Хрватска: Хајка на младог СДП-овца због три прста

Потпредсједник Форума младих СДП Осјечко-барањске жупаније Томислав Богдан сликао се са три подигнута прста на недавно одржаном Бир фесту у Београду и фотографију објавио на свом Фејсбук профилу, што је изазвало лавину негативних коментара у Хрватској. Иако је покушао да је заштити на свом профилу, неко од “пријатеља” је фотографију прослиједио тамошњим медијима, који су […]

недеља, август 26, 2012 / 16:08

Потпредсједник Форума младих СДП Осјечко-барањске жупаније Томислав Богдан сликао се са три подигнута прста на недавно одржаном Бир фесту у Београду и фотографију објавио на свом Фејсбук профилу, што је изазвало лавину негативних коментара у Хрватској.

Иако је покушао да је заштити на свом профилу, неко од “пријатеља” је фотографију прослиједио тамошњим медијима, који су га већ прогласили “младим четником” и покренули против њега медијску кампању. Пријатељ, који га је одао, није га штедио ни у коментару који је ишао уз слику.

Млади политичар покушао је да се одбрани рекавши да је слика настала као посљедица интерне шале његових другара.

– Моја посјета Београду била је строго приватна и нема никакве везе с функцијама које обављам у појединим организацијама и тијелима. Оно што се налази на фотографији коју сте добили је интерна шала између мене и мојих пријатеља, која има сасвим другачије значење од онога како је протумачено. Свјестан сам свих жртава и страдавања у Домовинском рату, и никад, наглашавам, никад не бих радио ствари које би на било који начин повриједиле или обезвриједиле жртве и њихове породице. Извињавам се свима које је овакав поступак на било који начин увриједио и повриједио – покушао је да се одбрани Богдан.

Било како било, о овом случају још се није изјашњавала матична странка, јер би овај млади функционер због оваквог потеза могао да заврши своју политичку каријеру.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *