И Миленко се бавио Швајцарском

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић разговарао је, данас у Бањој Луци, са амбасадором Швајцарске Андреом Раубер Саксер о пројекту запошљавања младих (YЕП) у БиХ који се проводи уз подршку ове амбасаде.

среда, септембар 27, 2017 / 00:10

Констатовано је да је овај пројекат који се примјењује од 2008. године посредством Завода за запошљавање Републике Српске дао значајне резултате и наглашено да ће његова реализација бити настављен и у будућем периоду.

Најважнији циљеви пројекта, како је речено, остају подршка младима да унаприједе свој положај на тржишту рада и брже дођу до посла, као и и подршка Заводу за запошљавање у побољшању квалитета услуга са нагласком на јачање посредничке улоге на тржишту рада и унапређењу запошљавања младих, као и њихове радне активације.

Током разговора посебно су поменути добри ефекти успостављања Клубова за тражење посла који имају савремени приступ у раду са незапосленим особама, што подразумијева свакодневну комуникацију и савјетовање незапослених лица као и комуникацију са послодавцима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *