Хрвати Словенцима изнајмили непостојеће апартмане

Десетине словеначких држављана је преварена након што су изнајмили апартмане у Хрватској који заправо не постоје.

недеља, август 13, 2017 / 21:12

Словеначка полиција потврдила је да истражује случај преварених словеначких држављана којима је непозната особа узела новац огласивши „изнајмљивање“ апартмана на хрватској обали, а да такав стан не постоји сазнали су тек када су дошли на лице мјеста и узалуд тражили и кућни број и апартман.

Полиција наводи да је до сада на тај начин у око 30 случајева преварено више од 40 особа из Словеније, а због тајности предказненог поступка о томе се не може више ништа рећи.

Сумња се да је све преваре извела једна особа па се не може говорити о масовној појави, а о случају се размјењују и оперативне информације с другим државама, наводе у словеначкој полицији.

Медији су о томе већ писали прошли мјесец када се јавила жена која је оглас о изнајмљивању апартмана у Малинској и Башкој на Крку пронашла на порталу за куповину и продају.

Непознатој особи у Цељу након потписивања уговора о изнајмљивању исплатила је 300 евра аконтације. Са власником је контактирала углавном преко е-маила и телефоном који је угашен пошто је превара откривена, а полиција обавештена.

У међувремену је преварена жена покренула Фејсбук страницу којом позива и друге преварене да се јаве и изнесу своје случајеве јер мисли да их је било више десетина.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *