odavno vidi gdje nas vode neofašisti dovezani na tenkovima isklučivo da nas totalno unište.

  Uništili su nas , matreijalno, duhovno i biološki kao što to nisu uradili svi zajedno vijekovni neprijatelji.

  Opozicija je kriva ništa manje nego poglavnik i njegova razornasekta. Vidjeli su šta rade zlikavci, i znali da nas to vodi u pogubljenje, ali ništa nisu uradili osim što su piskarali razna saopštenja, bjele knjige i druge gluposti.

  Najveći krivac opozicioni su parlamentarne partije , pogotovo sds. Bosić je poglavnikovo kučence koje je trčalo njemu kada god je on zvizno.

  Po stoti put pitam:šta bi se desilo 92. da su sds vodili bosić i kompanija? Ne bi nam se ni za kosti znalo.

  Diži se narode, uzmite kuke i motike i spašavjte što se spasiti može.

  Valjda je srpska majka rodila još jednoga Petra Peciju.

  Ustajte vi dodikovo roblje, vi sužnji koje mori glad…

 2. Из Биланса успјеха „Пошта Српске“:

  Пословни приходи: 47 милиона КМ
  Пословни расходи: 55,6 милиноа КМ

  Губитак „Пошта Српске“ у 2012-ој години је између 10 и 12 милиона КМ.

  Из извјештаја „Токови готовине“ може се видјети да је готовина на крају 2012-е у односу на 2011-у мања за готово 5 милиона КМ, без обзира што је Пошта узела кредити у 2012-0ј у износу од 3,5 милиона КМ.

  „Поштовање или не поштовање“ Закона је изговор који Управа Пошта користи већ неколико година.
  Крајње вријеме је да Јасминка Кривокућа поднесе оставку и престане матретирати и себи и 2500 запослених у Поштама Српске.

 3. Свуда колапси, банкроти, губици, смањења плата, смањења пензија, социјала на нивоу Зимбабвеа, цијене дивљају, радника све мање, а министрима ИРБ-ови кредити……. Онда тракториста и она сподоба Влајки кажу како је народ задовољан, а власт нападају плаћеници и то за све пара што су добили из иностранства.

 4. Kako svi padoše u gubitke čim nestade para od telekoma.

  A navikli se guzičari na državnim jaslama da im guzice rastu od nerada dok na račun liježu redovne hiljade svaki mjesec.

  Stoka budžetsko-ležatorska nikako da shvati da je realni kapacitet ove države plata u privatnom sektoru a to je 300 KM do 500 KM i da plata budžetskih parazita mora biti maksimalno 70% plate u privredi i privatnom sektoru da bi država uopšte mogla funkcionisati.

  Možda u tom slučaju ne bi cijena radnog mjesta na državnim jaslama bila 20 000 KM i ne bi smo imali čitave dinastije potomaka i predaka,kumova i tazbine u državnim firmama ali imali bi stabilnu,zdravu i funkcionalnu državu.

 5. Више нас дивизија у овој земљи пљачка него што ови јадни радници из реалног сектора могу радом намакнути!

  Мене је срамота што дијелим исти простор за живот са толиким бројем криминалаца и то из мог властитог народа.

  Питам се зар је могуће да имамо и сенат и академије и толико број људи са докторским титулама, а да нико или не зна или неће направити анализу стања у друштву затим то прослиједити медијима да се народу коначно упали аларм.

  Ми живимо на земљи богатој водом, рудама, шумом, а толики број нас живи у сиромаштву умјесто да увозимо радну снагу и да будемо достојанствени у својој земљи са радосним и богатим народом…

  Ако желите један народ уништити само му подметните лопове за власт и то ће му бити крај, јер нико од лопова и не очекује да уведу иновације равне бесплатној енергији за сво становништво како се то ради са националним богатством Кувајта од којег имају пропорционално сви користи.

 6. Zaista čudno da se tako nešto može dogoditi POŠTI RS, kada uposlenici na svakom koraku zakidaju na građanima. Posluju kao prije 100 godina. Nepojmljivo ali istinito, za 1 gram preko 20 grama, uzme isto kao da je ukupno 50 grama pošiljka. Doživio sam da je 1 gram registrovan, jer je uposlenik stavio i potvrdu na vagu, koja ne ide nigdje kao recimo povratnica.Taj famozni-lažni 1 gram je koštao 1,5 KM. Zato je neophodno da takva POŠTA i propadne, i neka sve ide u privatne ruke, jer su u ovom sistemu zaštićeni kao medvjedi. Koja bruka da na ovakav podmukao način važu i vrijednuju preporučene poišiljke sa povratnicom.

 7. Има солиумт паметних и честитих људи који могу запослити народ и распоредити природна богаства, најбоље од свега је да правилним коришћењем енергетских и других ресурса можемо створити редован прилив новца у наредним деценијама да ми и наши потомци живимо у нормалној и богатој држави.
  Грле ниси у праву за приватизацију поште, само луд народ ће енергетику, поште, шуме, изворе воде, ријеке и пољопривредно земљиште дати у приватне руке, наше или стране , свеједно.
  Овдје се ради о одговорности за урађен посао, то нама треба, нема шансе ако се паметно и поштено ради да било која фирма у власништву државе послује негативно.
  Одговорност у управљању па ко се прихвати ако нешто украде стрељање као у Кини, нема друге, код нас демократија значи да свака неписмена стока може имати десетине милиона марака док у Кини за милион стрељају уз пренос преко тв.

 8. Радим у пошти,и немамо плате на вријеме ,све су нам уѕели. Ни књижице нисмо могли овјерити,а сви извршни директори купили нове станове. Наручује се стално нека скупа опрема за повезивање. Наш систем од 5 милиона преооптерећен већ,па сада већ се купшује нешто ново свакли мјесец. Фирме које нам помажу плаћају се скупо.Видјела сам разне фактуре. Не могу вјеровати шта се ради,како група људи краде ,а сви остали глчедају.

 9. Za taj sistem od pola miliona se prica ne samo u Posti nego smo culi i mi osali po gradu Banjaluci. Dosta ljudi oko Poste prica kako tu oko tog sistema po planinama nisu cista posla, dosta se mutilo oko toga. Jedino da se Bogu pomolimo da nas spasi Zeljka – nova nasa premijerka 🙂

 10. ево највећег главоње у поштама српске, бившег караџићевог пулена, члана криминалне органиѕације Тајфун. била је подигнута и оптужница против њега у рату, а по неким сазнањима, њиме се тренутно бави и Тужилаштво због тендера и пројекта бек бон. његово име је мирослав јерковић.

 11. У 2012-ој години су „Поште Српске“ затвориле пошту у центру Бањалуке и продале објекат за 1100 КМ по квадрату. Цијена квадрата стана у БЛ је око 2200 КМ по квадрату.
  Неко је направио добар посао…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *