Хрвати нашли нафту код Винковаца

У оквиру нафтног поља Привлака у близини Винковаца ИНА је открила ново налазиште нафте на истражној бушотини Ђелетовци-1 Запад, пише индекс.хр. Током бушења на дубини од око 1.000 метара налази испитивања показују значајне производне количине нафте", пише у службеном саопштењу ИНЕ која је послата Загребачкој берзи. У саопштењу се наводи да ће прецизније вредновање резерви […]

среда, септембар 12, 2012 / 08:28

У оквиру нафтног поља Привлака у близини Винковаца ИНА је открила ново налазиште нафте на истражној бушотини Ђелетовци-1 Запад, пише индекс.хр.

Током бушења на дубини од око 1.000 метара налази испитивања показују значајне производне количине нафте", пише у службеном саопштењу ИНЕ која је послата Загребачкој берзи.

У саопштењу се наводи да ће прецизније вредновање резерви и производње бити познато након даљих испитивања и израде пројекта разраде. Досадашњи налази испитивања показују производњу нафте од око 600 барела на дан.

"С обзиром на резултате, може се очекивати је да ће дневна производња значајно допринијети повећању производње на овом подручју. Након открића сателитског нафтног поља бушотином Селец-1, објављеног у јануару 2011. године, те открића нафте на бушотини Храстилница-3 крај Иванић Града у јулу ове године, ово откриће наставак је позитивних резултата једног од основних нових праваца у истраживању Панонског базена, темељеног на тражењу нових, тзв. сателитских поља у непосредној близини већ постојећих поља", стоји на крају саопштења.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *