И Бандић подржао трећи ентитет

Градоначелник Загреба, Милан Бандић, у интервјуу за телевизију Ал Џазира Балканс подржао је оснивање трећег ентитета у Босни и Херцеговини. "Босна и Херцеговина је земља три конститутивна народа и, ја се надам, ускоро и трију ентитета, да свако има могућност да изабере своје представнике", казао је Бандић. Сматра како ревизија Дејтонског споразума у постојећим околностима […]

уторак, март 11, 2014 / 09:25

Градоначелник Загреба, Милан Бандић, у интервјуу за телевизију Ал Џазира Балканс подржао је оснивање трећег ентитета у Босни и Херцеговини.

"Босна и Херцеговина је земља три конститутивна народа и, ја се надам, ускоро и трију ентитета, да свако има могућност да изабере своје представнике", казао је Бандић.

Сматра како ревизија Дејтонског споразума у постојећим околностима није могућа.

"Надам се да ће политичка елита у БиХ смоћи снаге заједно да донесу измјене Устава БиХ, да осигурају хрватском народу пуну равноправност", казао је Бандић.

Он је додао да се над Хрватима у БиХ врши мајоризација.

"Ја сам пријатељ БиХ и заговарам најтјешње односе двије земље. Стратешки интерес Хрватске су добри односи са БиХ. Јединствена БиХ је немогућа без задовољавања интереса сва три народа. Принцип мајоризације је пракса у Федерацији БиХ. РС функционира као засебан дио, сепарат БиХ", изјавио је Бандић.

Бандић је говорио и о својој почасној титули грађанина Сарајева.

"Почасни сам грађанин Сребренице, Кисељака и Сарајева. Био бих будала кад бих рекао да ми то не годи. Ја сам очекивао то, ја сам пријатељ Сарајева. Ја се на Башчаршији осјећам као на Јелачићевом тргу", казао је он.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *