Хрватска: За свирепо убиство Србина оптужен радикални исламиста

На подручју општине Војнић ухапшен је Елведин Хегић који се сумњичи да је у априлу ове године свирепо убио 75-годишњег Србина.  Иако је за њим била расписана и међународна потјерница, Хегић је ухапшен само неколико километара од мјеста у којем је наводно починио тешко убиство, пише Јутарњи лист. Хегић, држављанин БиХ, дошао јеу сукоб са […]

понедељак, октобар 1, 2012 / 12:34

На подручју општине Војнић ухапшен је Елведин Хегић који се сумњичи да је у априлу ове године свирепо убио 75-годишњег Србина.

 Иако је за њим била расписана и међународна потјерница, Хегић је ухапшен само неколико километара од мјеста у којем је наводно починио тешко убиство, пише Јутарњи лист.

Хегић, држављанин БиХ, дошао јеу сукоб са законом још у Канади, гдје је био избјеглица, одакле је прије три године депортован и трајно му ја забрањен улазак због силовања 16-годишњакиње. Такође, раније је осуђен и због пљачке, напада, као и недозвољеног држања оружја.

Претпоставља се да је он Момчила Шпановића (75) прије убиства мучио. Старац је пронађен десетак метара од куће, на трави је лежао завезаних руку, а пластична везица била му је обмотана и око врата, а потом и за оближњу ограду. Уз њега је пронађена кошуља и капа бивше ЈНА, док му је у уста била нагурана поткапа, пише Јутарњи лист.
Према неким информацијама, Хегић је био радикални исламиста.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *